Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 318

30/11/2020
O Νοέμβρης του 2020 ήταν πολύ σκληρός για τους Ούγγρους Omega – ένα από τα σημαντικότερα progressive rock σχήματα από τα late sixties μέχρι σήμερα.
Μέσα σ’ αυτό το μήνα πέθαναν ο László Nemes, o άνθρωπος που έστησε τον ήχο τους από κάποιο σημείο και πέρα, ο κιμπορντίστας τους László Benkő και ο μπασίστας τους Tamás Mihály. Το “Testamentum” είναι η διαθήκη τους.
Καινούριο, σπουδαίο άλμπουμ, από μια πολύ μεγάλη μπάντα, που κυκλοφόρησε πριν από 4 μέρες...

30/11/2020
Κυκλοφόρησε πριν 3 μέρες, την Black Friday. 7000 διπλά βινύλια για όλο τον κόσμο από την αμερικάνικη Resonance (ξέρουν, όσοι ξέρουν, τι σημαίνει Resonance και τι εκδόσεις κάνει). Ανέκδοτο live του τρανού πιανίστα Bill Evans από το Ronnie Scott’s, το 1968, με Eddie Gomez μπάσο και Jack DeJohnette ντραμς. Οι πληροφορίες λένε για φοβερή παράσταση, που μετριάζεται κάπως (πόσο, δεν ξέρω) από την όχι τέλεια πρωτότυπη εγγραφή.
Στο discogs η φθηνότερη τιμή αυτή τη στιγμή είναι 63 ευρώ. Κι άμα το θες γιαπωνέζικο πας στα 80-βάλε...

30/11/2020
Ο ψευτομπρούκλης νοσταλγεί την Άστον Μάρτιν του στο Μπάντεν-Μπάντεν κι εγώ νοσταλγώ το πανηγύρι του Άη Νικόλα στις 6 του Δεκέμβρη, που πηγαίναμε κι αγοράζαμε καμιά κάλτσα και κανα σώβρακο και που τώρα νιξ.
Σώβρακα και φανέλες μόνο από το eBay. Εκεί καταντήσαμε...

30/11/2020
Ο Σφακιανάκης δεν έπεσε σε άμουσους, έπεσε απλώς σε αστυφύλακες που μπαίνουν στις σχολές με Πανελλήνιες, και μέσο όρο 18, που μιλάνε γαλλικά, και που ακούνε όλη μέρα Λεωνίδα Καβάκο και Σβιατοσλάβ Ρίχτερ. Πώς να τον αναγνωρίσουν;
Πάνε εκείνες οι εποχές όπου οι συνάδελφοί τους τη βγάζανε ολημέρα με Θόδωρο Βίλμα και Πόλυ Κερμανίδη, από τα τραντζιστοράκια. Τώρα έξω από τις ασφάλειες ακούς μόνο... μπασαβιόλες.
https://www.youtube.com/watch?v=TRk2ZZNj3Jc

29/11/2020
Με Περόν βάλαμε; Δεν βάλαμε...

28/11/2020 

28/11/2020
>>Και μια πλάκα στη χλόη μισοκρυμμένη
—έτσι τώρα τη συμβολίζει ο Άδης—
να η Λάμαρη, ποιήτρια ξεχασμένη.<<

Κώστας Καρυωτάκης «Τάφοι»
Πρόκειται για την ποιήτρια και τραγουδοποιό Ελένη Σ. Λάμαρη, που πέθανε στα 34 χρόνια της, το 1912 και που την τιμά, μ’ αυτόν τον απροκάλυπτο τρόπο, ο Κώστας Καρυωτάκης σ’ ένα γνωστό ποίημά του.
Εδώ ένα σονέτο τής Λάμαρη από την μοναδική μάλλον συλλογή της, που τυπώθηκε έναν χρόνο πριν φύγει από τη ζωή...

28/11/2020
Οι φιλελέδες σαν τον Παντελή Καψή δεν γουστάρανε τον Μαραντόνα, επειδή «εξυμνούσε δικτάτορες όπως ο Κάστρο ή ο Τσάβεζ», ενώ για πρότυπό τους έχουν «τον αυτοκράτορα Μπεκενπάουερ», έναν μέγα ξεπλυματία, τοτεμικό παραδόπιστο και πάτρονα της ποδοσφαιρο-στοιχηματικής μαφίας.
Τα γελοιότερα κείμενα για τον Μαραντόνα τα γράψανε τέτοιοι άνθρωποι. Δήθεν ποδοσφαιρόφιλοι, που δεν στριμώχτηκαν ποτέ στα γήπεδα, κάτω από τις πιο αλλόκοτες συνθήκες (καιρικές ή άλλες), αλλά πάντοτε από την άνεση της τιβί ή τις «κερκίδες των επισήμων» να παρακολουθούν το ματς, σαν να τζογάρουν σε χρηματιστηριακά παράγωγα.
Φτηνοί, κεκαρμένοι, ατσαλάκωτοι, μη μου άπτου, γηραλέοι υγιεινιστές, χωρίς ζωή...

10 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Οι φιλελέδες σαν τον Παντελή Καψή"...

    Jim Dylan
    Εδω κοιτα....
    https://www.protagon.gr/apo.../peri-laikwn-irwwn-44342175950
    Περί λαϊκών ηρώων | Αντώνης Πανούτσος

    Mike Hatziarseniou
    Στην ίδια γραμμή κι ο γνωστός Σάκης Μουμτζής... Μην το διαβάσετε, δεν θα χάσετε τίποτα, παρά μόνο την ψυχραιμία σας ίσως... Κομπλεξικά ανθρωποειδή της δήθεν "κορεκτίλας", σφουγγίζουν ποπουδάκια και χειροφιλούν μητροπολίτες

    Lampros Papalexis στον Jim Dylan
    Ο Πανούτσος, η επιτομή της γλίτσας σε hangover...

    Vasilis Avdelas
    Τηλεχουλιγκαν...

    Kostas Mouk
    Γνωστή η Πανουτσική γελοιότητα..

    Christos Mamalakis
    Συμφωνω σε ολα! Πιστευω ομως οτι και ο Μπεκεμπαουερ υπηρξε παιχταρας στην εποχη του. Απλα το αναφερω χωρις να εχει σχεση με την αναρτηση!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Φυσικά. Σπουδαίος παίχτης. Δίδαξε μια θέση, μόνος του.

    Christos Mamalakis
    Ποιος μπορει να ξεχασει το επικο παιχνιδι με την εθνικη του απεναντι στην ιταλια στο μουντιαλ του μεξικου που επαιζε με σπασμενο χερι....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Επίσης να πούμε πως στην Ελλάδα τον μόνο παίκτη που είδαμε να παίζει με τον τρόπο και με την κλάση σχεδόν του Μπεκενμπάουερ στη θέση του λίμπερο ήταν ο Βέλιμιρ Ζάετς.

    Ilias Frantzis
    άλλος έχει τ'ονομα-Μάρτιν Νοβοσέλατς και λίμπερο και στόπερ. Είχε βέβαια κι έναν Σταύρο Παπαδόπουλο δίπλα.

    Nicola Di Rossi
    Νοβοσελατς.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κλάση πάνω από τον Νοβοσέλατς ο Ζάετς. Και δεν είμαι βάζελος. Άλλος σαν τον Ζάετς δεν ξαναπέρασε από την Ελλάδα στο συγκεκριμένο στυλ και θέση.

    Christos Mamalakis
    Θα συμφωνήσω μαζί σου! Και ανήκω στους κόκκινους αθλητικά! Ο Ζάετς ήταν πολυδιάστατος παίκτης!Αυτό φάνηκε και από τις επιδόσεις του και στην εθνική του ομαδα!

    Δημήτρης Θ. Νικολάου
    Συμφωνώ για το ΖΑΕΤΣ , αλλά επαιζε λίγο πιό μπροστα, οχι λίμπερο...Ο Μπεκεμπάουερ έπαιζε λίμπερο και εβγαινε μπροστά με εκείνο το αξεπέραστο στυλ του....

    Bill Blues
    Ο Ζαετς δεν ήταν καθαρό λιμπερο !!!!
    Ο Νοβοσελατς ήταν!!!!
    Και μάλιστα έγινε ένα πολύ αρχοντικό στυλ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vassilis Serafimakis
      Δεν μ'ενδιαφέρει τι κάνει έξω από το πλατώ ή το στούντιο του ή το γήπεδο ο καλλιτέχνης. Ο Μαραντό ήτανε αισθητική απόλαυση. Αλλά το ίδιο ήτανε κι ο Μπεκενμπάουερ, γιά τον οποίο δεν έχω καλό λόγο να πώ περί ασχολίας του με τη μπάλα γενικώτερα. Δεν έχει όμως σημασία. Παικταράς με έλεγχο μπάλας και γηπέδου ασυναγώνιστο. Αναφέρθηκε ήδη άλλος στο παιχνίδι Γερμανία-Ιταλία 3-4 που έπαιξε με νάρθηκα στο σπασμένο χέρι.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Όλα μας ενδιαφέρουν εν τινι μέτρω.

      Harry Gordon
      Ε σιγα τον Καστρο κ τον Τσαβεζ ως δικτατορες, εδω φορουσε μπλουζα με τον Περον. Αυτα γιατι δεν τα λενε?

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Καλά έκανε και φορούσε μπλούζα με Περόν.

      Harry Gordon
      Ειπα εγω το αντιθετο?

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      α, ok

      Γιώργος Χαρωνίτης
      Who fucks them - δηλαδή, ποιος τους γ@μεί;

      Θανάσης Αντωνίου
      Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Διάβασα το κείμενο του Πανούτσου, το οποίο υπέδειξε ένας φίλος του κ. Τρούσα και πραγματικά έφριξα! Και θυμήθηκα και κάτι λεφτά που μου χρωστάει από το ΟΖ!

      Xaikalhs Adreas Nhmateborikh
      Τέλος εποχής Φώντα θα κάνουμε χρόνια να δούμε τέτοιων ηγετη(μεσι νειμαρ τα δύο του αρ@@#@#) καλό βραδυ

      Spyros Zoupanos
      Εξαιρετικός και ακριβέστατος!!!!

      Lampros Papalexis
      Correct._

      Soph Arvanitis
      Who cares?

      George Ioakeimidis
      Εδώ φωτογραφίζεται

      Karl Bulsaras
      Και οι δύο (Maradona, Beckenbauer) έχουν γράψει τη δική τους ποδοσφαιρική ιστορία (όπως κι ο Πελέ και ο Κρόιφ). Μάλιστα ο ένας την έγραψε χρησιμοποιώντας και, λιγουλάκι, το χέρι του ... Θεού. Αλλά είναι ανυπόστατος και ανιστόρητος ο χαρακτηρισμός σας για τον «Kaiser» περί ξεπλύματος κλπ. Μία υπόθεση αφορούσε δεκάδες χρόνια μετά (ως διοικητικού πλέον παράγοντα στην UEFA) και εικάζεται πως ήταν στα πλαίσια προώθησης ανάληψης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της χώρας του. Αντιθέτως οι σχέσεις προστασίας και φοροδιαφυγής του εκλιπόντα είναι επίσης δεδομένες. Όντως ο Diego ήταν ποδοσφαιρική μορφή (πρότυπο ζωής όμως προς αποφυγή). Ας μην ... συγκρίνετε ανόμοια πράγματα επειδή, ίσως, βολεύουν σε μία αντιγερμανική ρητορία. Άλλωστε και η ομάδα του ήταν και είναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ διάφανης διαχείρισης, με 300.000 μέλη στα οποία λογοδοτεί, με πιστή τήρηση των κανόνων περί Financial Fair Play της UEFA και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ξόδεψε περισσότερα από όσα εισέπραξε ! Το ίδιο δεν συμβαίνει με τους ολιγάρχες (πρόσωπα και Funds) που ειναι σήμερα ιδιοκτήτες των BIG FOUR (Mancester City, Paris SG, Barcelona και Liverpool) που ξεπλένουν ασύστολα χρήμα μέσω μυθικών αγορών την ώρα που οι Ισολογισμοί θα έπρεπε να οδηγούσαν σε κήρυξη χρεοκοπίας.

      Διαγραφή
    2. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ρε μην γράφεις ό,τι σου κατέβει. Δεν συνέκρινα τίποτα εγώ. Τους Μαραντόνα και Μπεκενμπάουερ τους ανέφερε ο Καψής όχι εγώ. Για δε το ποιόν του Μπεκενμπάουερ, μετά το κρέμασμα των παπουτσιών του, ασ' το. Ψάξε και ρώτα να μάθεις. Και μην προσπαθείς να μου τη βγεις, όταν δεν υπάρχει λόγος. Εσύ είσαι ο έξυπνος και οι 423 που κάνανε λάικ στην ανάρτηση είναι οι χαζοί; Για κάνε μου τη χάρη, που θα μας πεις και... αντιγερμανούς. Πολύ αέρα έχετε πάρει ορισμένοι.

      Karl Bulsaras
      Δεν σας είπα ούτε αντιγερμανό, ούτε «ρε». Αν μπορείτε να αρθρώσετε απάντηση κάντε το. Γιατί ΔΕΝ μπορείτε. Εξ ου και η αγοραία σας αντίδραση. ΥΓ: Αν θέλετε μπορώ να σου στείλω πολλά Fake με χιλιάδες Likes !

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ρε θα σταματήσεις να λες βλακείες; Και δεν γουστάρω να "αρθρώσω απάντηση". Είναι δικαίωμά μου. Όπως δικαίωμά μου είναι λέω ότι γράφεις μπούρδες. Δεν γουστάρω να συζητήσω μαζί σου περαιτέρω. Δεν έχω χρόνο για πέταμα.

      Vassilis Konstandopoulos
      Όλα αυτά τα τίποτα υποθέτω ότι εκτιμούν τα μάλα τον μέγα σκόρερ Γκάρι Λίνεκερ, αντίπαλο του Μαραντόνα στο περιβόητο ματς με την Αγγλία. Ας δουν τι λέει ο Άγγλος για τον Ντιέγκο λοιπόν ("στο δεύτερο γκολ ήθελα σταθώ και να χειροκροτήσω μέσα στο γήπεδο, δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν" και άλλα πολλά). https://www.youtube.com/watch?v=MKIFPaR_ZIo
      Gary Lineker's brilliant, heartfelt tribute to Diego Maradona

      Vassilis Serafimakis
      Ειλικρινής και έντιμος, σωστός!

      Διαγραφή
    3. Νοβοσέλατς..Ναι μεγάλος παίχτης όντως , καθαρόαιμο λίμπερο , αλλά έφυγε με σκιές..Να τα λέμε κι αυτά...

      Διαγραφή
  2. Σχόλιο από το fb στο ποστ για την ποιήτρια Ελένη Σ. Λάμαρη...

    Διαμαντής Καράβολας
    Ήταν μουσα του Μεγάλου ποιητη Στεφάνου Μαρτζωκη. Το ποίημα αυτό δημοσιεύτηκε στο αφιέρωμα στον Μαρτζωκη του περ. Φραγγελιο που έβγαζε ο Βελμος (1927).
    Ο Βελμος πήγε κ χάραξε στο μνήμα του Μαρτζωκη το όνομα της Λαμαρη κ στης Λαμαρη του Μαρτζωκη για να τους ενώσει, έστω, μετά θάνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον... Τζόννυ Μίτσελλ...

    Bill Orb
    Θυμήθηκα τώρα οτι σε έναν "Ήχο" στα 80'ς που είχε αφιέρωμα στο No Wave που έγραφε: "...Ο kim gordon μπασίστας των sonic youth"

    Τασος Χατζηνικολαου
    Και ο Marion Brown έπεσε θύμα....

    Apostolos Roulias
    Ο Τζόννυ με δύο ν?

    George Floudas
    Ο Τζόννυ πήρε τ’ όπλο της!

    Conta Dina
    ... πάντως έβαλε δύο -λ- στο τέλος

    Theofanis Andreas Chatzigrivas
    Ο Τζόννυ που έπαιζε Κινο

    Petros Alexakos
    Μανώλη, εσύ;...

    George Chatzakis
    Στον ....Τζόνι Μιτσελ αρέσει .... η κινόα

    Nickos Ventouras
    Χωρίς ίντερνετ, αυτόματους διορθωτές, επεξεργαστές κειμένου, DTP κλπ, και πάλι καλά, 4 στα 5 ονόματα τα πέτυχε ως προς το γένος τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Με Περόν βάλαμε; Δεν βάλαμε..."...


    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Η Νότια Αμερική είναι μυστήρια περιοχή πολιτικά. Ο Περόν στην εποχή του υπήρξε ένα λαϊκιστής που τάϊζε τον λαό..από εκεί και πέρα ο Ντιέγκο θα μας το ανέλυε με τη ματιά του.

    Vassilis Serafimakis
    Κι απ'αυτό ήτανε.

    Harry Gordon
    https://youtu.be/Vj-6BkqkI_I
    Diego Maradona canta la Marcha Peronista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ο Σφακιανάκης δεν έπεσε σε άμουσους"...

    Ilias Frantzis
    Δεν μάθαμε αν μασούσε τσίχλα

    Ανδρέας Φουρλας
    <>

    George Floudas
    ΠόλυΚερμανίδη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ο ψευτομπρούκλης νοσταλγεί την Άστον Μάρτιν του"...

    Spyros Diastimikos
    Εξαιρετική επιλογή στενών συνεργατών αυτός ο Bakojohn.
    -εκείνη που χαχάνιζε με τη σεξουαλική παρενόχληση της φοιτήτριας
    -την άλλη που πνίγηκε από τα σκουλίκια, τα τρωκτικά και τις κατσαρίδες
    -τούτον εδώ που ξέχασε τη καρδιά του στο baden-baden να οδηγά την aston martin.
    Άριστοι των αρίστων!

    Ilias Frantzis
    Aston martin my @$$ πες του μπάρμπα.
    What a low class

    Takis Psaltis
    εσείς από το μπάντεν-μπάντεν και εγώ από τα λιόσια-λιόσια .....

    Stavros Manitou
    Χαχαχαχα καλό ρε φίλε και γω το ίδιο έχω πάθει!!!!!!

    Giorgos Stamatelos
    Φανέλες μόνο. Τα σώβρακα θα μας τα πάρει αυτός ο εσμός του ψευτομπρούκλη!

    Valadis Terzopoulos
    Μπρουκλης... που το θυμήθηκες...

    Stathis Nikokavouras
    να τους χαιρωμαστε..ο ηλιθιος λαος μοναδικος φταιχτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Bill Evans...

    John Daginis
    Όσοι δεν το έχουν από παλιά ας τσεκάρουν το At The Montreux Jazz Festival από την φετινή έκδοση της Analogue Productions από την ίδια εποχή και ίδια σύνθεση με την παραπάνω...

    Takis Psaltis
    η βλακεία είναι ότι σε λίγο καιρό η τιμή θα διαμορφώνεται με το αν έχει παραμείνει αυτό το γελοίο sticker πάνω δεξιά ή όχι.....

    Ισίδωρος Πάτερος
    Λατρεμένος!
    Οι πιο όμορφες αρμονίες που ακούσαμε ποτέ από πιανίστα της jazz, κατά την γνώμη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή