Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

THEE HOLY STRANGERS, DISTORTION TAMERS, SPIRAL DRIFT ρίζα οι Last Drive

Αυτό που συμβαίνει με τους Last Drive δεν ξέρω αν είναι μοναδικό, για τα ελληνικά δεδομένα, έχει όμως τη δική του ξεχωριστή σημασία. Το συγκρότημα που καθόρισε τον ήχο του garage-punk στη χώρα (και πέραν αυτής) στη δεκαετία του ’80, βασικά με τα ανεπανάληπτα άλμπουμ “Underworld Shakedown” [Hitch-Hyke, 1986] και “Heatwave” [Hitch-Hyke, 1988], και που εξακολουθεί να βρίσκεται εν ζωή προσφέροντας νέο υλικό, τροφοδοτεί συνεχώς τη σκηνή με εξαιρετικά αυτοδύναμα σύνολα.
Εννοούμε πως μουσικοί που απoτέλεσαν τον πυρήνα των Last Drive, πίσω στα eighties, βρίσκονται συχνότατα μέσα σε καινούρια συγκροτήματα, προβάλλοντας το ίδιο κατά βάση αμερικάνικο rock. Έτσι, από το surf, το garage και την ψυχεδέλεια των sixties, στα genres των seventies (το country-rock και όσα άλλα στην πορεία τα είπαμε “americana”), μέχρι τις αναβιώσεις του ’80, το desert rock κι εκείνα που επακολούθησαν ένα είναι σίγουρο. Πάντα θα βρίσκονται ελληνικά γκρουπ που θα διατρανώνουν την πίστη τους σ’ αυτές τις αναλλοίωτες «ροκάδικες» αξίες, και σχεδόν πάντα απ’ αυτά τα γκρουπ δεν θ’ απουσιάζουν μέλη των Last Drive. Δεν είναι ν’ απορείς, είναι να το φχαριστιέσαι!
Εδώ δεν θα γράψουμε για τις παλιές ιστορίες, για Το Φως Και Η Σκιά του, για τους Eels, τους Blackmail ή τους The Earthbound, αλλά για μια τριάδα νέων και σχετικώς νέων συνόλων, που ηχογράφησαν εσχάτως βινύλια και CD. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου