Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

YELLOW BOX τεύχος #19 (Απρίλιος - Μάιος 2023)

Το νέο τεύχος του ηχο-μουσικού περιοδικού Yellow Box βρίσκεται στα περίπτερα. Κοστίζει 6,90 ευρώ, έχει νέα σχεδίαση, προσφέροντας πλήρη, όπως πάντα, ενημέρωση σε τεχνικά και μουσικά-δισκογραφικά θέματα. Ακόμη, το παρόν τεύχος είναι εορταστικό, καθώς η έκδοση συμπληρώνει 3 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας – ένα γεγονός που γιορτάζεται και μέσω ενός μεγάλου διαγωνισμού.
Πιο συγκεκριμένα το Yellow Box θα προσφέρει στον νικητή του διαγωνισμού ένα μοναδικό δώρο. Ένα πικάπ Technics MK7 Anniversary Edition λιανικής τιμής 1399 ευρώ! Τα βήματα της συμμετοχής στο διαγωνισμό, για κάθε αναγνώστη / αναγνώστρια, είναι αναγραμμένα στην σελίδα 6 του περιοδικού, οπότε αγοράζοντας το περιοδικό συμμετέχεις κατά μίαν έννοια και στο διαγωνισμό.
Τώρα, και όσον αφορά στην ύλη του περιοδικού, στο πρώτο μέρος του, το «τεχνικό», βλέπουμε τα βασικά προϊόντα, με την σειρά που εμφανίζονται στο πρώτο εξώφυλλο.
Λέμε λοιπόν για τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Tsakiridis Devices (2X100 W στα 6Ω), τον οποίον παρουσιάζει ο Γιάννης Καμαρινός. Έπειτα βλέπουμε (πάντα στο εξώφυλλο) το πλατώ-βραχίονας SME Model 6 Classic (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος) και τον 11κάναλο AV Controller με πολλές δυνατότητες της Denon (AVC-X4800H) (γράφει ο Βασίλης Πέππας).
Από ’κει και πέρα, και πάντα στο πρώτο μέρος του περιοδικού, υπάρχουν reviews για πάμπολλα υψηλής πιστότητας προϊόντα, όπως για τον ολοκληρωμένο ενισχυτή DAC Audiolab 9000A, για το ηχείο δαπέδου Focal Vestia No 2, για τον Network music player / DAC / ολοκληρωμένο ενισχυτή LINN Majik DSM (και για τα τρία προϊόντα γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης), για τον προενισχυτή phono Gold Note PH-5 (γράφει ο Γιάννης Δρακόπουλος), για τα αυτοενισχυόμενα ηχεία με bluetooth Magnat Monitor Reference 5A (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός) και άλλα διάφορα.
Στο δεύτερο μέρος του περιοδικού, τώρα, το «μουσικό-δισκογραφικό», βλέπουμε στο εξώφυλλο την τραγουδίστρια Γλυκερία (συνέντευξη στην Βάσια Παρασκευοπούλου) και ακόμη τα θέματα για την Carmen (μετάφραση-επιμέλεια Μαρία Τσακίρη), τους King Crimson (Κωνσταντίνος Τσάβαλος), την ιρανική Hermes Records (γράφω εγώ) και την Blue Note Tone Poet σειρά (Νίκος Τζαβέλλας).
Από κει και πέρα υπάρχει το “Classical Music Reviews” (γράφει ο Θοδωρής Μπαφαλούκας), το “Jazz & Rock Corner (γράφω, εγώ, reviews για jazz και rock δίσκους, ελληνικούς και ξένους), τα “Audiophile CD Corner” και “Audiophile LP Corner” (επιμέλεια Μαρία Τσακίρη), κείμενα για το “Tubular Bells” του Mike Oldfield, το “Aladdin Sane” του David Bowie και άλλα διάφορα...
Μία χορταστική έκδοση, για ακόμη μία φορά από το Yellow Box, το καλύτερο ηχο-μουσικό περιοδικό, που κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα.
Επαφή: www.yellowbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου