Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

OTROS AIRES το τέταρτο

Μπορεί να κυκλοφόρησε πρόπερσι το “4” από την Galileo Music Communication (A&N), το τέταρτο τέλος πάντων άλμπουμ των Ισπανοαργεντινών Otros Aires, είναι όμως εξαιρετικό – κι αυτό έχει σημασία. Με υπερδεκαετή ιστορία και με αναγνωρισμένο πλέον όνομα στο χώρο του nuevo tango, οι Otros Aires υπογράφουν ένα άλμπουμ αποτελούμενο από 13 originals και διασκευές, ενοποιώντας στυλ και πρακτικές (tango, jazz, hip hop, electro…), προσφέροντας ένα εντελώς απολαυστικό ακρόαμα.
Επτά μουσικοί (Miguel Di Genova κιθάρα, προγραμματισμός, samples, Diego Ramos πιάνο, φωνητικά, Hugo Satorre μπαντονεόν, Martin Bruhn ντραμς, Patricio Cotella κοντραμπάσο, Emiliano Lorenzo κοντραμπάσο, DJ Migma σκρατς, κρουστά) και κάμποσοι ακόμη guests σε φωνές και άλλα διάφορα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του “4”, που δημιουργεί από τα πρώτα κιόλας λεπτά μιαν αίσθηση ψυχικής πληρότητας. Είναι ο ρυθμός, είναι τα beats και τα ηλεκτρονικά, είναι η λαϊκότητα που εκπέμπουν τα tangos (π.χ. το “Perfume de mujer” που ακούγεται σαν… επτανησιακή καντάδα), είναι οι ερμηνείες, είναι αυτό καθ’ αυτό το προσεκτικά επιλεγμένο ρεπερτόριο; Η ουσία είναι πως οι Otros Aires στο “4” εκμεταλλευόμενοι απλά αλλά ουσιώδη συστατικά μπορούν και κάνουν, αμέσως, τη διαφορά.
Να προτείνουν δηλαδή ένα CD, το οποίο να μην στηρίζεται αποκλειστικώς και μόνο στις αβανταδόρικες διασκευές (ποιος είναι εκείνος που θα αποδώσει, φερ’ ειπείν, το “Perfect day” του Lou Reed και θ’ αποτύχει, ή ποιος είναι εκείνος που θ’ ακούσει το εκπληκτικό “Poema” του Eduardo Βianco από το 1935 και δεν θα λυγίσει;), αλλά και στα σύγχρονα, σημερινά τραγούδια… με το άρωμα, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο, του παρελθόντος. Το κατορθώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου