Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

THE CLIXETS ένα ελληνικό συγκρότημα, που μπορεί να πάει μπροστά

Μαζί με το CD των Αθηναίων Clixets έφθασε στα χέρια μας κι ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο διαβάζουμε λίγα λόγια γι’ αυτό το σχήμα – το τελείως άγνωστο προς εμάς τουλάχιστον. Οι Clixets υπηρετούν το σύγχρονο αγγλόφωνο rock, από το 2004, όταν σχηματίστηκαν από τα αδέλφια Βαλαδάκη (τον Αντρέα και τον Πάρι). Το 2014 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους “Moods, Clocks and Secrets”, ενώ το Add Silence [Private Pressing, 2019/2020], που άρχισε να γράφεται το 2018, είναι το δεύτερο CD τους.
Σ’ αυτό το άλμπουμ ο Αντρέας τραγουδά, παίζει πιάνο και πλήκτρα, ενώ ο Πάρις χειρίζεται κιθάρες, μπάσο, κρουστά και κάνει φωνητικά. Τα δύο αδέλφια δεν είναι μόνα τους σ’ αυτή την ηχογράφηση, καθώς δίπλα τους, ανά τραγούδια, στέκονται και άλλοι οργανοπαίκτες σε ντραμς (τρεις διαφορετικοί ντράμερ), σε επιπλέον κιθάρες, μπάσο και σαξόφωνο.
Έχουν πολλά προτερήματα τα τραγούδια των Clixets, και το άλμπουμ τους ένα βασικό μειονέκτημα (συνολικώς).
Οι Clixets γράφουν ωραίες μελωδίες («μπητλικής» λογικής) και συνολικότερα ωραία τραγούδια, σ’ ένα ύφος σύγχρονης pop-rock μπαλάντας. Δεν θα τα έλεγα dreamy τα τραγούδια τους, ούτε post-rock και τα συναφή. Είναι pop-rock με καταφανείς αναφορές στα 80s (στα καλύτερα των Cutting Crew και των Its Immaterial).
Τα παιξίματα είναι πολύ καλά, και σίγουρα επαρκή. O τραγουδιστής, επίσης, είναι πολύ εκφραστικός, αν και ένα θέμα με τον χειρισμό της φωνής υπάρχει – κάτι το οποίον θα αναλάμβανε, φέρνοντάς το στα σωστά κάθε φορά επίπεδα, ένας έμπειρος παραγωγός. Κι εδώ ερχόμαστε στο βασικό μειονέκτημα τού “Add Silence”, που είναι η έλλειψη μιας αποδοτικής και ανεβαστικής παραγωγής. Δεν φταίνε τα παιδιά γι’ αυτό. Αυτό μπόρεσαν, αυτό προσέφεραν. Όμως να ξέρουν το εξής. Αν βρουν τον τρόπο να ηχογραφήσουν σωστά τη δουλειά τους, με όλα τα χρειώδη, κάτω από τις οδηγίες ενός παραγωγού, τα όντως πολύ καλά τραγούδια τους θα αναδειχθούν έτι περισσότερο.
Αξίζει να το παλέψουν για το επόμενο άλμπουμ τους – ακόμη και αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο στο εξωτερικό. Τραγούδια όπως το “Christine”, το “Nothing wrong with you”, το φερώνυμο “Add silence” και μερικά ακόμη είναι εξαιρετικά, και αν είχαν την πρέπουσα παραγωγή θα μπορούσε να ακούγονται οπουδήποτε και να διαπρέπουν.
Επαφή: www.theclixets1.bandcamp.com/album/add-silence

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου