Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

LIA HIDE μία όχι τυχαία περίπτωση

Η Lia Hide είναι ελληνίδα τραγουδοποιός, που εκφράζεται με αγγλικό στίχο. Έχει ηχογραφήσει, μάλιστα, κι ένα άλμπουμ, το “Home”, το 2013, ενώ συμμετέχει στην ηλεκτρονική σκηνή τουλάχιστον από δεκαετίας.
Δεν είναι τυχαία περίπτωση η Lia Hide – και το λέω τούτο ακούγοντας το mini-CD της Everyone Seems To Know Who I am [Dont Hide Me, 2017], που τυπώθηκε εσχάτως και περιέχει πέντε δικά της κομμάτια, τα οποία δεν είναι… ηλεκτρονικά, είναι… κανονικά τραγούδια. Και όταν λέω κανονικά, εννοώ κανονικότατα με αρχή, μέση και τέλος. Είναι δε το ένα καλύτερο από τ’ άλλο!
Εμένα μου αρέσει αυτό. Να βγάζει κάποιος το καλύτερο απ’ ό,τι έχει. Να μην τρώει το χρόνο μας, δηλαδή, με μετριότητες. Δεν λέω για τις αθλιότητες – άσε τες αυτές. Έχεις τρία καλά τραγούδια, βγάλε τρία. Έχεις πέντε, βγάλε πέντε. Έχεις δεκαπέντε, βγάλε δεκαπέντε… Δεν ξέρω αν η Lia Hide είναι αυστηρή κριτής του εαυτού της, όμως το “Everyone Seems to Know Who I am” περιέχει πέντε δικά της «διαμάντια». Εγώ έτσι θα αποκαλέσω τα πολύ καλά τραγούδια ενός νέου ανθρώπου, που δείχνει ολοφάνερα γνώσεις (μουσικές) και ταλέντο με ουρά.
Τραγουδά, μόνο, στο σιντάκι της η Lia Hide (έχοντας γράψει φυσικά μουσικές και στίχους), ενώ δίπλα της στέκονται οι Ευριπίδης Ζεμενίδης κιθάρες, πλήκτρα, κρουστά, Παρασκευάς Κίτσος κοντραμπάσο, Γιώργος Ράδος ντραμς, Migen Selmani βιολί και AkiBase μπάσο. Διάβασα πως το “REmBRANdT” είναι ήδη γνωστό και αρέσει – όντως ωραίο τραγούδι. Το καλύτερο όμως είναι το “dAUGhTER OF sTORM & bAd WINE”, ένα ενορχηστρωμένα lo-fi αφηγηματικό κάπως-blues, που θα μπορούσε να διαπρέπει οπουδήποτε και κυρίως οποτεδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου