Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

STRING DEMONS theãtrika

Οι String Demons είναι τα αδέλφια Λυδία Μπουντούνη (βιολί) και Κωνσταντίνος Μπουντούνης (βιολοντσέλο). Πρόκειται για ένα αρκετά γνωστό σχήμα, με δεκαετή ιστορία, και εμπειρία τόσο σε εμφανίσεις όσο και στην δισκογραφία, που τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο με το πιο νέο CD του, που αποκαλείται Τheãtrika[Μετρονόμος, 2023].
Δεν ξέρω αν αυτά τα κομμάτια, που είναι επτά στον αριθμό, έχουν κάποια στενή σχέση με το θέατρο, όμως, και σε κάθε περίπτωση, η θεατρικότητα δεν τους λείπει.
Στην εκφορά του λόγου βεβαίως, μα και στις μουσικές-ενορχηστρώσεις, που φέρνουν στη μνήμη μιούζικαλ, ή ακόμη και λιμπρέτα από ροκ όπερες.
Προφανώς η (και) τραγουδίστρια Λυδία Μπουντούνη είναι ασκημένη σ’ αυτό τον τύπο του τραγουδίσματος, που μπορεί να εκκινεί από το “Jesus Christ Superstar” και το “The Phantom of the Opera”, μα και από την τραγουδοποιία συγκροτημάτων όπως οι Queen, για να φθάσει στις πιο νεότερες περιπτώσεις των Tiger Lillies ας πούμε κ.λπ.
Έχει ενδιαφέρον αυτό το ανακάτεμα, που υπογραμμίζεται και από τις δύο διασκευές που υπάρχουν εδώ, όπως είναι το “Doctor” (που το ξέρουμε από την εκδοχή του Γιώργου «Θεολογίτη» Κατσαρού – Γιώργου και όχι «Κώστα», όπως διαβάζουμε στο 4σέλιδο φυλλάδιο) και το «Αν ερχόσουν για λίγο» (των Μιχάλη Σουγιούλ-Μίμη Τραϊφόρου).
Περαιτέρω, στο Τheãtrika” υπάρχει ραπάρισμα, ποικίλα ethnic στοιχεία και βεβαίως pop, μαζί με τον απαραίτητο προγραμματισμό, και την σχετική επεξεργασία, που προσδίδει στο άκουσμα ωραία χαρακτηριστικά.
Πολύ συμπαθητική, δηλαδή πολύ καλή προσπάθεια (το λέμε γιατί και τα πρωτότυπα κομμάτια είναι ωραία, αγγλόφωνα ή ελλνόφωνα), η οποία φανερώνει τη δουλειά που έχουν «ρίξει», μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία, οι String Demons, ώστε να κατορθώνουν να εμφανίζονται και πρωτότυποι, στο μέτρο του δυνατού, και πλήρεις.
Επαφή: www.metronomos.gr

1 σχόλιο:

  1. Σχόλια από το fb...

    Kwstas Agas
    Φοβερά, εξαιρετικά και τα δύο αδέλφια... Πριν από 8-9 χρόνια τους γνώρισα, όταν συνεργάζονταν με τη Βασιλική Καρακώστα (μια σύμπραξη που είχε αποδώσει πολύ ωραίους καρπούς) !! Κι όταν είχα μιλήσει από κοντά με τη Λυδία Μπουντούνη - ούτε 22 ετών δεν ήταν - μου είχε κάνει εντύπωση το μαύρο σημάδι στο αριστερό μέρος του λαιμού της: ήταν το σημάδι της ΣΚΛΗΡΉΣ ΚΑΙ ΕΠΊΠΟΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ στο βιολί της!!! Επίσης εντύπωση μου έκανε κι η διασκευή στο hallowed be thy name των iron maiden που παίζανε τα δύο αδέρφια!!!!

    Γιώργος Δελτα
    Τι Like να πατήσω και τι μπράβο να πώ...Μπαίνεις στο youtube και βλέπεις τραγούδια όπως το συγκεκριμένο και παρεμφερή απο άλλα νέα γκρουπάκια,200 προβολές και 100 Like.Ο κύριος τίποτας του τράπ ή του σκυλάδικου εκατομμύρια views.Κουλτούρα ελλαδιστάν και δεν δίνω μία αν είναι δικαίωμα τους να ακούνε ότι γουστάρουν

    Vasilis Andrikopoulos
    Εξαιρετικα ταλαντουχα, παιδια, μπραβο τους!!
    Μπραβο και σε σενα Φωντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή