Σάββατο 27 Απριλίου 2024

IRON BLANKET σκληρή στόνερ μπάντα από το Σίδνεϋ, σε ελληνική εκτύπωση

Σκληρή, στονεράδικη μπάντα από το Σίδνεϋ, που κινείται λίγο πριν από τα όρια του μετάλλου, οι Iron Blanket έχουν τώρα ένα LP σε κυκλοφορία, που αποκαλείται Astral Wanderer (2024) και που τυπώνεται ως συνεργασία της βρετανικής Copper Feast Records και της ελληνικής Sound Effect Records.
Η Αυστραλία έχει δυνατή σκληρή, stoner και math σκηνή και εδώ στο blog έχουμε αναφερθεί, κατά καιρούς, σε διάφορα τέτοια συγκροτήματα, όπως είναι οι Mushroom Giant, οι Nerve, οι Captain Kickarse and The Awesomes, οι Mish κ.λπ. Ένα τέτοιο συγκρότημα είναι και οι Iron Blanket, μέλη των οποίων είναι οι Johann Ingemar φωνή, Mark Lonsdale κιθάρες, Tom Withford κιθάρες, Charles Eggleston μπάσο και Nick Matthews ντραμς.
Με διπλές κιθάρες λοιπόν, με πολύ ανεβασμένο rhythm section και μ’ έναν τραγουδιστή που αποδίδει σε high-pitched περιοχές, οι Iron Blanket κατορθώνουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας κατ’ αρχάς με το 9λεπτο “Kookaburra nightmare”, στο οποίο χρησιμοποιούν και διάφορα εφφέ, μαζί με σκληροπυρηνικό distortion, δημιουργώντας «χεντριξοειδείς» hazy και spacey καταστάσεις, έπειτα με τα 4λεπτα-5λεπτα “Astral wanderer”, “Iron blanket” και “Visions of the end”, με την... ακατάσχετη riff-ολογία τους, τα σύντομα αλλά φοβερά σόλο στην lead κιθάρα, με την ταυτόχρονη επέλαση της ρυθμικής, και με την πάντα διαπεραστική φωνή του Ingemar να σου τρυπάει το κρανίο, πριν ολοκληρώσουν με το 8λεπτο και βαρέων-βαρών “Tongue of time”, σπάζοντας καρδιές.
Χωρίς αμφιβολία οι... απελευθερωμένοι «χαρντροκάδες» θα βρουν εδώ κάτι που θα τους ταιριάζει.
Επαφή: www.soundeffect-records.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου