Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

LUNG τεύχος #18, Ιούνιος 2023

Το LUNG συνεχίζει την περιοδική πορεία του, έχοντας το νέο 18ο τεύχος του σε κυκλοφορία, πάντα στο γνωστό σχήμα με τις 106 γεμάτες σελίδες και με το εξ ίσου γεμάτο CD-R, με τα 13 tracks (επιλεγμένα από τις μπάντες της ελληνικής εταιρείας Make Me Happy Records).
Όσα έχουμε γράψει στο παρελθόν για το LUNG ισχύουν και για το παρόν τεύχος φυσικά, και σε σχέση με την ύλη του και σε σχέση με την κυκλοφορία του αυτή καθ’ αυτή – γεγονότα, αμφότερα, που επιβεβαιώνουν την ανεξαρτησία του περιοδικού.
Η ύλη πολλή και πλούσια και σ’ αυτό το τεύχος, με πάμπολλα κείμενα στο γνωστό στυλ τού LUNG – με στόχευση, δηλαδή, στην εναλλακτική σκηνή και στις ποικίλες εκφάνσεις της (post-rock, punk, pop, indie, jazz, improv, metal, garage, psych, folk κ.λπ.).
Τα κείμενα τώρα, χοντρικά, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Είναι οι παρουσιάσεις-δισκοκριτικές, είναι τα αφιερώματα και είναι και οι συνεντεύξεις, με πλήθος κειμένων για κάθε κατηγορία. Επίσης, ένας άλλος διαχωρισμός θα μπορούσε να αφορά στα θέματα τα σχετικά με την εγχώρια σκηνή και σ’ εκείνα που έρχονται «απ’ έξω».
Το αφιέρωμα που μοιάζει να κυριαρχεί στο παρόν τεύχος είναι εκείνο στην Make Me Happy Records, που καταλαμβάνει επτά σελίδες και που περιλαμβάνει συνέντευξη με τον Ίαν Σκιαδά  (έναν από τους ανθρώπους που τρέχουν την εταιρεία, τα τελευταία έξι χρόνια), όπως και αναλυτική παρουσίαση, δίσκο-δίσκο, των δεκαπέντε κυκλοφοριών της (η δέκατη έκτη είναι κατά μίαν έννοια το CD-R, που δίνεται μαζί με το περιοδικό).
Υπάρχουν φυσικά κι άλλα αφιερώματα σύντομα ή όχι και τόσο (Siouxsie Sioux, Flaming Stars, L39 Records, Wayne Shorter…), ενώ ανάμεσα στα πολλά και διάφορα, που καταγράφονται στο 18ο LUNG και που καλύπτονται είτε με δισκοκριτικές είτε με συνεντεύξεις είναι και τα θέματα για τους Protomartyr, Melvins, Mudhoney, Art Ensemble of Chicago, Algiers, Fire! Orchestra, Church of Man, Γιώργο Καρρά, Vasilis Dokakis, Nick Cave, Κώστα Τουρνά κ.ά.
Ενδιαφέρον, φυσικά, έχει και το CD-R με tracks από One Night Suzan, Next Time Passions, Ta Toy Boy, Splashing Rainbows, Secret Postcards κ.λπ., που φανερώνουν την καλή προσπάθεια, που καταβάλλει η Make Me Happy Records, στην κατεύθυνση μιας σοβαρής, ελληνικής, αγγλόφωνης pop, με ισχυρό βρετανικό άγγιγμα. 
Το έχουμε γράψει κι άλλες φορές για το LUNG, και το ξαναλέμε. Μία πολύ καλή προσπάθεια.
Επαφή: www.lungfanzine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου