Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 319

1/12/2020
Έως και το... 70% των κρουσμάτων πρέπει να είναι ΝΔ. Γνωστή συρροή...

1/12/2020
Σε τι διαφέρει ο Μακρόπουλος, που... νοσταλγεί την Άστον Μάρτιν του στο Μπάντεν-Μπάντεν από τον Μητσοτάκη και την Μαρέβα, που καβαλάνε ποδήλατα και μηχανάκια στην Πάρνηθα, όταν εγώ σκέφτομαι, ας πούμε, να κατέβω μόνος μου στο έρημο Παγκράτι, επειδή μπορεί να με πιάσουνε, επειδή μετακινούμαι σε άλλο δήμο, έτσι χωρίς σκοπό, χωρίς νόημα, απλά και μόνο για να περπατήσω; Ούτε κατά διάνοια να πάω προς Υμηττό, πόσω μάλλον προς Πάρνηθα με αυτοκίνητο.
Απαράδεκτοι άνθρωποι, αναίσθητοι, τελείως μακριά από τον απλό άνθρωπο, τις ανάγκες και τις αγωνίες του, ξεκομμένοι παντελώς από την πραγματικότητα. Θλιβεροί.

1/12/2020
>>Εγώ τον βρήκα να κάνει μαθήματα χορού στη σχολή Ντε Πιαν. Συναντηθήκαμε μερικές φορές κι έβλεπα ότι αναζητούσε την παρέα σοβαρότερων ανθρώπων. Άρχισε να χορεύει στου Μοστρού στην Πλάκα, με τις αδελφές Μπρόγιερ και στο θέατρο, στο Μαριχουάνα Στοπ, με τον Μεταξόπουλο. Ήταν τόσο ωραίος, που πετούσαν περισσότερα λουλούδια σε αυτόν παρά στις Μπρόγιερ!<<
Μάκης Τσέλιος
O Billy Bo, νεαρός, στις αρχές του '70, στου Μοστρού (Μνησικλέους 22), στην Πλάκα...

1/12/2020
>>«Σάλος» με τις δηλώσεις Τσόκλη που έγιναν πριν... τέσσερις μήνες! Μόνο που για την Ιστορία, να πούμε ότι αυτή η εκπομπή είχε προβληθεί από την ΕΡΤ στις 8 Αυγούστου του 2020, πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες –μπορούμε δε να υποθέσουμε ότι η συνέντευξη στην κυρία Αρώνη είχε δοθεί αρκετές μέρες ή και εβδομάδες νωρίτερα, μέσα στον Ιούλιο. Ηταν προφανώς άλλο το πλαίσιο της χώρας μέσα στο οποίο ο κ. Τσόκλης είπε ό,τι είπε. Πηγή: Protagon.gr<<
Στο Προταγκόν αθωώνουν τον εικαστικό Τσόκλη (δεν μου κάνει εντύπωση), γράφοντας για «άλλο πλαίσιο της χώρας» και για «πριν τέσσερις μήνες» (ποιο «άλλο πλαίσιο» ρε απαράδεκτοι, δεν υπάρχει «άλλο πλαίσιο», όταν διατυπώνεις τέτοιες κουβέντες), γι’ αυτά τα τελείως απάνθρωπα που ξεστόμισε σε εκπομπή της ΕΡΤ («Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Ένας γέροντας ξέρουμε πια τι ψάρια έπιασε στη ζωή του» κ.λπ.), απαξιώνοντας εντελώς το θαύμα της ζωής, τη ζωή ενός νέου ανθρώπου εν προκειμένω, με διατυπώσεις ναζιστικού λόγου, παίρνοντας δημόσια θέση, από μόνος του, χωρίς να ερωτηθεί (μόνο ναζί, εξάλλου, θα μπορούσε να θέσουν τέτοια ερωτήματα) σ’ ένα δίλημμα τέλος πάντων, για το οποίο ο ίδιος, κατά βάση, δεν θα κληθεί ποτέ να αποφασίσει.
Για μένα δεν είναι ελεεινά και απάνθρωπα μόνον όσα είπε ο Τσόκλης στην εκπομπή της ΕΡΤ, αλλά ελεεινή ήταν και η στάση τής δημοσιογράφου, η οποία άκουγε χωρίς να αρθρώνει λόγο.

3 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ το σχετικό με τις δηλώσεις Τσόκλη...

    Alice Costo
    γνωστή σαχλαμάρα , δεν αντιμιλά, θα έχανε έτσι την εύνοια του εκάστοτε συνομιλητή της , κουνά πάντα επιδοκιμαστικά το κεφάλι της με νόημα ...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Χαμογελάει κιόλας... Εντελώς απαράδεκτη. Παντελώς ακατάλληλη, για τη δουλειά που κάνει.

    Andreas Frogoudakis
    τροφή για σκεψη:δεν σου κάνει εντύπωση πως επιβιώνει με όλες τις κυβερνησεις;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εντάξει, δεν τον μηδενίζουμε ως καλλιτέχνη και δεν ξέρω και πολύ τα παραμέσα αυτή τη στιγμή. Τέλος πάντων αυτά που είπε στην ΕΡΤ είναι ξέχωρα απ' όλα τ' άλλα. Έχουν τη δική τους (άθλια) δυναμική και καλό είναι, τώρα, να μείνουμε σ' αυτά και να μην πάμε παραπέρα.

    Andreas Frogoudakis
    Φώντα συγνώμη αν δεν ήμουν σαφής αλλά αναφερόμουν στη παρουσιαστρια
    της εκπομπης

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εντάξει, η παρουσιάστρια εν προκειμένω ήταν απαράδεκτη. Γενικά, τώρα, δεν μου λέει κάτι. Είναι απ' αυτούς τους πολιτιστικούς συντάκτες, που βρίθουν στα μίντια, τού... λίγο απ' όλα (δηλαδή βάθος πουθενά) και επί της ουσίας τίποτα.

    Panagiotis Peristrefomenos
    Έχει πει κ αλλά αισχρά στο παρελθόν περί βιασμού

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Απαράδεκτος και τότε.

    Andreas Frogoudakis
    όσες φορές τον έχω δει είναι πάντα ξινός και αγελαστος...

    Βιβή Κωστογιαννοπούλου
    Μια "ποιοτική" Μενεγάκη που μας την κάνουν κλύσμα χρόνια τώρα για σοβαρή

    Haris Mantellos
    Καλησπέρα. Σχόλιό μου στις 29/11. Αισχρές, άθλιες και απάνθρωπες οι δηλώσεις του φημισμένου εικαστικού Κώστα Τσόκλη. Οι ανθρώπινες ζωές δεν μπορεί να μπαίνουν σε ζυγαριά. Είναι ξεδιάντροπα αυτά που είπε. Και αυτή η Λένα Αρώνη που του έπαιρνε συνέντευξη απλώς καθόταν και κοιτούσε? Δεν πήρε χαμπάρι τι ηλιθιότητα έλεγε ο Τσόκλης και να κάνει έστω ένα σχόλιο? Και μην μου πει κανένας "ναι, αλλά ξέρεις ποιος είναι ο Τσόκλης?". Μια χαρά ξέρω αλλά το ότι έχει σπουδαίο έργο δεν είναι άλλοθι για να εκστομίζονται τέτοιες βαρβαρότητες. Ψάξτε και τις παλιότερες δηλώσεις του περί βιασμού και θα καταλάβετε.

    Michalis Matthaiou
    Ετσι μπράβο.Κατάπτυστος και ακαλλιεργητος,ναζί οπαδός της ευγονικής του Μενγκελε.

    Θανάσης Αντωνίου
    Καλησπέρα στην παρέα. Μου κάνει εντύπωση που μια δημοσιογράφος τόσο έμπειρη σε συνεντεύξεις με καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς -προσωπικά δεν με αφορούν αυτοί που συνήθως καλεί στις εκπομπές της αλλά είναι οπωσδήποτε σημαντικοί για την Ελλάδα- δεν επεξεργάστηκε, δεν μόνταρε το υλικό πριν το δημοσιεύσει. Θα έπρεπε να 'προστατεύσει' τον συνεντευξιαζόμενο, γνωρίζοντας μάλιστα και το ΄κακό' παρελθόν του με πολύ αιχμηρές, σχεδόν ρατσιστικές δηλώσεις σε βάρος των γυναικών.

    Jonathan Tassis
    Μπροστά στις δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν περί βιασμού,αυτές είναι χάδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ το σχετικό με τον Billy Bo...

    Aggeliki Marinou
    Ο ρηγόπουλος είναι κατω δεξιά ;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όχι, όχι...

    Άγγελος Γαβριήλ
    Ο Αρτέμης Μάτσας;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    μοιάζει περισσότερο, αλλά όχι...

    Αθανάσιος Ζακόπουλος
    τελικά ποιός είναι;;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άγνωστος, άσχετος, δεν πρέπει να είναι κάποιος επώνυμος εννοώ.

    Αθανάσιος Ζακόπουλος
    Ποιός ξέρει τι ζωή να έζησε...
    Έστω και από σπόντα, μέσω της ανάρτησης αυτής, ξέφυγε για λίγο από την ανωνυμία και απήλαυσε τα 15 λεπτά διασημότητας που του αναλογούν..

    Stylianos Gabriel
    Τα τύμπανα στο πάλκο είναι σετάρα Sligerland και μάλλον αυτος που κάθεται πίσω τους φέρνει πρός τον Λαβράνο!!!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν είναι Λαβράνος. Ούτε ο Νίκος, ούτε ο Γιώργος. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Πρέπει να είναι ο ντράμερ της ορχήστρας του Κώστα Κλάββα.

    Andreas Frogoudakis
    Ήταν καλό παιδί... χαμηλών τόνων και ευγενεστατος... κύριος με τα όλα του

    Vassilis Serafimakis
    Mοστρούς - δική του ιστορία. Κατέγραφαν τότε και τα εκεί Κουβελογιάννης και Λυμπερόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Σε τι διαφέρει ο Μακρόπουλος, που... νοσταλγεί την Άστον Μάρτιν του στο Μπάντεν-Μπάντεν από τον Μητσοτάκη και την Μαρέβα"...

    Giorgos Stamatelos
    Ο Μητσοτάκης (ο Κούλης εν προκειμένω) δεν είναι διορισμένος. Κάποιοι, απλοί άνθρωποι, με τις ανάγκες και τις αγωνίες τους, τον ψήφισαν και τον εξέλεξαν. Το αυτό ισχύει και γιά τον άλλονε, στο Μπάντεν-Μπάντεν. Τις μαλακίες αυτών των απλών ανθρώπων, δυστυχώς, τις πληρώνουν και οι πιό "σύνθετοι" συνάνθρωποί μας.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και πολλοί άλλοι "του λαού" δεν είναι καλύτεροι σώνει και καλά.

    Despina Paulidou
    Είδαμε και τους αριστερούς πόσο κοντά στον λαό ήτανε και πόσο μακριά φύγανε.

    Konstantinos Zachopoulos
    Το θέμα είναι τι κάνει αφότου ψηφίστηκε. Ας μη συγκρίνουμε με προηγούμενους, δεν έχει νόημα. Τώρα, ΑΥΤΟ το βλήμα κυβερνάει

    Vassilis Serafimakis
    Αν δεν είχε περάσει ο Σύριζα, δεν θα έβγαινε Μητσοτάκης.

    Bill Blues
    ΚΥΝΙΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ !!!!
    ΑΣ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ !!!!
    ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ......

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ας αφήσουμε το λαό κατά μέρος. Μη χάνουμε το στόχο.

    Bill Blues
    Ένα μεγάλο μέρος αυτού όμως είναι ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ !!!!
    Μέσα από την εξάρτηση την οικονομική και κοινωνική αν θές που έχει από το σύστημα ΤΟΥΣ !!!!
    Και καταλαβαίνεις πως εννοώ αυτήν την εξάρτηση!!!!

    Nikos Papoulias
    Κυνικοί είναι σίγουρα, όπως ήταν άλλωστε πάντοτε η τάξη που εκπροσωπεί, αλλά ανόητοι δεν είναι - στόχος είναι να χαραχθει στη συνείδηση της κοινωνίας πως σε μια ελίτ αρίστων, ειδικών κτλ είναι επιτρεπτό να ζουν ελεύθερα γιατί το αξίζει ενώ ο λαός πρέπει να πειθαρχεί, για το καλό του πάντα.

    Panagiotis Nikolidakis
    Το Παγκράτι με τα λοφάκια όπου ηχούσαν οι ντουντούκες είναι σεσημασμένο από την κατοχή.

    Giorgis Gavalas
    Το θλιβερό είναι οτί μας κυβερνούν αυτοί

    Miltiadis Kordas
    Σημερινο μου ποστ

    Παναγιωτης Πανταζιδης
    Θα ήταν ξεκομμένος από τον κόσμο αν ήταν ποτέ μέρος του.Κάθε μέρα που περνάει,δείχνει ότι από πάντα ανήκει εκεί που δεν ανήκει η πλειοψηφία αυτών που τον ψήφισαν.Κατά τ'άλλα δεν υπάρχει ταξική πάλη,ούτε ιδεολογίες κ τέτοια "γραφικά.Μια χαρά πάλη των τάξεων υπάρχει,απλά κερδίζει συνέχεια μια τάξη και η ιδεολογία της μαζί με συγγενείς και βοηθητικές ιδεολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή