Τρίτη 16 Απριλίου 2013

DEATH MERCHANT επιχείρηση Βόρεια Κορέα

Στα λαϊκά αναγνώσματα των ΗΠΑ –και από ’κει όλου του κόσμου– ένας από τους πιο γνωστούς tough guys είναι και ο Richard Camellion, άλλως Death Merchant (Έμπορος του Θανάτου), «ήρωας» σε καμμιά 70αριά νουβέλες του Joseph Rosenberger. Ο Death Merchant περιγράφεται, γενικώς, ως ο… άνθρωπος δίχως πρόσωπο, ο οποίος αναλαμβάνει ποικίλες βρώμικες δουλειές, τις οποίες δεν μπορεί να φέρουν εις πέρας το FBI ή CIA και άλλοι διάφοροι αμερικανικοί… κοινωφελείς οργανισμοί. Εργοδότης του Death Merchant είναι η CIA, η οποία και τον ανταμείβει με 100 χιλιάδες ντόλαρς αφορολόγητα(!) για κάθε αποστολή. Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει διάφορα βιβλία του Rosenberger σε ΒΙΠΕΡ (ΒΙΠΕΡ ΦΑΝ) εκεί γύρω στο 1980. Ένα απ’ αυτά έχει τίτλο The Mainline Plot –στην ελληνική μεταφράστηκε με τον… αβανταδόρικο τίτλο Επιχείρηση Ηρωίνη– και περιγράφει τις περιπέτειες του Death Merchant σ’ ένα… διηπειρωτικό τρίγωνο του διαβόλου στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Βόρεια Κορέα!
Το 1974, όταν βγήκε στην Αμερική το βιβλίο, οι απανταχού Κόκκινοι δεν είχε παύσει να απασχολούν την αμερικανική εξωτερική πολιτική (πόσω μάλλον όταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ μαινόταν), οπότε κι η παραλογοτεχνία (με την τεράστια λαϊκή απήχηση) συστρατευόταν με την κυρίαρχη γραμμή, στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης του εχθρού. Παλαιά η μέθοδος και διαχρονική. Αντιγράφω από την περίληψη στο back cover
Οι Βορειοκορεάτες παρασκευάζουν μια εξαιρετικά ισχυρή μορφή ηρωίνης ειδικά για την αμερικάνικη αγορά, με απώτερο σκοπό την καταστροφή μιας ολόκληρης γενιάς Αμερικανών[sic]. Το σχέδιό τους είναι διαβολικά απλό. Καταστρέφοντας τη γενιά ενός έθνους, καταστρέφεις αυτόματα το μέλλον του έθνους αυτού.
Μπορεί άραγε ο Έμπορος του Θανάτου να κάνει κάτι για να εξουτερώσει τη συνδυασμένη δύναμη της Μαφίας και των Βορειοκορεατών; Ο Ρίτσαρντ Καμίλιον έχει μια ιδέα… και σαν βιρτουόζος του θανάτου και της απάτης ειδικεύεται σε ό,τι είναι αδύνατο.
Το Έμπορος Θανάτου/ Επιχείρηση Ηρωίνη του Τζόζεφ Ροζενμπέργκερ κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1980 από τις εκδόσεις Πάπυρος - Γραφικαί Τέχναι σε μετάφραση Αργύρη Παπαβασιλείου (ήταν το υπ’ αριθμόν 1266 βίπερ της σειράς του Παπύρου).

15 σχόλια:

  1. Τι θες να πεις ρε Τρούσα; Όποια παπαριά ανακαλύπτεις στο Γιουσουρούμ ή στα μπαούλα σου, την ανεβάζεις εδώ; Και με αυτή την παπαριά τώρα τι θες να αποδείξεις; Ότι οι Βορεοκορεάτες "κατασυκοφαντούνται" από τους Αμερικάνους; Για σπάστα και ξαναρίχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δεν καταλαβαίνεις ανώνυμε ότι η προπαγάνδα και η συκοφάντηση του εχθρού είναι πανάρχαια τακτική, τότε δεν έχει αξία να συζητήσει κάποιος, για τέτοιου είδους θέματα, μαζί σου.

      Διαγραφή
  2. Εξάρες! Δεν πιάνεις το τάβλι ρε μάστορα για να ξεδώσεις λίγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε ανώνυμε πήγαινε ν’ αθροίσεις το σχόλιό σου εδώ στα υπόλοιπα βλακώδη (υπάρχουν ανάμεσα κι ένα-δύο αξιοπρεπή)

    http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/28221?comments_page=3&comments_order=o#comments

    κι άσε μας ήσυχους μεσημεριάτικα.

    Εμένα, εκείνο που μ’ ενοχλεί δεν είναι η κριτική στο όποιο καθεστώς, όταν γίνεται με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά ο χυδαίος λαϊκισμός, το κακό γούστο, η κοροϊδία, ο χλευασμός και η ανυπόστατη συκοφαντία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φωντα βάστα γερά, μας υπονομεύουν λαϊκιστές, κακογουστιάριδες και συκοφάντες. Συνέχισε το έργο σου άξιο τέκνο. Η Ιστορία θα σε γράψει με χρυσά γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι θα γίνω ρε μ’ αυτούς τους βλάκες; Ατελείωτοι είναι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ# Ρε συ Φώντα, σε πείραξε που η Lifo κορόιδεψε με φωτογραφιες τον πεθαμένο δικτατορα και το γιο τον παιδοβουβαλο; που ειδες "ανυποστατη συκοφαντία"; Και ο Τσαρλι Τσαπλιν με καρικατουρες κοροιδεψε τον Χιτλερ. Τόσο φασιστας εισαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι λες ρε ζώον;

    Τι συγκρίνεις;

    Εγώ στις φωτογραφίες της LiFO βλέπω ένα κράτος το οποίο παράγει και που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του με τις δικές του δυνάμεις. Αυτό βλέπω. Ένας βλαμμένος, όπως εσύ, βλέπει απλώς την αφορμή για να πει τις μπούρδες του.

    Στο ξαναλέω, γιατί είσαι βλάκας (και ανώνυμος). Εγώ δεν υπεραμύνθηκα του καθεστώτος, αλλά δεν γουστάρω κιόλας να με περνάνε για ηλίθιο.

    Κομμένη η κουβέντα και τα ελεύθερα σχόλια, καθότι έχω πολλή δουλειά και δεν μπορώ να συζητάω με νταλούκες (είναι επίθετο)…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φώντα, τώρα κατάλαβα γιατί μάλλον θα πέσουμε κατηγορία - μόνο οι βλάκες είναι ανίκητοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα δεν είδες ρε bwana; Μπήκε ο άλλος καρφωμένος για να με πει «φασίστα» (άσχετο – κάτι άλλο ήθελε να πει), λες και έπλεξα το εγκώμιο του Kim Yong-un.

    Σώστε μας, μάς πνίγουν οι διαφωτιστές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Βόρεια Κορέα, ένα σύγχρονο φιλελεύθερο υπόδειγμα
    http://eplatanos.wordpress.com/2013/03/24/%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στον μισό αιώνα που κυβερνούσε ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, όσο κι αν αυτό είναι παντελώς άγνωστο στη χώρα μας, η Βόρεια Κορέα ήταν ο ισχυρός πόλος και όχι η Νότια. Γι' αυτό και το τείχος που χωρίζει τα δύο κορεατικά κράτη το είχαν χτίσει οι... Αμερικανοί και όχι οι Βορειοκορεάτες, όπως θα νόμιζε κανείς. Γι' αυτό και ήταν η Νότια Κορέα που απαγόρευε στους Νοτιοκορεάτες να ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα επί ποινή... θανάτου!!!
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63592912

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρούσα μας τάπρηξες με τη Βόρεια Κορέα.
    Φώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι λε(ς) ρε Φώτη; Πας καλά; Η ανάρτηση, όπως και το τελευταίο δικό μου σχόλιο έγιναν ακριβώς πριν από ένα μήνα (16 Απριλίου). Τι σου έπρηξα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμβουλεύω τον γνωστό-άγνωστο ηλίθιο –αλλά μην νομίζει, ξέρω ποιος είναι– να βρει το θάρρος (γιατί δεν έχει παντελόνια) να στείλει το σχόλιο επώνυμο και με το δικό του (το κανονικό του) avatar. Άμα θέλει κουβέντα δηλαδή… για τις θανατικές εκτελέσεις ανά τον κόσμο, ή τα διάφορα κοντινά μας… μνημονιακά εγκλήματα…
    Κι ας μην ξεχνάει, ο γνωστός-άγνωστος ηλίθιος, πως πάνω από το 60% του ανθρώπινου πληθυσμού (καθότι Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ινδονησία… εξακολουθούν να εκτελούν και με το νόμο) ζει σε καθεστώς που επιτρέπει την γκιλοτίνα.
    Περιττό, δε, να πω πως το δισκορυχείον είναι εναντίον της θανατικής ποινής… ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή