Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

HARMONIZE power metal από την Κύπρο

Στην Κύπρο συμβαίνουν πολλά και καλά στο χώρο τού σκληρού rock, του heavy metal και όλων των παραφυάδων του. Στο δισκορυχείον έχουμε γράψει τον τελευταίο καιρό για κάμποσα απ’ αυτά τα συγκροτήματα (θυμόμαστε αυτή τη στιγμή τους Winters Verge, τους Arcadian Child, τους Isla Fortuna και τους Infected Syren – σίγουρα ξεχνάμε κάποια), με τους Harmonize να εμπλουτίζουν τη σειρά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Πρόκειται για ένα κυπριακό συγκρότημα που υπάρχει από το 2012 και που τώρα κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του με το επικό άλμπουμ Warrior in the Night [Private Pressing, 2020]. Ποιοι αποτελούν τους Harmonize; Σημειώνουμε ονοματεπώνυμα: Sozos Michael φωνή, Giorgos Contantinou ρυθμική κιθάρα, Lambros Apousianas lead κιθάρα, Panagiotis Takkides μπάσο και Harrys Peratikas ντραμς.
Οι Harmonize είναι ένα κλασικό power metal συγκρότημα, με στοιχεία thrash, με θαυμαστό δέσιμο, πολύ καλά φωνητικά και ακόμη καλύτερα μουσικά passages, κοινώς τραγούδια. Απολύτως πειστικοί στο ρόλο τους, με ήχο καταπληκτικό, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα συγκροτήματα του στυλ (ας θυμηθούμε τους δικούς μας Firewind, για να μην μιλήσουμε για Helloween) και με την πεποίθηση πως σ’ αυτό που κάνουν είναι «πρώτοι» (ασχέτως αν είναι ή δεν είναι), οι Harmonize απλώς εντυπωσιάζουν!
Είναι η σιγουριά, εννοούμε, που εμφανίζει το κυπριακό συγκρότημα, εκείνη που τους εξακοντίζει στις μπροστινές θέσεις του genre που γουστάρουν, εκείνη που τους σπρώχνει να γράψουν ένα τόσο άξιο άλμπουμ, που κυλάει «νεράκι», χωρίς ούτε μια στιγμή χαλάρωσης, τυπικότητας ή ξεπέτας.
Με τραγούδια σύντομα (2λεπτα-3λεπτα) και μεγάλα σε διάρκεια (υπάρχει ένα 6λεπτο κι ένα 9λεπτο), οι Harmonize απλώνουν με τέλειο τρόπο το ηρωικό concept τους, δηλώνοντας απολύτως έτοιμοι για την «μάχη», όντας σίγουροι νικητές.
Όλα τα τραγούδια είναι «ένα κι ένα», αλλά το τελείωμα με τα “Beyond darkness (Outro)” και “Angel (Acoustic)” είναι αληθινά σπουδαίο.
Να μην αμελήσουν οι φίλοι τού επικού «μετάλλου» αυτό το άλμπουμ.
Επαφή: www.harmonize.bandcamp.com/track/warrior-in-the-night

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου