Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

SPINBALL καινούριο άλμπουμ του ελληνικού γκρουπ μετά από επτά χρόνια

Επτά χρόνια είχαν να βγάλουν καινούριο άλμπουμ οι Spinball – από το 2015 και το “Shadows”, για το οποίον υπάρχει review στο blog.
Στους Spinball συμμετείχαν τότε οι Νίκος Καρατζίδης φωνή, Παναγιώτης Τσεβρένης κιθάρες, Γιάννης Βρεττάκος μπάσο, Κωνσταντίνος Μαυραντζάς πλήκτρα και Παντελής Χανδρής ντραμς, ενώ τώρα από την προηγούμενη line-up έχουμε στο σχήμα μόνον τους Καρατζίδη (φωνή) και Τσεβρένη (κιθάρες, σύνθια, θερεμίνη), με τους Alex Mitros φωνή, μπάσο και Βασίλη Σκούρα ντραμς να συμπληρώνουν την τετράδα. Αυτοί, ας πούμε, είναι οι τέσσερις βασικοί, που ακούγονται στο Glow [B-OtherSide Records, 2022], καθώς υπάρχουν και εναλλακτικοί μουσικοί σε ντραμς (Jim Tsarnos), μπάσο (Stelios Provis) και φλάουτο (George Filikozis). Να προσθέσουμε, επίσης, πως όλο το υλικό είναι του γκρουπ και πως στίχους έχει γράψει ο Π. Τσεβρένης.
Το γενικό ύφος των Spinball είναι το rock φυσικά, αλλά ποιο ακριβώς rock; Υπάρχουν, εννοούμε, πολλές και διαφορετικές επιρροές από διάφορα ροκ στυλ, ακόμη και από τα 60s, ενώ οι περισσότερες, οπωσδήποτε, αναφορές έχουν να κάνουν με τις πιο νέες δεκαετίες (από το ’90 και μετά).
Πολλά καλά τραγούδια υπάρχουν στο “Glow”, που έχουν την δύναμη να σε συνεπάρουν, όπως το “32”, το “Seagulls”, το “Lower” κ.λπ. – αν και κανένα track δεν είναι αδιάφορο εδώ.
Αυτό σημαίνει πως το άλμπουμ κυλάει με σφρίγος, με ενότητα, και βοηθούμενο από την ποιοτική ηχογράφηση, μείξη και παραγωγή εν γένει, κατορθώνει να υπερβεί σκοπέλους, φθάνοντας κάπου πέρα... μακριά.
Υπάρχουν κομμάτια στο “Glow” όπως το “The milk” ας πούμε, που μπορεί να φέρνουν στην μνήμη ακόμη και το pop-rock των Raining Pleasure, εκεί στις αρχές των 00s, αλλά με το “32” (και με την συνετή χρήση των πλήκτρων και των ωραίων κιθαρών) το πράγμα μετατοπίζεται σε άλλες πιο... ψαγμένες σφαίρες.
Όμως και με το “Seagulls”, που είναι πάλι κάτι άλλο, οι Spinball δείχνουν χαρακτήρα, περιφερόμενοι και σε κλασικά Pink Floyd-ικά μονοπάτια, πράττοντας το ίδιο και με το “Betty K.”, προτείνοντας με το “Lower” (τραγούδι με ιδιαίτερα hooks) κάτι, που θα μπορούσε να συναντήσει ακόμη και την «επιτυχία» (το hit όπως λέμε).
Όλα καλά λοιπόν με τους Spinball – μια μπάντα που δείχνει, με το πλήρες άλμπουμ της “Glow”, και δύναμη νεανική και εμπειρία... μπαρουτοκαπνισμένου.
Επαφή: https://www.b-otherside.gr/, https://spinball1.bandcamp.com/album/glow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου