Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΖΑΖ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ψάχνω στοιχεία για το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ και Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε το 1984 και έφθασε μέχρι το 1997(?).
Πρέπει να έγιναν δέκα και όχι δεκατέσσερις διοργανώσεις με φοβερές παρουσίες-συναυλίες. Ας πούμε στο 4ο (1988), το πρόγραμμα του οποίου βλέπετε, είχε παίξει ο Pharoah Sanders!
Έχω και το πρόγραμμα της 6ης διοργάνωσης, από το 1991, που την είχα παρακολουθήσει, με Rova Saxophone Quartet, Τοshinori Kondo I.M.A. Band, Μεγάλη Ελλάς Trio, Simeon Sterev’s Quartet ‘Focus’, Evan Parker, Henry Lowther Quintet με John Taylor και άλλα εξαιρετικά ονόματα!

4 σχόλια:

 1. Καλησπέρα Φώντα,
  Έχω τα προγράμματα 7ου, 8ου, 9ου. Αν σ´ενδιαφέρουν στείλε ένα email στο editbox09@gmail.com γιατί δεν βλέπω πουθενά το δικό σου. Καλό βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Φλωρίδης πάντως ήταν καλλιτεχνικός Δ/ντής για 8 χρόνια σύμφωνα με το βιογραφικό του:

  http://www.florosfloridis.com/bio.html

  As the first impro-jazz-musician in Greece he founded the Festival of Jazz and Improvised Music of the Municipality of Thessaloniki in 1984 where he was the artistic director and coordinator for 8 years.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι το ξέρω. Σίγουρα δεν ήταν σε όλες τις διοργανώσεις. Θα τον ρωτήσω με την πρώτη ευκαιρία - αν και το αποκλείω να θυμάται λεπτομέρειες αν δεν έχει κρατήσει αρχείο.

   Διαγραφή