Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

CAMERON MIZELL & CHARLIE RAUH jazz και folklore

Μπορεί το Local Folklore [Destiny Records, 2021] των Cameron Mizell (ακουστικές, ηλεκτρικές κιθάρες) και Charlie Rauh (ακουστικές κιθάρες) να είναι ηχογραφημένο στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, στο διάστημα Νοέμβριος 2020-Ιούλιος 2021, στην πράξη όμως αντανακλά όψεις της επαρχιακής, αγροτικής Αμερικής και των ήχων που την συνοδεύουν.
Χωρίς να είναι country με το στανιό, έχοντας περισσότερο έναν ήχο κοντά στο Piedmont style, με κάποιες δόσεις αρχαϊσμού (των καλλιτεχνών της Takoma Records), συν βεβαίως τις πολλές και ποικίλες λαϊκές-παραδοσιακές αναφορές, το “Local Folklore” είναι ένα άλμπουμ, με πολλή συνοχή, εσωτερική ένταση κι έναν κάποιο κοινωνικό παλμό.
Τα λέμε αυτά και για τον επιπρόσθετο λόγο πως οι Mizell και Rauh δεν διασκευάζουν εδώ, δεν παρουσιάζονται ως entertainers, προσδοκώντας μιαν εύκολη και άνετη αποδοχή. Συνθέτουν. Και συνθέτουν όλο το υλικό, και τα δέκα tracks του CD, δείχνοντας πως το έχουν δουλέψει το project και πως έχουν βρει εκείνη την κοινή συνισταμένη, ώστε να το κάνουν πρόσφορο στον καθέναν.
Και στους φίλους της jazz, που θα βρουν εδώ ωραίες contemporary μελωδίες, με τέλεια αρμονική επεξεργασία, και σ’ εκείνους του rock, που θα δουν τον συνδυασμό ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας ν’ αγγίζει ακόμη και ψυχεδελικές διαστάσεις, και βεβαίως σ’ εκείνους του folk και του (ακουστικού) blues, που επίσης θα εντοπίσουν στο “Local Folklore” πολλά σημεία, περάσματα, τραγούδια, που αληθινά θα τους μαγέψουν.
Εξάλλου οι Cameron Mizell και Charlie Rauh δεν είναι τυχαίοι μουσικοί. Ο πρώτος, με τον οποίον έχουμε ασχοληθεί παλαιότερα στο blog (15 Οκτ. 2016), παρουσιάζοντας το άλμπουμ του “Negative Spaces”, που επίσης διέθετε jazz και americana ηχοχρώματα, έχει κυκλοφορήσει τουλάχιστον οκτώ άλμπουμ τα τελευταία 17 χρόνια (από jazz-funk έως και πιο «προχωρημένα» στυλ), ενώ και ο Rauh έχει συμμετοχές σε διάφορα projects από pop, rock, country και folk έως jazz και «ηλεκτρονικά».
Αυτή η ποικιλία φαίνεται εν πολλοίς και στις συνθέσεις τούτου του θαυμάσιου CD.
Επαφή: www.cameronmizell.com, www.charlierauh.com, www.destinyrecordsmusic.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου