Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

OPEN JAZZ FESTIVAL στην Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον τζαζ φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη, στοιχεία για το οποίον αντλούμε από το σχετικό δελτίο Τύπου.
Το Open Jazz Festival διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης σε καλλιτεχνική επιμέλεια των Χρήστου Γερμένογλου, Κώστα Μακρυγιαννάκη και Αλέκου Παπαδόπουλου. Έρχεται ως συνέχεια του Φεστιβάλ Τζαζ που διοργάνωνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών. Το φεστιβάλ, με την αλλαγή της ονομασίας του από πέρυσι, διευρύνθηκε θεματικά, προτείνοντας μουσικά ρεύματα ποικίλης αισθητικής. 
Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Νορβηγία, τις ΗΠΑ, την Κύπρο και την Γερμανία. 
Το πρόγραμμα διαπνέεται τόσο από τις σύγχρονες τάσεις της jazz και της αυτοσχεδιαστικής μουσικής γενικότερα, όσο και από τις πιο παραδοσιακές σχολές της Ευρώπης και της Αμερικής.
Μάλιστα, στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθεί κι ένα ανοιχτό σεμινάριο με τον διεθνούς φήμης βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη, που θα είναι δωρεάν για το κοινό.
Το Open Jazz Festival φιλοξενείται και φέτος στο πρόγραμμα του φεστιβάλ Δημητρίων. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αποθήκη Δ / Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, με ώρα έναρξης των συναυλιών στις 8:00 μ.μ.
Το πρόγραμμα
Παρασκευή 8/10
Σάκης Παπαδημητρίου (piano solo), Sancho 003 (duo), Φλώρος Φλωρίδης / Γιώργος Δημητριάδης / Γιάννης Αναστασάκης (triο)
Σάββατο 9/10
Christos Rafalides (vibraphone & electronics solo), Χάρης Λαμπράκης (quartet), Rick Margitza (quartet)
Κυριακή 10/10
Wayne Thomas Brasel (guitar solo), Fuzz Bus (band), Χρήστος Αναστασιάδης (septet / latin jazz band)
Σεμινάριο
Παρασκευή 8/10, ώρα 4:00 μ.μ. - 6:00 μ.μ.
Θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Μουσικής Δήμου Θεσσαλονίκης, Κουντουριώτου 17 (απέναντι από την 1η πύλη του λιμανιού). Ο Χρήστος Ραφαηλίδης θα παρουσιάσει το θέμα «Μελωδία και bytes». Μια μικρή διάλεξη / συναυλία για το πώς θέτουμε την τεχνολογία στην υπηρεσία της μουσικής πράξης. Το σεμινάριο παρέχεται δωρεάν στο φιλόμουσο κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο νούμερο: +30 694 4874094
Για περισσότερες πληροφορίες: www.kepothess.gr και στο facebook: Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης / Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου