Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

για το χωνί…

Έδωσα ενάμισι φράγκο και αγόρασα, σήμερα Σάββατο, το φύλλο μηδέν, της «κυριακάτικης αντι-μνημονιακής εφημερίδας» Το Χωνί της Αντίστασης. Αν κάτι μου έκανε εντύπωση ήταν η απουσία σελίδων για την Τέχνη. Ολίγα τσιτάτα του Τζίμη Πανούση, οι… απορίες του Γιάννη Ζουγανέλη και μια συνέντευξη του Μανώλη Μητσιά –στην οποίαν ο Χατζιδάκις αναγράφεται ως «Χατζηδάκις», με «η» δηλαδή αντί «ι», κάτι που μαρτυρά την... εξοικείωση του συντάκτη με τα θέματα που αφορούν στον πολιτισμό–, δεν συνιστούν σύγχρονο και σοβαρό πολιτιστικό περιεχόμενο.
Ευτυχώς, η εφημερίδα δεν έχει αθλητικά, πρόγραμμα τηλεόρασης, συνταγές μαγειρικής και ζώδια… Είναι κι αυτό κάτι.

3 σχόλια:

 1. Για μένα πάλι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.Τα τρία άρθρα του Καζάκη "σκίζουν" (... Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει σε ρευστό 120,7 δις ευρώ για μια εικονική απομείωση χρέους της τάξης των 105,4 δις ευρώ. Κι αυτό φυσικά θεωρείται επιτυχία! ...).Από κανέναν άλλο δεν έχω δει να "ξεβρακώνει" τους κυβερνο-χουντικο-τροϊκανούς τόσο απλοϊκά και ξεκάθαρα.Πολύ καλό νομίζω και το άρθρο του Χ.Κλειώση σχετικά με τον διευθύνων σύμβουλο του Ο.Δ.ΔΗ.Χ Π.Χριστοδούλου.Γενικά πολλά ενδιαφέροντα άρθρα,στο 1ο της φύλλο,χωρίς καμιά χρηματοδότηση.(Πάντως στο σταθμό τους έχουν αρκετές ώρες αφιερωμένες στο πολιτισμό)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δε θέλω να κάνω κριτική, γενικώς, στην εφημερίδα (είναι γνωστές οι θέσεις και οι απόψεις του Καζάκη). Εγώ έγραψα για κάτι που μου έκανε εντύπωση.

  Κι επειδή από παντού μπορεί να μάθεις δυο πράγματα (χρήσιμα ή άχρηστα δεν έχει σημασία), εγώ έμαθα από το Χωνί πως ο Σαμαράς και ο Μητσιάς είναι κουμπάροι και πως κατά την παρουσίαση του «Ξανά-σκέψου την Αθήνα» στο Ίδρυμα Ωνάση παραβρέθηκε και το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρός τι η απορία...ο Καζάκης ήταν μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 1996 και οι σχέσεις του με στελέχη του Περισσού είναι αγαστές. Η εφημερίδα πάντως είναι για Βορειοκορεάτες,νομίζω...
  Τάκης Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή