Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

YELLOW BOX τεύχος 10 (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2021)

160 σελίδες έχει το νέο Yellow Box, του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες –τις περισσότερες από ποτέ–, που σημαίνει περισσότερη ύλη και στα τεχνικά θέματα και στα υπόλοιπα (δισκοκριτικές, αφιερώματα κ.λπ.), άρα και περισσότερη απόλαυση. Πάντα με 6 ευρώ και πάντα με την σταθερή προσφορά (CD) για κάθε αγοραστή. Εν προκειμένω τα CD που προσφέρονται, μοιρασμένα ανά ένα σε όλο το τιράζ, είναι τα: “Celebrating 60s years of rockthe 00s”, “Cover Stories: Brandi Carlile Celebrates 10 Years of the Story”, “Globe Trekker: Latin America”, “Wiener Philharmoniker: New Years Concert 2013, 2CD”, “Silence is Golden Vol.2, 3CD” και “Michael Bolton: Songs of Cinema” – αν και στο αντίτυπο που αγόρασα εγώ δεν είχε CD, αλλά DVD. Και τι DVD! “Brian Eno: Music for Airports / Directed by Frank Scheffer / Performed by Bang on a Can All-Stars”.
Τώρα, από πλευράς ύλης, όπως βλέπετε και στο εξώφυλλο, κυριαρχεί το πλατό / βραχίονας / κεφαλή της TechDAS Air Force V Premium (υπάρχει review από τον Δημήτρη Σταματάκο), ένα σύνολο που συνδυάζεται με ηχεία Wilson Audio SabrinaX, τελικό ενισχυτή Burmester 956 κ.λπ. Ακόμη το ασύρματο ηχείο bluetooth Harman / Kardon Onyx Studio 7 (Δημήτρης Σταματάκος), το πολύπριζο / φίλτρο τροφοδοσίας XXL Powerstation 909 (Γιώργος Κατρακάζας), ο προβολέας Optoma HD 146X (Βασίλης Πέππας) και βεβαίως δεκάδες άλλα προϊόντα (ακουστικά, ηχεία, ολοκληρωμένοι ενισχυτές, πικάπ, καλώδια, προενισχυτές, τηλεοράσεις κ.λπ.).
Υπάρχει περαιτέρω αρθρογραφία με 8σέλιδο κείμενο για τον Μίκη Θεοδωράκη (Βάσια Παρασκευοπούλου), συνέντευξη του Κωστή Βοζίκη (2L8) στον Γιάννη Δρακόπουλο, συνέντευξη του Dr. Josef Zellner (της Dual) στον Δημήτρη Σταματάκο, συνέντευξη της Netty De With της STS (ολλανδική εταιρεία που εξειδικεύεται στις audiophile παραγωγές σε CD, LP και reels) στον Δημήτρη Σταματάκο, η συνέχεια του διηγήματος Santa Barbara του Βαγγέλη Γιαννίτση και βεβαίως το section με τις δισκοκριτικές και την υπόλοιπη αρθρογραφία στην οποία συμμετέχουν οι Θοδωρής Μπαφαλούκας, Μαρία Τσακίρη, Νίκος Α. Τζαβέλλας, όπως κι εγώ με το Jazz & Rock Corner.
Επίσης υπάρχουν ακόμη δύο κείμενα δικά μου για τον Ζαν-Πολ Μπελμοντό, που έφυγε πρόσφατα από την ζωή, όπως και για μερικές ιστορικές τζαζ συναυλίες των τελευταίων 40+ ετών (στην Ελλάδα φυσικά), όπως και άλλα άρθρα για κινηματογράφο, βιβλία κ.λπ.
Δεν χρειάζεται να το πούμε – είναι προφανές. Το Yellow Box καλύπτει, σε πολύ σύντομο διάστημα, ένα κενό στον ηχο-μουσικό Tύπο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Επαφή: www.yellowbox.gr

1 σχόλιο:

  1. Πολύ αξιόλογο περιοδικό το Yellow Box, με θέματα που καλύπτουν απαιτητικά γούστα και όντως μας είχε λείψει κάτι παρόμοιο.
    Έχοντας κάνει εγγραφή, έχω επωφεληθεί από τις προσφορές του περιοδικού, ώστε να αποκτήσω αρκετά cd σε πολύ καλές τιμές, επιλέγοντάς τα από μία λίστα για διαφορετικές προτιμήσεις.
    Στο τρέχον τεύχος, θα προσπαθήσω να βρω το cd «Globe Trekker: Latin America», που με παραπέμπει στην πιο ωραία ίσως σειρά ντοκιμαντέρ για ταξίδια, το «Lonely Planet», που έδειχνε τέλη δεκαετίας ΄90 η ΕΡΤ και που το συνόδευαν ενδιαφέρουσες και συχνά παράξενες μουσικές από διάφορες χώρες.
    Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα cd από την σειρά «Globe Trekker».

    ΑπάντησηΔιαγραφή