Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

ARMAGOS η «συλλογή» του συνθέτη και πιανίστα

Ο συνθέτης και πιανίστας Αποστόλης Αρμάγος ή απλώς Armagos είναι παλαιός γνώριμος εδώ στο blog. Το λέμε, γιατί υπάρχουν reviews για τα άλμπουμ του Promises” [Private Pressing, 2021], The Lonely Piano” [Private Pressing, 2020] και «Στην Άλλη Όχθη» [Μελωδικό Καράβι, 2017] (με Τάκη Μιχόπουλο-Άννα Λινάρδου).
Στο πιο νέο CD του, που αποκαλείται The Collection [Private Pressing, 2023] και που είναι, και αυτό, ανεξάρτητη παραγωγή καταγράφονται δεκατρείς συνθέσεις του Armagos, για τις οποίες δεν γνωρίζω αν πρόκειται για καινούριες και ανέκδοτες (συνθέσεις) ή για παλαιότερες (επιλεγμένες από προηγούμενες δουλειές του).
Όπως κι αν έχει όμως το υλικό που τοποθετείται εδώ, σ’ αυτό το απλό digipak, είναι πολύ καλό, δείχνοντας και αυτό πως ο Armagos δεν είναι τυχαίος συνθέτης, πως έχει ψάξει πολύ καλά τις αναφορές του και πως το ταλέντο του (στο συνθετικό, ερμηνευτικό και ενορχηστρωτικό τομέα) είναι τέτοιο και τόσο, ώστε να μην επιτρέπονται μισόλογα. Το άλμπουμ, εννοούμε, είναι πολύ καλό, με τα κομμάτια του να είναι το ένα ωραιότερο του άλλου.
Στην αρχή το “The Collection” σου δίνει την εντύπωση ενός πιανιστικού νεο-ρομαντικού CD, αλλά καθώς κυλάει, προϊόντος του χρόνου όπως λένε, μπαίνουν και άλλα θέματα στην πορεία, που εκδηλώνονται και μέσω των επιπρόσθετων οργάνων ή και ηχητικών πηγών (πνευστά, έγχορδα, σύνθια, φωνές, field recordings), μα και των μουσικών αναφορών (σε παραδοσιακά θέματα ή ακόμη και σε rock, electro-rock κ.λπ.).
Ένα κατά βάση ορχηστρικό άλμπουμ είναι το “The Collection” του Armagos, που αντέχει σε όλες τις επιμέρους «μετρήσεις» και που περνάει, ξεκάθαρα, πολύ πάνω από τον πήχη.
Επαφή: www.armagosmusic.com

1 σχόλιο:

  1. Από το fb...

    Kwstas Agas
    Ο Αποστόλης Αρμάγος: πάντα οξυδερκής, ευρηματικός και απρόβλεπτος!!! Καλοταξιδα όλα τα έργα του!!!

    Apostolis Armagos
    Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή!

    Φώντας Τρούσας
    Apostolis Armagos Υποχρέωσή μου είναι να γράψω εκείνο που πιστεύω, από τη στιγμή που ήρθε το άλμπουμ σας στα χέρια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή