Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 326

18/12/2020
Είναι προφανές πως η ΝΔ νομοθετεί υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αυτός είναι ο ρόλος της στα πράγματα.
Οι «λευκές κόλλες» που δεν θα μπαίνουν στα ΑΕΙ θα οδεύουν είτε προς τα ιδιωτικά κολέγια, απ’ όπου θα αποκτούν πτυχία-διπλώματα-δικαιώματα ίσης αξίας με εκείνα των ΑΕΙ (από την στιγμή που οι απόφοιτοι θα εγγράφονται στα ίδια επιμελητήρια), είτε προς τον ΙΕΚικό Καιάδα.
Το ξεσκαρτάρισμα που επιχειρείται δεν έχει στόχο την αναβάθμιση των ΑΕΙ και των αποφοίτων τους (το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί), αλλά την μεταφορά ενός μεγάλου κομματιού από την οικονομική πίτα της εκπαίδευσης στην ιδιωτική πρωτοβουλία, με παράλληλη υποβάθμιση του συνολικού επιστημονικού δυναμικού της χώρας (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία, ασφάλεια κ.λπ.).
Κοινώς διαπράττεται έγκλημα, για ακόμη μία φορά, από μια κυβέρνηση που παίρνει «άριστα» μόνο στον τομέα της εξαπάτησης.

17/12/2020
ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΗ 2020
Μόλις βγει κανα δισκάκι, έτσι λιγουλάκι ψυχεδελικούλι, που κάτι να θυμίζει από την μεγαλύτερη εποχή της ποπ, αμέσως, όλοι, σπεύδουν να το ρίξουν στις λίστες με τα καλυτερότερα, επειδή μόνον έτσι οι λίστες εξανθρωπίζονται, αποκτώντας λίγα ψίχουλα από κύρος.
Το “Mordechai” των Κhruangbin επιβιώνει απλώς και μόνον επειδή βγήκε το 2020, για κανέναν άλλο λόγο.
https://www.youtube.com/watch?v=XnKerPvwG54

17/12/2020
ELTON DEAN (R.I.P.), ALLAN HOLDSWORTH (R.I.P.), HUGH HOPPER (R.I.P.), JOHN MARSHALL
[δεν θα το δεις στις λίστες]

17/12/2020
Τι συνέβη στο Θριάσιο, με τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες, τα logistics και τα λοιπά; Ό,τι συνέβη σε φυλακές, γηροκομεία, νοσοκομεία κ.λπ. Όλα αφημένα στην τύχη τους.
Τώρα τρέχουνε οι Χαρδαλιάδες, για να προλάβουν ό,τι προλάβουν, με μέσο την καταστολή. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν...

17/12/2020
Ο κόσμος του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας κινητοποιείται ενάντια στο παρατεταμένο κλείσιμο των χώρων πολιτισμού. Προχθές στο Παρίσι. Κάπου ’κει ανάμεσα πρέπει να ήταν και ο Μακρόν και κόλλησε...
https://www.youtube.com/watch?v=MAot-SsRyGQ

16/12/2020
Και το τρίτο ποστ στη σειρά, για να τελειώνω μ’ αυτό το θέμα. Γιατί έχουμε και άλλα πολλά, σε άλλα επίπεδα να πούμε...
Η λογοκρισία δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα, για το οποίο μπορείς να ψέξεις τον σύγχρονο κόσμο. Το σημαντικότερο είναι η φτώχεια, η ανέχεια, η πείνα, το να μην μπορείς να την βγάλεις καθαρή. Το να σε λογοκρίνουν, να σε απολύσουν, να μην βρίσκεις εύκολα άλλη δουλειά, να μην έχεις καμία καβάντζα, και να μην ξέρεις πώς θα επιβιώσεις, αυτό είναι το μεγάλο θέμα.
Το να σε λογοκρίνουν όμως, ενώ έχεις το περιθώριο να πεις αυτά που θες να πεις, στα σόσιαλ ή όπου άλλου, κάνοντας θόρυβο από το... σπιτάκι σου στα ΒΠ ή στο Λονδίνο είναι το παντεσπάνι της Αντουανέτας από την αποκάτω μεριά, την σοροπιαστή.

16/12/2020
Το να εξισώνεις τον εαυτό σου με τον Γιάννη Ρίτσο, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Νίκο Κούνδουρο, τον Μάνο Κατράκη και τον Θανάση Βέγγο δείχνει πως έχεις χάσει πλήρως τον αυτοέλεγχό σου. Η οίηση έχει χτυπήσει κόκκινο, η ύβρις δεν έχει μέτρο και η ντροπή απενοχοποιείται από τα λάικς των σόσιαλ μίντια.
[ως συνέχεια του προηγούμενου ποστ]

16/12/2020
Ο αριστερός δεν είναι κάποιος συνειδητός ή μη-συνειδητός μπατίρης και πρέπει να αμείβεται από τη δουλειά του, όπως αμείβονται και όλοι όσοι ομνύουν στην αγορά και στα νεοφιλελέ θέσφατα. Και το να βγάλει πολλά λεφτά από τη δουλειά του ένας αριστερός επίσης δεν είναι κακό, ούτε αμαρτία. Κακό είναι η επίδειξη πλούτου, η προκλητικότητα. Υπάρχουν όρια. Και τα όρια τα τοποθετεί ο καθένας, μόνος του, για τον εαυτό του.
Το να αγοράζεις σπίτι στο Λονδίνο ας πούμε, ως αριστερός, είναι γελοίο. Και άηθες. Και δεν συνάδει με τις άγραφες αξίες της αριστεράς. Μην προσπαθούν ορισμένοι (και ορισμένες) να μας πείσουν για τις προθέσεις τους, γιατί αυτοακυρώνονται. Και αυτό δείχνει ότι είναι πλήρως διαβρωμένοι –καθώς νομίζουν πως όλα πλέον είναι φυσιολογικά–, έχοντας χάσει το μέτρο και την επαφή με την πραγματικότητα.

13 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ο αριστερός δεν είναι κάποιος συνειδητός ή μη-συνειδητός μπατίρης"...

    Karl Bulsaras
    Δηλαδή ο αριστερός επιτρέπεται να διαθέτει τους καρπούς της εργασίας του για αγορά κατοικίας π.χ. στο Λιανοκλάδι αλλά όχι στο Λονδίνο (έστω κι αν τα δύο αρχίζουν από «Λ»);

    Βασίλης Καμπούρης
    σημερα στο Λιανοκλαδι μπορει να είναι πιο επίδειξη χαχαχα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ρε φίλε καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Άμα δεν καταλαβαίνεις άσε το...

    Karl Bulsaras στον Βασίλης Καμπούρης
    Δηλαδή ... μεγαλύτερο αγοραστικό απαγορευτικό για τον ... αριστερό;

    Karl Bulsaras στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όχι «ρε φίλε», ΝΤΕΝ καταλαβαίνω τα ... βαθυστόχαστα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καλά δεν πειράζει. Ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας.

    Βασίλης Καμπούρης
    εγω αστειεύομαι.Δεν ειναι για αναλυση το αστειο.Ηθελα να πω πως το Λονδινο χαλασε εδω και 6-7 και παραπανω χρονια.Ζουσα εκεί καμια δεκαριά πιο παλια κι επειδη αστειευτηκες ακολουθησα το αστειο.Κατα τ αλλα η αρχικη εισηγηση λεει καθαρα τι θελει να πει δεν χρειάζεται αναλυση νομιζω

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κάρλε άμα σε ενόχλησε το "ρε φίλε" να μην έρχεσαι εδώ πέρα. Δεν υπάρχει λόγος να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Καθότι εμείς, εδώ, είμαστε λιγάκι του πεζοδρομίου και δεν κρατάμε πάντα τους τρόπους.

    Karl Bulsaras
    Τι να ... καταλάβω; Πως ο σχολιασμός είναι ταυτόσημος με τον αντίστοιχο του ... Άδωνι (!) κατά της Ακρίτα;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Να μου φέρεις τη δήλωση του Άδωνι. Και αν είπε αυτά που γράφω εγώ, αυτός ο μέγας κήνσορας της αριστεράς, τότε την προσυπογράφω.

    Karl Bulsaras
    Ουδόλως ενοχλούμε Φώντα. Πρώτον, γιατί γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Βοτανικό και δεύτερον γιατί από «πεζοδρόμια» έχω πάθει ανοσία.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ok τότε. Γιατί επανέλαβες το "ρε φίλε" σαν να ενοχλήθηκες.

    Karl Bulsaras
    Πάντως, αν δεν σας ενοχλεί που δεν ενοχλούμε μπορείτε να προχωρήσετε και σε διαγραφή του ... ανενόχλητου (blocking κατά Facebook).

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ρε φίλε το τι θα κάνω εγώ είναι δικό μου θέμα. Δεν χρειάζομαι υποδείξεις.

    Petros Kozakos
    Το να αγοράζεις σπίτι στο Λονδίνο ή γη στην Μποτσουάνα ώς επένδυση ας πούμε, ως αριστερός ή ως δεξιός, ή ως μαύρος ή ως λευκός, ή ως gay ή ως straight είναι σωφροσύνη. Σημαίνει μέριμνα για τις προσωπικές υποθέσεις (αντίθετο πολυπραγμοσύνη) και συνειδητή ενέργεια που συνοδεύεται από ευχαρίστηση, χωρίς να αμβλύνεται το ενδιαφέρον για τα κοινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αναφέρομαι σε συγκεκριμένο θέμα, σε πολύ συγκεκριμένο θέμα, και δεν το έγραψα γενικά. Δεν κάνουμε θέλω να πω φιλολογική συζήτηση εδώ. Συνδέεται δε με το κατά πόσον συνδυάζονται αυτά που λες (ως αριστερός), με αυτά που πράττεις. Και τι γνώμη έχεις για αυτά που πράττεις (ως αριστερός). Αν σου φαίνονται όλα δηλαδή απενοχοποιημένα. Προσπάθησε να δεις τι ακριβώς θέλω να πω.

      Petros Kozakos
      Βλέπω πολύ καλά νομίζω, την έννοια της κάθε λέξης προκατάληψη, στερεότυπο και ενοχοποίηση.
      Ο πολυεθνικός επιχειρηματίας "Γερμανός" του ΚΚΕ με τις μπαταρίες είναι αριστερός ή όχι για να συνεννοηθούμε;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν ξέρω, ρώτα τον.

      Nikos Zozos στον Petros Kozakos
      βάλε στην εξίσωση πως η συγκεκριμένη είναι πρωτίστως αστή και δευτερευόντως αριστερή. Όπως είναι ο Τσακαλώτος, πχ ή όπως ήταν ο Ένγκελς για να πάμε πιο πίσω. Πάντως κι εγώ αν μπορούσα να πάρω σπίτι στο Λονδίνο ή στο Παρίσι θα έπαιρνα και δεν θα φοβόμουν μη χάσω την «αριστεροσύνη» μου

      Petros Kozakos
      Η ασφάλεια της οικογένειας, του κόμματος, της ιδεολογίας, της ποδοσφαιρικής ομάδας, της εκκλησίας, ειναι μερικά από τα πιο ισχυρά θέλγητρα της κοινωνικής τάξης. Υπάρχει ένας τρομερός φόβος για την μοναξιά, για το να μην μείνεις μόνος, να μην πεθάνεις ολομόναχος. Γιατί να μας φοβίζει τόσο πολύ να μην έχουμε εξαρτήσεις, να μην έχουμε φίλους;

      Dimitrios Kambakos
      τα περί Γερμανού είναι συκοφαντίες του σιχαμερού Πάγκαλου κ του Ναζί Καρατζαφέρη κ έχουν διαψευστεί πανηγυρικά πολλάκις,αλλά η λάσπη μένει που ήταν κ ο σκοπός των καθαρμάτων εξαρχής.Ψαξτο αν θες

      Κώστας Οικονόμου
      Το πρόβλημα βέβαια δεν βρίσκεται στους ευκατάστατους που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί και είναι η εξαίρεση αλλά στους μπατίρηδες που αισθάνονται δεξιοί και είναι η πλειοψηφία..

      Ilias Frantzis
      Θέλει η π@υτ@ν@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει… (για όλους ισχύει)

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το να εξισώνεις τον εαυτό σου με τον Γιάννη Ρίτσο, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Νίκο Κούνδουρο, τον Μάνο Κατράκη και τον Θανάση Βέγγο"...

    Lampros Papalexis
    Ποιός πάλι; (αν όχι ΕΓΩ!)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Θα σου πει ίσως κάποιος άλλος. Εγώ ό,τι είχα να γράψω το έγραψα. Είναι λεπτή η θέση μου... ωσάν τσιγαρόχαρτο.

    Lampros Papalexis
    Οκ, δεν αμφιβάλλω πως κάπου, κάτι θα πάρει τ' αυτί μου ή θα πέσει το μάτι μου...

    Βασίλης Καμπούρης
    χαχαχαχαχαχ υπηρξε τετοια θεικη δηλωση καραμπολα; αχ και τρεχω για δουλεια πως θα περιμενω ως το βράδυ για γελιο;

    Vasilis Kordatos
    Πέφτουν οι μπηχτές σαν το χαλάζι ή δεν κατάλαβα καλά

    Vassilis Serafimakis
    Δεν ξέρω αν αφορά η ανάρτηση την Έλενα Ακρίτα, όμως αυτή η ιστορία με την κόρη τού Μίκη Θεοδωράκη μ'έχει στεναχωρήσει - θυμάμαι πόσο είχε τρελλαθεί ο συνθέτης με τη γέννησή της και πόση αδυναμία είχε πάντα στην Μαργαρίτα! (Άσε που εμπνεύστηκε κι εκείνη την αξεπέραστη κομματάρα.) Πολύ κρίμα που έφτασε να βγαίνει να ζητάει δημόσια λεφτά γιά τα προς το ζείν και κρίμα γι'αυτή την δημόσια αντιπαράθεση με την Ακρίτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Και το τρίτο ποστ στη σειρά, για να τελειώνω μ’ αυτό το θέμα."...

    Αθανάσιος Ζακόπουλος
    ν αγιάσει το στόμα σου

    Konstantinos Zachopoulos
    Δεν συμφωνώ. Φυσικά και η λογοκρισία δεν εξισώνεται με ανεργία και πείνα αλλά εξακολουθεί να είναι λογοκρισία, όπου κι αν μένεις, όσα λεφτά κι αν έχεις. Ως ενέργεια και νοοτροπία, ανεξαρτήτως αν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Η αυτολογοκρισία είναι χειρότερη από την λογοκρισία, και αυτολογοκρισία κάνουμε όλοι. Συνεχώς. Η επίκληση της λογοκρισίας για το συγκεκριμένο θέμα είναι αστεία για μένα.

    Konstantinos Zachopoulos
    Αυτό ισχύει. Απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ λογοκρισίας και άλλων, χειρότερων δεινών

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Για να δείξουμε ότι η λογοκρισία, από μόνη της, ειδικά στον σύγχρονο κόσμο, δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου τύχει. Αυτό που γράφω και στο ποστ δηλαδή.

    Konstantinos Zachopoulos
    Το θεωρώ δεδομένο

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    E τότε δεν διαφωνούμε σε κάτι.

    Vassilis Serafimakis στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    νομίζω αυτολογοκρισία θα κάνομε επειδή φοβόμαστε κάποια καθεστωτική εξουσία (δηλ έχομε τον φόβο της), κατάσταση που είναι ισοδύναμη τής λογοκρισίας. Βέβαια την κάνομε κι όταν δεν θεωρούμε ότι άμα πούμε κάτι όπως θέλομε να το πούμε θα περάσει σωστά στο κοινό μας.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Για χίλιους-δυο λόγους, συνεχώς και κάθε μέρα. Αλλά έτσι είναι. Και δεν το λέω ως παράπονο.

    Konstantinos Zachopoulos
    Εκεί που διαφωνώ είναι το να κρίνουμε τον λογοκρινόμενο ανάλογα με τον πλούτο και τη δημοσιότητά του
    Κατά τ' άλλα, φυσικά και αυτολογοκρινόμαστε. Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές σκέφτηκα να σχολιάσω κάποιο ποστ υβριστικά, αλλά απλώς το προσπέρασα (για να αναφερθώ στην πιο ανώδυνη περίπτωση)

    Ilias Frantzis στον Vassilis Serafimakis
    εκτός κι αν κατέχεις την επιστήμη της διπλωματίας

    Vassilis Serafimakis
    πιτσιρικάς ακόμα έμαθα ότι υπάρχει κανονικά διπλωματική γλώσσα, πχ ανακοινώνουνε "Είχαμε μία καλή συνάντηση όπου υπήρξε ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων" και αυτό σημαίνει σκο-τω-θή-κανε!..

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Konstantinos Zachopoulos
    Όλα συνυπολογίζονται. Τα πάντα. Τι σου κόβουνε, από πού, για ποιο λόγο, τι δυνατότητες έχεις να το δημοσιεύσεις αλλού, τα πάντα. Εφημερίδα είναι σε τελευταία ανάλυση. Ό,τι θέλει βάζει μέσα. Εγώ σαν αρχισυντάκτης είχα επιστρέψει κείμενα και έκοβα κείμενα - για τους δικούς μου λόγους. Και τα περιόριζα και όλα. Όχι χωρίς προβλήματα πάντα. Όταν έπρεπε να κάνω τη δουλειά μου και δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για επικοινωνία έπιανα το μαχαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ilias Frantzis στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      κοίτα τώρα που πάει. Στην αγαστη συνεργασία. Το ιδανικό.Την οποία ο άλλος την βαφτίζει λογοκρισία αν δεν τον βολεύει. Μηπως όμως από την στιγμή που ο άλλος αμοίβεται για το κείμενο του τότε αυτό χάνει την ασυλία του ορισμού της λέξης?

      Konstantinos Zachopoulos στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Kι εγώ κόβω ή κάνω αλλαγές σε κείμενα, κάθε μέρα, λόγω της δουλειάς μου. Αλλά όχι σε άρθρα γνώμης. Εκεί ίσως πάρω τηλέφωνο τον συντάκτη, αν θέλει λίγο κόψιμο ή αν δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Εντάξει, το αν γράφει χοντρές παπαριές είναι αρμοδιότητα του διευθυντή σύνταξης και σ' αυτόν απευθύνομαι

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Όλα αυτά είναι λογοκρισία. Και να μου διορθώσεις κάποιες ορθογραφίες είναι κι αυτό λογοκρισία. Εγώ με το "τραίνο" μπορεί να θέλω κάτι να δείξω, γιατί εσύ να μου το κάνεις "τρένο"; Θέλω να πω πως το θέμα είναι πολύπλοκο και το ότι δεν μπήκε σε μια εφημερίδα ένα άρθρο είναι κάτι κοινό, κοινότατο, που μπορεί να συμβεί για χίλιους-δυο λόγους. Περαιτέρω, το να βγεις στα κάγκελα για ένα τέτοιο θέμα ελέγχεται, και αυτό, από χίλιες δυο μεριές.

      Vassilis Serafimakis
      Τέλος πάντων, προσωπικά είμαι/έχω γίνει υλιστής στην κατόπτευση τής Ιστορίας. Πρώτα οι υλικές ανάγκες ζωής και μετά/πάνω σ'αυτές όλα τα άλλα. Το Σοβιετικό καθεστώς επί Μπρέζνιεφ πήγαινε σχετικά καλά και τριγμοί μαζικοί δεν υπήρχαν (οι αντιρρησίες τύπου Ζαχάρωφ που διαμαρτύρονταν γιά τις κοινωνικές ελευθερίες είχαν φυσικά δίκηο) επειδή ασχοληθήκανε λιγάκι -επιτέλους!- και με τις απλές δηλ "καταναλωτικές" ανάγκες τού πληθυσμού: ωραία τα κανόνια κι οι πύραυλοι και τα τρακτέρ αλλά φτιάξε και καμμιά τοστιέρα!..
      Και γιαυτό δεν συνέφερε καθόλου την Δύση η συμφωνία τού Ελσίνκι περί "οριστικών συνόρων στην Ευρώπη" και η σταδιακή μείωση τών εξιπλισμών. Οπου Δύση βλ. κυρίως ΗΠΑ.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Αν τους έδιναν και από ένα αυτοκινητάκι στον καθένα δεν θα έπεφτε ο "υπαρκτός". Ή θα αργούσε τέλος πάντων περισσότερο. Δεν πρόλαβαν, το πιστεύω αυτό, μεταξύ μας.

      Vassilis Serafimakis
      Κι εγώ έτσι νομίζω, κι ακόμα περισσότερο νομίζω ότι οι τεχνικές (operational) δυνατότητες υπήρχαν στην ΕΣΣΔ ώστε να παρέχονται στούς πολίτες αν οχι όλα πάντως τα περισσότερα βασικά καταναλωτικά αγαθά και τα βασικά οικιακά σκεύη (τα λεγόμενα 'λευκά είδη').
      Περισσότερο από την απίστευτα εκτεταμένη διαφθορά όμως, διαφθορά οριζόντια και κατακόρυφη, πιστεύω (δεν νομίζω αλλά πιστεύω) ότι η εσωτερική αποσάθρωση προήλθε από την εγκληματική ανικανότητα σε υψηλό επίπεδο να διαχειριστούν μία εθνική οικονομία που ήταν ουσιαστικά αυτάρκης και κυρίαρχη δηλ με δημοσιονομική & νομισματική αυτεξουσία. Τούς έφαγε η γραφειοκρατική αυτοπαγίδευση. Τέλος πάντων.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Είναι πολλοί οι λόγοι, θα ξημερώσουμε. Η διαφθορά είναι ο μικρότερος. Τι να πει η Δύση τότε για διαφθορά; Δεν πρόσεξαν το θέμα της πληροφορίας και της κυβερνητικής. Το άφησαν να παραπέσει για διάφορους λόγους. Ενώ είχαν αναπτύξει τέλεια τα μηχανικά συστήματα, έτη φωτός μπροστά από τη Δύση, έμειναν πίσω στα ηλεκτρονικά. Στη δεκαετία του '80 η τεχνολογία τους ήταν πια ξεπερασμένη.

      Vassilis Serafimakis
      τι 'θα ξημερώσομε' που είναι μιάς βδομάδας συζήτηση, μίνιμουμ.

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από τοfb στο ποστ "Τι συνέβη στο Θριάσιο, με τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες, τα logistics και τα λοιπά;"...

    Κώστας Οικονόμου
    Και να κλείνουν το μάτι στους ρατσιστές δείχνοντας με το δάκτυλο τους ‘’γύφτους ‘’

    Salvo Coleman
    Φώντα, δυστυχώς στο δεύτερο κύμα η λέξη "ιχνηλάτηση" καταργήθηκε"! Πρόσεξες τις δηλώσεις; Μίλησε για καθετοποιημένη ιχνηλάτηση... Είναι αργά όμως!

    Panos Kounel
    Η πλακα ριναι οτι σε ολα αυτα ,δουλευει η μιση Αθηνα κ οχι οι κατοικοι εδω!!! Για γελια κ για κλαματα

    Ilias Frantzis
    Η πλάκα είναι που πολλοί αν όχι όλοι συν τους παραλυμένοι πολιτικοί ούτε που το "σκέφτηκαν". Τους ξέφυγε ένα μικρό και ασήμαντα πιθανό γεγονός. Ζήτω το δίκαιο της γαλέρας.

    Andreas Karampelas
    ΄΄Εσωτερικοί εχθροί΄΄ νομίζω τους λένε

    Andreas Theocharis
    Εγώ είδα ότι φταίνε κάτι μικρά παιδιά που παίζουν στις έρημες αλάνες της περιοχής κι όχι το στιβαγμα των εργαζομένων στα πολλά εργοστάσια της περιοχής ή στα λεωφορεία που πηγαίνουν στη δουλειά τους. ΕΡΤ Μέγα ΣΚΑΪ ...δε γίνεται να κάνουν λάθος... είναι η επιτομή της αντικειμενικής ενημέρωσης... δυστυχώς κάποιοι τα βλέπουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "ELTON DEAN (R.I.P.), ALLAN HOLDSWORTH (R.I.P.), HUGH HOPPER (R.I.P.), JOHN MARSHALL"...


    Νίκος Σούρσος
    όλοι Soft Machine κάποια στιγμή αλλά ποτέ ταυτόχρονα.

    Vassilis Serafimakis
    εννοείς ποτέ κι οι 4 αυτοί μαζί;
    Yπήρξε μία εποχή που παρακολουθούσα(με) τις αλλαγές στις συνθέσεις τών συγκροτημάτων με την επιμέλεια που εξετάζανε οι "σοβιετολόγοι" τής Ουάσινγκτων τις αλλαγές στο Πολιτμπυρο τής Σοβιετικής Ένωσης! ("Α, είδες, έφυγε ο τάδε κι ήρθε ο δείνα, άρα θα φύγουν περισσότερο από ψυχεδέλεια και θα πάνε προς τζαζ ροκ", κτλ.)
    Θα μού πεί κανείς ότι πολλά περιμέναμε από τέτοια πράγματα και τελικά ήταν μιά άσκοπη απασχόληση. Μπά, μιά χαρά ήμασταν - και δεν κάναμε το κακό στον κόσμο που κάνανε οι "σοβιετολόγοι".

    Chris Koutsouris
    Μάλλον κάνεις λάθος γα τον John Marshall ! Δέν πέθανε .

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ποιος έγραψε ότι πέθανε ο Marshall? Δεν πρόσεξες το κόμμα και ότι τα RIP είναι στο τέλος κάθε ονόματος.

    Chris Koutsouris
    δεν τό πρόσεξα καλά , είναι καί απ' τούς αγαπημένους μου , παρεξήγηση ;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΗ 2020"...


    Foko Bouklis
    Δισκοι δημοτικης μουσικης του 60 ειναι παντως πιο khruangbin απ τους khruangbin!

    Akis Kapranos
    ειναι παντως ο,τι πιο αδυναμο εκαναν ποτε

    Gus Ar
    Α, το shida που κλείνει το θεωρω πολύ καλό κομμάτι.
    Αν και προσωπικά μιλώντας, δεν με ενόχλησε καθόλου αυτός ο δίσκος.
    Ίσως τα φωνητικά, ίσως το πιο ποπ ύφος από τους δύο προηγούμενους,δεν ξέρω. Την στιγμή που το άκουσα, το απηλαυσα!
    Το shida πάντως θα το κρατήσω για πολλές μελλοντικές ακροάσεις!

    Nikos Filippaios
    Μα, έχουν βγει πολύ πιο ωραία psych rock ακόμα και psych pop άλμπουμ φέτος. Κάποια έτυχε να ακούσω κι εγώ. Οι Kruangbin ποτέ δεν μου είπαν κάτι ιδιαίτερο...

    Michalis Matthaiou
    Pop jazz funk για κοκταίηλ μπαρ λάουντζ,τι δουλειά εχει το pop psych?

    Xaris Symvoulidis
    Δεν κατάλαβα ποτέ προς τι ο ενθουσιασμός ορισμένων με τη συγκεκριμένη μπάντα. Έκανα και μια προσπάθεια το 2019 να τους δω ζωντανά και παραλίγο να ρίξω έναν γερό μεσημεριανό ύπνο στην Πλατεία Νερού. Στοιχειώδεις αναδιατυπώσεις πραγμάτων που έχουν ειπωθεί πολύ καλύτερα, από πολύ καλύτερούς τους

    Θανάσης Ζελιαναίος
    Εν μέρει σωστό. Γιατί έχουμε δει και το αντίθετο. Πολλά πράγματα απέκτησαν κύρος επειδή βγήκαν στα sixties ενώ σήμερα υπάρχουν κάποια που όταν τα δεις από καθαρά μουσική άποψη άνετα στέκονταν τότε. Το θέμα είναι ότι σήμερα τίποτα δεν μπορεί να γίνει κλασικό μέσα σε αυτό το δισκογραφικό χάος που είναι στη διάθεσή μας μεν αλλά ποιος θα μας το βάλει σε τάξη δε και που οι δισκογραφικές εταιρείες είναι πεθαμένες. Ενώ τότε σου ερχόταν μία MGM και σου έφτιαχνε boston sound εν μία νυκτί. Φυσικά πολλά ήταν αριστουργήματα αλλά και κάποια άλλα έπαιρναν μπόλικη από την αίγλη της εποχής από κεκτημένη ταχύτητα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τα χειρότερα των σίξτις είναι συνήθως καλύτερα από τα καλύτερα σημερινά. Οπότε δεν είμαι εν μέρει σωστός είμαι απολύτως σωστός. Αυτό το σίξτις άλμπουμ εγώ το σιχαινόμουνα στα έιτις, όταν το πρωτάκουσα. Σήμερα όμως το θεωρώ αξιόλογο. Και είναι. Αν έβγαινε σήμερα θα παραμιλάγανε όλοι αυτοί με τις λίστες... https://youtu.be/l-HFMwYxloA
    Harpers Bizarre / The Drifter
    Και τέλος πάντων εγώ το τελευταίο που ψάχνω είναι ν' ακούσω κάτι που να μου θυμίζει σίξτις. Δεν μ' ενδιαφέρει αυτό. Και νομίζω πως και τους περισσότερους δεν τους ενδιαφέρει. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλά πράγματα που βγαίνουνε σήμερα, που δεν είναι φτηνά αναμασήματα...

    Θανάσης Ζελιαναίος
    Άστο! Κανένας δεν θα παραμίλαγε γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα έβγαινε σε private pressing σε καμιά τρακοσαριά κομμάτια και θα χανότανε μέσα στο χάος.
    Όσο για το δεύτερο σχόλιο συμφωνώ απόλυτα. Κάθε ήχος πού σου δίνει την αίσθηση του καινούργιου είναι το απόλυτο ζητούμενο για κάθε μουσικόφιλο. Απλά όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Τότε το rock ήταν 10 χρόνων τώρα είναι 60.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      >>Άστο! Κανένας δεν θα παραμίλαγε γιατί κατά πάσα πιθανότητα<<
      Δεν θα συμφωνήσω, γιατί ο ήχος των Harpers Bizarre κάνει για το σήμερα. Πιστεύω ότι ένα τέτοιο άλμπουμ σήμερα θα είχε τύχη ακόμη και στα τοπ, ενώ άλλα απείρως καλύτερα LP (από τα σίξτις) δεν θα είχαν ουδεμία τύχη. Έχει κάτι το διαχρονικά ιντελέκτουαλ το The Secret Life Of Harpers Bizarre. M' ένα στοιχειώδες programming από κάτω στέλνουν τους Tame Impala για βρούβες.

      Vassilis Serafimakis
      Στην εποχή τους αυτοί οι Harpers Bizarre απαξιώνονταν από τον βαρύ κι ασήκωτο ροκ τύπο (Crawdaddy, κτλ) ως sunshine pop. Στοκάρανε τη μουσική τους δίπλα στο άλλο αδικημένο είδος, τη bubblegum.
      Πάντως να πω κάτι προσωπικό που μπορεί να μην αρέσει: Δεν ψάχνω πολύ το "καινούργιο" αυτό καθ'εαυτό. Ανέκαθεν αυτή η υποχρέωση γιά "παραγωγή" μού καθότανε κάπως στραβά. Αυτό που με τραβάει είναι όπως τόγραψε εδώ ο Φώντας γιά τους H.B., το "διαχρονικά ιντελέκτουαλ" - κι ίσως πιό πλατιά, το "διαχρονικά ενδιαφέρον". Βγαίνουν και σήμερα κομματάρες φυσικά, όμως πριν λίγες δεκαετίες η γενική δημιουργικότητα χτύπησε ζενίθ, πώς να το κάνομε.

      Spyros Zoupanos
      , εδώ έχουμε καλό ψυχεδελοτέτοιο του 20 https://theheliocentrics.bandcamp.com/album/infinity-of-now
      Infinity Of Now, by The Heliocentrics

      Spyros Diastimikos
      Για ξύλο είναι...

      Michalis Matthaiou
      ε, ναι.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Είπαμε. Εξανθρωπίζει και δίνει άλλοθι στις mainstream λίστες.

      Michalis Matthaiou
      Φώντα,αυτό κι αν είναι mainstream.Κρίμα τον τοπο καταγωγής τους το τεξας,την ψυχεδελομάνα.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Μα γι' αυτό είναι στις λίστες, επειδή είναι mainstream. Απλά δεν είναι ποπ-χιπχοπάδικο κτλ. Οπότε το πλασάρουν ως κάτι άλλο, αυτοί που κάνουν τις τυπικές λίστες της χρονιάς. Το έχουνε σαν κάτι διαφορετικό. Και είναι. Άμα δεις όλα τα υπόλοιπα. Και πάντως εγώ το ακούω πιο ευχάριστα από το Tame Impala.

      Maria Pappa
      μα σε ποιες λίστες το είδατε φέτος; εγώ δεν το είδα πουθενά - γενικά το ακούω και για άλλα άλμπουμ φέτος που δεν έχω δει πουθενά τουλάχιστον στις πιο σημαντικές αν υπάρχουν τέτοιες...και δεν μιλάω για 50αδες.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      To έχω δει σε 2-3 τις τελευταίες μέρες.

      Maria Pappa
      τέσπα αδιάφορο άλμπουμ είναι. άκουσα κάτι άλλα από Κολομβία και Πουερτο Ρίκο ανάλογου ύφους πρόσφατα που είναι μπόμπες.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εδώ στη θέση 3...
      https://blog.discogs.com/en/best-albums-of-2020/
      The Best Albums of 2020 | Discogs
      Εδώ στη θέση 16 κ.λπ.
      https://www.athensvoice.gr/.../694947_anaskopisi-2020-ta...
      Ανασκόπηση 2020: Τα 25 καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς

      Theodore Triantafillou
      Αδιάφορο αυτό, το προηγουμενο είχε να πει

      Panos Dust
      μια χαρα δισκος μια χαρα μπαντα. δεν εχουν ολοι την ιδια αντιληψη. αλλοι βλεπουν χρυσαφι εκει που καποιος δεν βλεπει τιποτα. τι να κανουμε

      Giorgos Tselonis
      Μου άρεσαν πολύ οι προηγούμενοι δίσκοι τους. Είχαν στον ήχο τους κάτι από Cymande.

      Konstantinos Vasios
      1. Bρες κάτι mainstream
      2. Απαξίωσε το με τρόπο που υποδεικνύει σαφή πνευματική ανωτερότητα έναντι των πληβείων.
      3. ???????
      4. Profit

      Διαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "Είναι προφανές πως η ΝΔ νομοθετεί υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης."...

    Andreas Varangoulis
    Δεν το κρύβουν ότι αυτή είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση, και κατά πάσα πιθανότητα θα τα καταφέρουν σ' αυτόν το γύρο γιατί δεν υπάρχει αντίσταση πλέον. Δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο.

    Simos V. Simos
    Μεταξύ μας (χωρίς σε καμία περίπτωση να υιοθετώ την κυβερνητική πρόταση) στην Ελλάδα αυτή την στιγμή χιλιάδες γιατροί μηχανικοί κλπ ασκούν μια χαρά το "επάγγελμα τους έχοντας αποφοιτήσει από τέταρτο κοσμικά ιδρύματα του εξωτερικού με τα λεφτά του μπαμπά...

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Επίσης κλείνουν και τα Δημόσια ΙΕΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να μεγαλώσει οι πιτούλα για ΔΕΛΤΑ, ΣΒΙΕ και λοιπούς... αυτοδημιούργητους επενδυτές της εκπαίδευσης.
    Κι ετοιμάζει και διετή μεταλυκειακή εκπαίδευση για τις φοβερές ειδικότητες που λείπουν από την ελληνική αγορά: καραβομαραγκός κτλ.
    Αν βάλεις και στην εξίσωση την τράπεζα θεμάτων, που στην επόμενη τριετία θα διώξει χιλιάδες μαθητές από το λύκειο, ετοιμαστείτε να γίνει ο χαμός!

    Νικος ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ
    Εντάξει και το να μπαίνεις όμως με μ.ο. 7-8 σε ΑΕΙ δεν είναι και ότι πιο σωστό.Βέβαια σε τελική οι πιο πολλοί δεν τελειώνουν ποτέ , απλώς νάχαμε να λέγαμε ότι περάσαμε και από Πανεπιστήμιο.Και στο τέλος καταλήγουν οι πιο πολλοί γκαρσόνια και μάλιστα ανειδίκευτα.Ή είναι καλύτερα να παράγονται κάθε χρόνο χιλιάδες δικηγόροι , δ/τές επιχειρήσεων , κλπ χωρίς να υπάρχει κανένα μέλλον για αυτά τα παιδιά.Πρέπει κάτι να αλλάξει , ίσως αυτό που πάει να γίνει να μην είναι και το πιο σωστό ,αλλά ..

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν υπάρχει "αλλά" από τη στιγμή που τα "ναυάγια" θα πηγαίνουν στα κολέγια, θα παίρνουν πτυχίο και θα εγγράφονται στο ΤΕΕ ή στο Οικονομικό Επιμελητήριο, με ίσα επαγγελματικά δικαιώματα.

    Νικος ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ
    Μα και τώρα παίρνουν.Τα πραγματικά ''ναυάγια" έτσι κι αλλιώς έκαναν πάντα κάτι άλλο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άλλο λέω.
    https://www.efsyn.gr/.../273549_sfodres-antidraseis-gia...
    Σφοδρές αντιδράσεις για την τροπολογία – δώρο στα Κολέγια

    Νικος ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ
    Μήπως , λέω μήπως , επειδή βλέπω να φωνάζουν τα Επιμελητήρια , κρύβονται πίσω από τις φωνές αυτές και ορισμένα μονοπωλιακά και οικονομικά συμφέροντα αυτών? Λέω..

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε τώρα. Όποιος ενδιαφέρεται να του χτίσει σπίτι απόφοιτος κολεγίου, που δεν μπήκε στο Πολυτεχνείο, επειδή έγραψε 5, ας το κάνει. Τώρα με την Κεραμέα θα μπορεί να το κάνει.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Όταν ακούς να μιλάνε για βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και όχι για την κατάσταση του δημόσιου σχολείου, τους 40.000 αναπληρωτές, και την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, καταλαβαίνεις ότι μιλάς με άνθρωπο που ακούει για τα εκπαιδευτικά ζητήματα από την τηλεόραση. Δηλαδή άσχετο.

    Ilias Frantzis
    Άρα αυτός που έχει μεράκι να πάρει ένα πτυχίο οπωσδήποτε ας πληρώσει και κάτι. Μετά όμως να δώσει εξετάσεις για πιστοποίηση σε ένα επιμελητήριο τύπου ΑΣΕΠ. Όλα μπορούν να έχουν δικλείδες ασφαλείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικος ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ στον Ανδρεας Μπικουβαρακης
      Μάλλον κάποιοι άλλοι πρέπει να είναι άσχετοι.Όταν έχεις παιδιά σε αυτές τις ηλικίες , άρα και πολλούς φίλους των παιδιών σου , και βλέπεις πως μπαίνουν στα ΑΕΙ , αλλά και το πως τα τελειώνουν , πως παίρνουν τα πτυχία εννοώ και μετά από πόσα χρόνια , θα καταλάβαινες πολλά πράγματα. Φυσικά δεν είπα ότι αυτά που αναφέρεις εσύ δεν είναι θέματα , είναι , αλλά και να δίνουν εξετάσεις π.χ. 80000 παιδιά και να πετυχαίνουν 70000 , επειδή δεν πρέπει να στενοχωρήσουμε τους πελάτες-ψηφοφόρους εισάγοντας τα παιδιά σε π.χ. οικονομικές σχολές (2000 κάθε έτος σχεδόν) , αυτό νομίζεις ότι δεν θέλει αλλαγή? Και επίσης όταν ένα Πανεπιστήμιο έχει 30000 φοιτητές ενώ θα έπρεπε να έχει ίσως τους μισούς για ποια υποχρηματοδότηση μιλάμε? Μήπως αν ήταν λίγο ανταγωνιστικά θα μπορούσαν να χτυπήσουν και κάποιες άλλες πόρτες? Εν κατακλείδι όταν μιλάμε ότι τα μόνα προβλήματα είναι αυτά που αναφέρεις , ναι είμαστε άσχετοι..

      Yiannis Kotsis στον Ilias Frantzis
      οπως οι γιατροι π.χ που σπουδαζουν εξη -οχτω η δεκα χρονια κανουν αγροτικο ενα χρονο αν ειναι τυχεροι και δεν περιμενουν κανουν απο τεσσερα χρονια και πανω ειδικοτητα.αναλογα με το ειδος τηε επιστημης-αν δεν εχουν και καποια περιοδο αναμονης και υστερα δινουν εξετασεις στο ΑΣΕΠ για να παρουν αδεια επαγγελματος....6 χρονια στο δημοτικο 6 χρονια στο γυμνασιο 6 χρονια μεχρι να παω σχολειο 6 χρονια στο πανεπιστημιο συνολο 24,,,εγω ειμαι 36 κι ανεργος που ελεγε ο τσακωνας στην καλη ταινια ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.οικονομικα ΠΩΣ υποστηριζεται ολο αυτο?

      Διαγραφή
    2. Ανδρεας Μπικουβαρακης
      Χωρίς να θέλω να σας προσβάλλω, επιβεβαιώσατε ακόμα περισσότερο την ασχετοσύνη σας.
      1. Το λιγότερο σημαντικό θέμα είναι ο βαθμός εισαγωγής. Το πλέον σημαντικό είναι οι στόχοι των προγραμμάτων σπουδών στο σχολείο και το πανεπιστήμιο. (Σας έχουν μιλήσει τα παιδιά σας για αυτό; Το γνωρίζετε το θέμα, έστω και σας τίτλο;)
      2. Μια βασική ερώτηση που αποκρύπτουν οι δεξιοί (και διάφοροι την αγνοείτε εξ αυτού του λόγου) είναι: Θέλουμε να παιδιά μας να σπουδάζουν ή να είναι αμόρφωτοι, ανειδίκευτοι εργάτες.
      Οι δεξιοί προτάσσουν το παραπλανητικό ερώτημα:
      "Θέλετε να μπαίνουν τα παιδιά στις σχολές με 8;" γιατί κάπου αποσκοπούν. Εσείς πού αποσκοπείτε;
      3. Κλασικό άσχετο επιχείρημα: Δεν έχει σημασία ΠΟΣΟΙ είναι οι μαθητές σε κάθε σχολή, αλλά ποιο είναι το αναλογικό έξοδο του ΥΠΕΠΘ ανά φοιτητή. Άρα δεν κάνεις οικονομία κόβοντας φοιτητές, αλλά υποβιβάζοντας το επίπεδο των υποδομών. Αυτό κάνουν οι δεξιοί που μισούν και λοιδωρούν σε κάθε ευκαιρία το δημόσιο πανεπιστήμιο. Οπότε μη κομπάζετε για τα "επιχειρήματά" σας. Προφανώς δεν γνωρίζετε τόσα όσο νομίζετε. (Ούτε κι εγώ, αλλά επειδή είμαι στον χώρο της εκπαίδευσης, ξέρω τουλάχιστον που σταματάν οι γνώσεις μου και πού ξεκινάει η άγνοιά μου.)
      4. Τι εννοείτε "ανταγωνιστικά"; Τι θα πει ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο; Η γνώση δεν είναι ανταγωνιστική, είναι συλλογική και συνεργατική. Τι νεοφιλελέ συνθηματάκι είναι αυτό;
      Ανταγωνιστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο περνάν οι μαθητές στις σχολές, γι' αυτό έχει χαθεί η μπάλα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πατώνουμε στους διεθνείς διαγωνισμούς, και δημιουργείται ένα ολοένα μεγαλύτερο χάσμα: Ένα μικρό ποσοστό μαθητών που διαπρέπει και η τεράστια μάζα που αποξενώνεται από τη γνώση λόγω της πίεσης και των εξωφρενικών στόχων (που φυσικά στο ελληνικό σχολείο είναι ασύμβατο με τη στήριξη που έχει σε καθηγητές, υποδομές, υποστηρικτικούς μηχανισμούς κτλ.)
      Αυτό ευαγγελίζεστε; Ή μήπως δεν ξέρετε για ποιο ακριβώς πράγμα μιλάτε;
      5. Να χτυπούσαν κάποιες άλλες πόρτες; Τι εννοείτε; Στην τρομερή ελληνική αγορά που με διδακτορικό χτυπάς δουλειές των 700 ευρώ; Ή πάλι ευαγγελίζεστε το brain drain; Οι μισοί γιατροί έχουν φύγει για εξωτερικό. Η Αγγλία και η Γερμανία έχει γεμίσει Έλληνες γιατρούς. Μήπως η σημαντική αλλαγή θα ήταν να τους προσλάβουμε στο ΕΣΥ με καλούς μισθούς;
      6. Κι επειδή αυτή τη γελοιότητα την ακούω συνέχεια (έχω παιδιά άρα ξέρω), δεν θα αναφέρω ότι η παιδαγωγική και η διοίκηση της εκπαίδευσης είναι επιστήμες. Μπορεί να μπερδευτείτε. Θα σας πω όμως το εξής: Αυτό που λέτε είναι τόσο σοβαρό όσο να πείτε σε έναν γιατρό: "Εγώ πάω χρόνια στους γιατρούς και τα φαρμακεία. Εγώ ξέρω, όχι εσύ!"
      Καλύτερα λοιπόν να μάθετε πέντε πράγματα για το θέμα, και να σταματήσετε να επαναλαμβάνετε αυτά που λένε οι δεξιοί στην τηλεόραση.
      Εντάξει, τώρα κατάλαβα με τι άνθρωπο μιλάω!
      Χαμένος κόπος... Τελευταίο λοιπόν:
      Επιδειξίας: α. αυτός που πάσχει από επιδειξιομανία*, αυτός που επιδιώκει να γυμνώνεται μπροστά σε άλλους ανθρώπους και ιδίως να επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα. β. αυτός που του αρέσει να επιδεικνύεται, να προβάλλει τον εαυτό του για εντυπωσιασμό.
      Λεξικό Τριανταφυλλίδη, η επίσημη ορθογραφία και γραμματική του ελληνικού σχολείου.
      Άρα
      1. Προφανώς αυτός που καταλαβαίνετε είναι επιδειξίας. Σύμφωνα με το β.
      2. Προφανώς δεν έχετε λεξικό στο σπίτι σας.
      3. Τα δεξιά μίντια λένε ξεκάθαρα και συνειδητά ψέματα, οι δημοσιογράφοι ξέρουν τι σημαίνει η λέξη, η δουλειά σας είναι να αναρωτηθείτε γιατί σας λένε ψέματα με τόση ευκολία, κι εσείς γιατί τα επαναλαμβάνετε με τόση ευκολία; Είστε περήφανος που σας εξαπατούν;

      Διαγραφή
    3. Ilias Frantzis στον Yiannis Kotsis
      είναι δύσκολη επιλογή να γίνεις γιατρός. Εγώ δεν θα το άντεχα γι'αυτό διάλεξα διαφορετικά. Μου άρεσε όμως. Κι εδώ τόσο παίρνει. Έχω φίλους που τους πήρε 11 και 13 χρόνια να γίνουν Dr. Καί ο δεύτερος άργησε κι άλλο στο residency.

      Νικος ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ στον Ανδρεας Μπικουβαρακης
      Επειδή μάλλον τα πολλά λόγια είναι φτώχεια έχεις δίκιο.Για όλα φταίνε τα δεξιά μήντια , οι κακοί δεξιοί που δεν θέλουν να προοδεύσει κανένα παιδί κλπ. Φυσικά δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα όσα θέτεις γιατί ότι και να πω και με οποιοδήποτε επιχείρημα , δεν πρόκειται να το δεχτείς.Σταματάμε εδώ και καλή καρδιά.

      Ilias Frantzis στον Ανδρεας Μπικουβαρακης
      μάλλον δεν το ξεκινάς από την σέντρα το παιχνίδι. Γιατί απορρίπτεις εκ προοιμίου τον ανταγωνισμό? Γιατί σπρώχνεις ή δίνεις δυνατότητα σ' ένα παιδί να παρακάμψει ένα πιο προικισμένο λόγω μηχανογραφικού? ( Όχι στη τύχη της λοταρίας) Αν θες σκέψου μια άλλη πρόταση. Δώσε σε όλους την δυνατότητα να διαλέξουν το ένα και μοναδικό επάγγελμα που τους αρέσει και πάνω σ'αυτό να εξεταστούν στη σχολή της επιθυμίας τους η ταυτόχρονα σε περισσότερα. Αυτή η ομαδοποίηση και η διαδικασία διαλογής και κατάταξης και στις σχολές δεν προάγει τον ανταγωνισμό στο ιδεατό. Στάνταρ (υψηλότερα) όρια και κριτήρια εισαγωγής πανελλαδικά αλλά με προτεραιότητα στην μια επιλογή του υποψηφίου.

      Νικος ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ στον Ilias Frantzis
      Σε αυτό συμφωνώ απολύτως..

      Andreas Karampelas
      Θα ''μπει'' η Αστυνομία όμως.....και θα ''αναβαθμιστεί η εκπαίδευση΄΄....απ ΄το να ''μπαίνουν'' με 7 και 8 καλύτερα θα ναι.

      Vassilis Serafimakis
      Θα μπορούσε να το κάνεις κουίζ αυτό. "Είναι προφανές ότι η ΝΔ είναι υπέρ ιδιωτικής/κού ................" και να ζητάς να συμπληρώσομε τη φράση με κάτι που δεν ισχύει.
      Δύσκολα θα κερδίσει κάποιος.

      Διαγραφή