Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

DYING HYDRA sludge metal από την Κοπεγχάγη

Οι Dying Hydra είναι ένα μεταλλικό γκρουπ, ένα sludge μεταλλικό γκρουπ, που προέρχεται από την Κοπεγχάγη. Σχηματίστηκαν το 2018 και έως σήμερα έχουν ορισμένες μικρο-κυκλοφορίες να παρουσιάσουν, με το πρώτο (μάλλον) κανονικό LP τους να αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου. Ο τίτλος του θα είναι Of Lowly Origin [minoRobscuR / Virkelighedsfjern / Narshardaa Records / Heartland Records DK / Maniyax Records, 2021] και θα περιέχει έξι μέσης προς μεγάλης διάρκειας tracks, από περίπου 5λεπτα έως περίπου 10λεπτα.
Μέλη των Dying Hydra είναι οι Lars Pontoppidan κιθάρες, φωνή, Patrick Fragtrup κιθάρες, φωνή και Tejs Kyhl ντραμς, και κάπως έτσι, ως τριπλέτα, έχουν εμφανιστεί δίπλα σε άλλες, πιο γνωστές, δανέζικες μπάντες του χώρου, σαν τους HateSphere, τους Orm και τους Alkymist.
Το “Of Lowly Origin” είναι ένα άλμπουμ συμπαραγωγής πολλών labels, που βρίσκει τους Dying Hydra σε εξαιρετική φόρμα, να προβάλλουν αυτό το πολύ υποβλητικό, βαρύτατο έως βαρύγδουπο «μέταλλό» τους, που ρολάρει όμως άψογα, καθώς μετακινείται με προσοχή ανάμεσα στα τερατώδη riffs, το ογκωδέστατο ρυθμικό τμήμα και βεβαίως τα οργιώδη growl φωνητικά.
Με στίχους που έχουν να κάνουν με την φύση και την επικοινωνία της με την επιστήμη, με την ανθρώπινη επίδραση στο περιβάλλον και με την επίδραση του αχανούς σύμπαντος πάνω στην ουσία της ύπαρξης, οι Dying Hydra κατορθώνουν να κρατήσουν με άνεση το ενδιαφέρον μας, δείχνοντας κλάση μεγάλης μπάντας. 
Ο χρόνος θα δείξει αν το “Of Lowly Origin” αποτελέσει εφαλτήριο για ένα ισχυρό ξεπέταγμα των Dying Hydra, το οποίο, σίγουρα, αξίζουν. 
Επαφή: www.dyinghydra.bandcamp.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου