Τρίτη 19 Απριλίου 2022

MILTOS MARATHON ντιπ

Το πιο νέο άλμπουμ (CD) του Miltos Marathon από την Λάρισα αποκαλείται “dip” [Private Pressing, 2022], δηλαδή «ντιπ (για ντιπ)» και περιέχει οκτώ tracks – ένα instrumental στην αρχή και επτά τραγούδια στη συνέχεια.
Όσοι γνωρίζουν τον Miltos Marathon από αλλού ή από εδώ –καθώς έχουμε γράψει μέσα στα χρόνια τρεις τουλάχιστον φορές, για καμιά δεκαριά άλμπουμ του– δεν θα εκπλαγούν από το “dip”, καθώς όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της τραγουδοποιίας αυτού του ιδιότυπου rocker είναι εδώ παρόντα.
Hard rock, blues rock και γενικώς ροκ... του παλιού καλού καιρού, με την ηλεκτρική κιθάρα γενικώς και ειδικώς να αλωνίζει, μαζί με στίχους κοινωνικού περιεχομένου, γραμμένους είτε με σοβαρό είτε με ευτράπελο τρόπο και φυσικά με τις αγγλόφωνες «καμπίσιες» ερμηνείες του Miltos Marathon να είναι, πάντα, το μεγάλο ατού των εγγραφών του.
Όπως έχουμε γράψει κι άλλες φορές ο Frank Zappa αποτελεί έναν διαχρονικό ήρωα του Miltos Marathon, κάτι το οποίο συμβαίνει και με το “dip”, κυρίως όσον αφορά στον τρόπο σπηκαρίσματος-τραγουδίσματος και της συνύπαρξής του με τους fiery κιθαρισμούς.
Από ’κει και πέρα τα αναμενόμενα χαρακτηριστικά μιας homemade παραγωγής έρχονται και αυτά να υπογραμμίσουν την ιδιαιτερότητα των εγγραφών, με τον Miltos Marathon να παίζει όλα τα όργανα, να τραγουδάει και να κάνει προγραμματισμό, κάνοντας παράλληλα το mixing και το mastering, στο δικό του στούντιο.
Συζητάμε, λοιπόν, για μία εντελώς προσωπική δουλειά, με τη δική της αίσθηση ροής, που μπορεί να ξενίσει όσους θα έρθουν για πρώτη φορά σ’ επαφή με τον λαρισαίο τραγουδοποιό – αν και γρήγορα, νομίζουμε, θα καταφέρει να αποκαταστήσει ένα καλό πλαίσιο επικοινωνίας με όλους.
Τα προσόντα, εξάλλου, δεν λείπουν από τον Miltos Marathon, ενώ και όσα του λείπουν... συναποτελούν, κι εκείνα, μέρος των προσόντων του.
Επαφή: www.miltosmarathon.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου