Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

MISTY MAKERS ένα πολύ καλό ελληνικό ροκ άλμπουμ, από ένα συγκρότημα που, πλέον, δεν υφίσταται

Οι Misty Makers είναι ένα ελληνικό ροκ συγκρότημα, που πλέον δεν υφίσταται (όπως πληροφορηθήκαμε από ένα μέλος του). Αυτό το συγκρότημα είχε ηχογραφήσει και κυκλοφορήσει ένα CD το 2018, με τίτλο το όνομά του, σε ανεξάρτητη έκδοση, το οποίον τώρα, με κάποια καθυστέρηση δηλαδή, έφθασε στα χέρια μας και για το οποίο θα γράψουμε ευθύς-αμέσως λίγα λόγια.
Το συγκρότημα κινείται στο χώρο του rock, με εμφανείς αναφορές στην κλασική εποχή τού rock – εκείνη των τελών της δεκαετίας του ’60 και των αρχών του ’70. Δεν είναι νεοψυχεδελικό, παρότι υπάρχουν και τέτοια στοιχεία στα κομμάτια τού CD, ούτε neo-progressive, έχει αρκετά funky και ροκ-χορευτικά στοιχεία να παρουσιάσει, που περιστρέφονται πάντα γύρω από έναν κεντρικό ροκ άξονα, διαθέτει τραγουδίστρια (Roy Kaliva), ενισχυμένο κρουστό τμήμα (ντράμερ είναι ο Πάνος Τουτουδάκης, ενώ υπάρχει και ο Σταύρος “Manitou” Ελευθερίου σε κόνγκας, μπόνγκος, κύμβαλα κ.λπ. γνωστός μας από άλλα συγκροτήματα, όπως τα Καλειδοσκόπιο, Purple Overdose, Lemonade Influence, No Mans Land κ.λπ.), με τον κιθαρίστα Δημήτρη Γιωτάκη και τον μπασίστα Κώστα Ματίκα να συμπληρώνουν την βασική πεντάδα.
Δίπλα σ’ αυτούς τους πέντε μουσικούς, σε δύο από τα δέκα tracks του άλμπουμ, συμμετέχει και ο οργανίστας Κώστας Στεργίου, γνωστός από τους Purple Overdose επίσης και από άλλα γκρουπ (τα βλέπεις στο discogs) και κάπως έτσι η μπάντα ολοκληρώνει ένα setting, που αποδεικνύεται καίριο και λειτουργικότατο σε κάθε κομμάτι του. 
Το “Misty Makers” είναι ένα πολύ καλό CD, εξαιρετικό θα το χαρακτηρίζαμε από πλευράς συνθέσεων, παιξιμάτων και γενικότερης ομοιομορφίας και συνοχής, διαθέτοντας όμως μιαν απλή, ερασιτεχνική παραγωγή, που το εμποδίζει να ξεπεταχτεί, ώστε να καταλάβει... πολύ μπροστινή θέση. Αλλά, ας είναι. Τα τραγούδια, στον πυρήνα τους, παραμένουν έτσι όπως πρέπει να είναι – δείχνουν, δηλαδή, το πόσο μετράνε και πόσο αξίζουν. Και αξίζουν πολύ.
Συνθέσεις τρίλεπτες και τετράλεπτες που δεν καταχρώνται χρόνου, σολιστικών καταδείξεων κ.λπ. και που ακούγονται απίστευτα ενωμένες και συμπαγείς – σαν ν’ ακούς ένα τραγούδι καθ’ όλη την διάρκεια του άλμπουμ.
Δύσκολα, λοιπόν, θα βρεις κάτι που να ξεχωρίζει εδώ, καθώς όλο το υλικό κινείται σ’ ένα σταθερό υψηλό επίπεδο, με όλους τους οργανοπαίκτες και την τραγουδίστρια να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Κρίμα, που χάθηκε αυτό το γκρουπ, χωρίς να το πάρουν πολλοί χαμπάρι, αλλά απ’ όσο μαθαίνω, μέλη από τους Misty Makers ετοιμάζονται να συνεργαστούν με άλλους μουσικούς, προς άλλες κατακτήσεις. Για να δούμε...
Επαφή: www.facebook.com/mistymakerz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου