Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Strauss-Kahn

Οι σημερινές δηλώσεις του Dominique Strauss-Kahn, πως οι Έλληνες στηρίζουν το πρόγραμμα του ΔΝΤ και πως ο κόσμος «τελικά υποστήριξε στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση», αποτελούν ύπατη προσβολή της νοημοσύνης μου (για να μη γράψω «μας» και θεωρηθεί πως μιλώ εξ ονόματος άλλων).
Όταν στις χθεσινές εκλογές η αποχή άγγιξε, πανελληνίως, το 54% (στον Δήμο Αθηναίων το 66%), ενώ τα άκυρα-λευκά το 11%, που σημαίνει πως ένα 65% είπε «όχι» (απ’ όποια θέση – κατ’ εμέ η αποχή έπρεπε να είναι τουλάχιστον «λευκό» ή «άκυρο», για να πονέσει πιο πολύ), για ποια πλειοψηφία καθόμαστε και συζητούμε; Mένει, λοιπόν, ένα «έγκυρο» 35% από το οποίον οι κυβερνητικοί υποψήφιοι (αν θεωρηθεί πως αυτοί επιδοκιμάζουν τα της κυβέρνησης) έλαβαν, χονδρικώς, το μισό, δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση ένα 18%. Ποια πλειοψηφία και κουραφέξαλα; Δεν ντρέπονται να λένε τέτοια λόγια; Όποιοι τα λένε... Τους έχει σιχαθεί ο κόσμος. Τι άλλο πρέπει να συμβεί δηλαδή, για να παραδεχθούν πως είναι οι λιγότεροι; Να τους υποστηρίζουν μόνον οι συμπεθέρες τους;

Υ.Γ. Στην Καισαριανή ζήσαμε το απόλυτο θρίλερ… ποια Θεσσαλονίκη τώρα (ok, κι εκεί έπεσαν κορμιά). Ο συνδυασμός που υποστήριξα ηττήθηκε για 12 ψήφους! Το κρίμα… σε όσους είπαν «όχι», δίχως να προσέλθουν.

2 σχόλια:

  1. Τελικά τον βγάλατε τον ΠΑΣΟΚΟ στην Καισαριανή. Ισως η μοναδική περίπτωση που κυβερνητικός απέναντι σε Αριστερό υποψήφιο κερδίζει. Φαίνεται τελικά ότι η εξουσία - ακόμη και η δημαρχιακή - κουράζει μερικές φορές τους αριστερούς. Ανδρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή