Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΑΣΗΣ τρεις ύμνοι εις μνήμην4 σχόλια:

 1. Άρης Καραμπεάζης13 Οκτωβρίου 2010 - 8:14 μ.μ.

  Αναρωτιέμαι αν είχε ερωτηθεί ποτέ ο Καφάσης πως κατέληξε σε αυτό τον τρόπο ερμηνείας, τι επιρροές είχε κλπ ειδικά πέρα από την Ελλάδα. Προσωπικά μου θυμίζει και Ιταλικά και Γαλλικά πράγματα της ίδιας εποχής. Έχεις κάτι σχετικό υπόψη σου από συνεντεύξεις του κλπ ?
  (R.I.P. για να μην ξεχνιόμαστε)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άρης Καραμπεάζης13 Οκτωβρίου 2010 - 8:24 μ.μ.

  Αν και διαβάζοντας και όσα λέγονται δίπλα στο box, υποθέτω ότι η παραπάνω ερώτηση μπορέι να μην έχει νόημα και το πάθος της ερμηνείας του Κ.Κ. να είναι η μόνη απάντηση. Δυστυχώς δεν τον είδα live ποτέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άρη, δε θέλω να πω τίποτα για τον Καφάση. Απλώς, μόνο ότι μ’ αυτά τα τραγούδια μεγάλωσα. Τ’ άκουγα παντού όταν βγήκανε – εκεί μετά το 1975 – και μου είχαν φάει ουκ ολίγα φράγκα, ως πιτσιρίκι, στα τζουκ-μποξ της εποχής. Τον είχα δει και 2-3 φορές live. Την πρώτη κάπου σ’ ένα σκυλάδικο (κανονικό σκυλάδικο, όχι κωλάδικο) στην Αχαρνών, πριν κάμποσα χρόνια, όταν ακόμα «πάταγε» στη σκηνή. Μπαλαντάινς-κοκακόλα και τα μυαλά χυμένα. Στις Γραμμές που είχε τραγουδήσει τελευταία δεν είχα πάει. Δεν μ’ ενδιέφερε. Τον είχαν πια «ανακαλύψει» οι… κουλτουριάρηδες και τον περιέφεραν ως «εύρημα».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. tin eidia epoxi ton akoysa kai ego filarako kales epoxes

  ΑπάντησηΔιαγραφή