Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

οι 2 BY BUKOWSKI ποζάρουν σαν Kraftwerk

Κάτι καινούριο μετά από πολλά χρόνια από τους 2 Βy Bukowsi, τους Αχιλλέα Χαρμπίλα και Γιώργο Μαλαμίδη δηλαδή, που ποζάρουν στο εξώφυλλο του πρόσφατου 45αριού τους στην Inner Ear ως άλλοι… Ralf & Florian. Έχουν κάποια σχέση με τους Kraftwerk τα δύο καινούρια κομμάτια των 2 By Bukowski, γραμμένα στο Βερολίνο και το Λονδίνο, όπως διαβάζουμε στο back cover, το καλοκαίρι του ’16; Μάλλον μικρή. Ή, εν πάση περιπτώσει μακρινή και ανεπαίσθητη.
Θα μπορούσε, βεβαίως, να ισχυριστεί κάποιος πως ακόμη και το «μακρινό και ανεπαίσθητο», αν έχει να κάνει με τους Kraftwerk, δεν είναι μικρό πράγμα, καθότι ακόμη και τούτο δεν μπορεί να κρυφτεί εύκολα. Σωστό κι αυτό. Και πράγματι… Το “Hot summer” στη βάση του, στην πολύ βάση του, έχει κάτι από την electro «άποψη» και ποπ μονοτονία των Γερμανών (ακόμη και στα πειραγμένα φωνητικά της Kid Moxie), ασχέτως αν έχει «επιβαρυνθεί» με τόνους κιθαρών, μπάσων και ηλεκτρονικών. Ενδιαφέρον, οπωσδήποτε, track.
Η μπασογραμμή είναι τα… πολλά λεφτά, στο flip-sideBeasts breath”, που δεν έχει τραγούδι, αλλά κάτι διαλυμένα σαν-φωνητικά. Η ανάπτυξη είναι πιο πολύ… ημι-ηλεκτρονική, έχει μια κάποια ψυχεδελικού τύπου οσμή, ενώ ανακαλεί στη μνήμη μου... ακρογωνιαία ντουβάρια του ηλεκτρονικού ροκ (όπως π.χ. Βαγγέλη Παπαθανσίου εποχής Alpha Beta). Πολύ καλό.
Νομίζω πως ένα LP των 2 By Bukowski θα αποσαφηνίσει καλύτερα τις σημερινές αισθητικές κατευθύνσεις τους. Να το δούμε λοιπόν.
Επαφή: www.inner-ear.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου