Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

HANAKIV μια εσθονή καλλιτέχνιδα ηχογραφεί για την Gondwana Records

Η Hanakiv (αληθινό όνομα Johanna Kivimägi) είναι μια νεαρή εσθονή συνθέτρια και πιανίστρια, που, όμως, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και η οποία έχει τώρα ένα πρώτο προσωπικό άλμπουμ να προτείνει, το οποίον αποκαλείται Goodbyes [Gondwana Records / A&N Music, 2023].
Στο άλμπουμ αυτό, που περιλαμβάνει οκτώ συνθέσεις της Hanakiv, η εσθονή μουσικός χειρίζεται πιάνο, σύνθια, ενώ κάνει και φωνητικά σ’ ένα track, με την Cristina Lopez (ντραμς), τον Alabaster DePlume (σαξόφωνο) και την Rebekah Reid (βιολί) να την συνοδεύουν σε ορισμένα tracks.
Το “Goodbyes” ταιριάζει, στην γενικότητά του, με τον ήχο της Gondwana Records. Είναι και αυτό περιβαλλοντικό, χαλαρό, θεραπευτικό, άπλετο, μελωδικό, ρομαντικό, μινιμαλιστικό, αλλά ταυτοχρόνως και ιδιαίτερο, ιδιόμορφο, με υπαινιγμούς από τον ήχο της 4AD, την Björk, μα ακόμη και από την προχωρημένη jazz, την jazz της ECM (το nordic κομμάτι της), το folk κ.λπ.
Υπάρχει μιαν ευρύτητα αναφορών δηλαδή, οπωσδήποτε γνώσεις, από την μεριά της συνθέτριας και βεβαίως καλό γούστο, ικανά όλα αυτά να οδηγήσουν την Hanakiv στην πραγμάτωση ορισμένων αληθινά ωραίων συνθέσεων, σαν την 7λεπτη “No words left”, εκεί όπου συνδυάζονται πολλά από τα προαναφερόμενα.
Ένα άλμπουμ χαμηλών τόνων είναι το Goodbyes”, που διαθέτει όμως πολλά ενδιαφέροντα έως και γοητευτικά χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου