Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

οι BELIEVE είναι Πολωνοί

Οι Believe είναι ένα πολωνικό 6μελές συγκρότημα (Karol Wroblewski φωνή, Mirek Gil κιθάρες, Przemas Zawadzki μπάσο, Satomi βιολί, Vlodi Tafel ντραμς, Konrad Wantrych πλήκτρα, programming – υπάρχει κι ένας έβδομος, ο Tomek Osiecki, ο οποίος παίζει sitar και dilruba σ’ ένα track), που κινείται προς μία κατεύθυνση progressive rock (ας την πω έτσι), με σκληρές, αλλά και μπαλαντικές αναφορές, επεξεργασμένες μελωδίες, άψογα φωνητικά στην αγγλική και πρωτότυπες συνθέσεις, που στέκουν πολύ καλά· όσο και αν στ’ αυτιά ορισμένων μπορεί ν’ ακούγονται κάπως… παλιομοδίτικες. Τα σόλι είναι στις σωστές δόσεις (το άλμπουμ έχει κυρίως 4λεπτα και 5λεπτα κομμάτια), το συναισθηματικό δόσιμο πασιφανές, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται «μια χαρά», ενώ και τα σκάρτα 49 λεπτά που διαρκεί το “World Is Round” [Metal Mind Productions, 2010] δεν αντιλαμβάνεσαι για πότε περνούν.
Αφήνω δε την έσχατη και ουχί καταϊδρωμένη –κάθε άλλο!– σύνθεση “Poor King of Sun/ Return”, με το sitar του Tomek Osiecki να πρωταγωνιστεί, τα oriental ηχοχρώματα και την ψυχεδελική ατμόσφαιρα (με κάτι από Moffs και Tom Kazas), που σε ταξιδεύει (με επιστροφή). Αυτά τα γκρουπ, που δεν θέλουν ν’ αποδείξουν τίποτα απολύτως, παίζοντας τη μουσική που γουστάρουν όσο καλύτερα γίνεται, τα έχω στην καρδιά μου.
Ακούμε το “Poor King of Sun/ Return” σε live ακουστική version από το... μισό γκρουπ και με την dilruba να πρωταγωνιστεί.
Επαφή: www.metalmind.com.pl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου