Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

SOCIAL SCREAM το γαλλικό άλμπουμ ενός «μεταλλικού» γκρουπ από την Σπάρτη

Έχουμε ξαναγράψει για τους Social Scream, ένα πολύ καλό power μεταλλικό συγκρότημα από την Σπάρτη, με αφορμή, τότε (13 Ιουλ. 2020) το άλμπουμ τους “Organic Mindset” [Private Pressing]. Με στοιχεία thrash, αλλά και με μια γερή old school ματιά στα ποικίλα passages να δίνει τον τόνο, οι Social Scream φαίνεται πως είναι έτοιμοι πια για ένα ακόμη πιο μεγάλο άλμα – εκείνο τέλος πάντων, που θα τους φέρει «φάτσα» και με τα ακροατήρια του εξωτερικού.
Καθώς λοιπόν το τελευταίο άλμπουμ τους From Ashes to Hope (2021) κυκλοφορεί από την γαλλική εταιρεία Soman Records, οι Social Scream είχαν την φαεινή ιδέα να διαλέξουν μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια των δύο πρώτων CD τους, του “Epiclesis” (2014) και του “Initiation to the Myths” (2018), να τα ξαναπαίξουν με την νέα σύνθεσή τους (Βλάσσης Διαμαντάκος κιθάρες, φωνή, Αλέξανδρος Οικονόμου μπάσο, Κίμωνας Αλέξανδρος κιθάρες, Δημήτρης Σακκάς ντραμς) και να τα παρουσιάσουν στο ξένο κοινό (μα και στο ημεδαπό) ως την πιο νέα τους δουλειά.
Έτσι, το “From Ashes to Hope” αποτελείται κατά βάση από δύο κεφάλαια (τα “Chapter No1” και “Chapter No2”), που αναφέρονται στις έξι επιλογές από το πρώτο άλμπουμ τους και στις οκτώ από το δεύτερο.
Δεκατέσσερα tracks λοιπόν, από τα εν συνόλω δέκα οκτώ (των original ηχογραφήσεων), που έχουν τον τρόπο να μην λειτουργούν ως συλλογή, μα ως ένα αυτόνομο καινούριο CD, ικανό να κάνει την διαφορά – να μεταφέρει, δηλαδή, τους Social Scream σ’ ένα επόμενο, υψηλότερο επίπεδο.
Πολύ δεμένη μπάντα, με γερό τραγουδιστή μπροστά, με πολύ καλούς παίκτες, και βασικά με πολύ καλές συνθέσεις-τραγούδια, οι Σπαρτιάτες «σκοτώνουν» με τα “Smell the demon”, “Where the storm goes”, “Metal retaliation”, “No faces reflected” και “Initiation to the myths”, δίχως κανένα από τα υπόλοιπα κομμάτια να υπολείπεται σε πάθος και σε σθένος.
Ένα ακόμη πολύ καλό άλμπουμ, λοιπόν, από τους Social Scream, στο ξεκίνημα της διεθνούς διαδρομής τους, για το οποίον δεν αξίζει να μεμψιμοιρούμε.
Επαφή: https://social-scream.bandcamp.com/album/from-ashes-to-hope

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου