Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

B-SIDES ένα τραγούδι

Παρακολουθώ τους Πατρινούς B-Sides από το ξεκίνημά τους και μπορώ να βεβαιώσω, για ακόμη μία φορά, πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα pop/rock συγκροτήματα της χώρας. Κι αυτό το σημειώνω, επειδή ό,τι κυκλοφορούν (ένα 2LP και τέσσερα 45άρια εξ όσων νομίζω – άπαντα τα τελευταία 7-8 χρόνια) στέκεται σε υψηλό επίπεδο. Δεν σκορπίζονται οι B-Sides, δεν καταναλώνονται ασκόπως, προσφέροντας την κατάλληλη στιγμή κάτι… λίγο, κάτι… μικρό, που να μπορεί, όμως, να κάνει τη διαφορά. Να όπως τώρα, καλή ώρα, με την κυκλοφορία του καινούριου τους 7ιντσου, που περιλαμβάνει ένα μόνο τραγούδι, το “Dare” [B-otherSide, 2015].
Πρόκειται για ένα αισιόδοξο pop/rock κομμάτι, από μια πενταμελή ομάδα (Andrew φωνή, George κιθάρες, Chris κιθάρες, Yannis μπάσο, Christos ντραμς), που ξέρει να χειρίζεται (μαζί με τους συνεργάτες της) τους ποικίλους «όγκους» (τα chorus vocals, το κιμπορντικό γέμισμα τού κιθαριστικού, κατά βάση ήχου, τους), δημιουργώντας ένα ακόμη απλό, αλλά γοητευτικό τραγούδι με ιδιαίτερα προσεγμένα φωνητικά και με μελωδική γραμμή που «μένει».
Και αυτό είναι ένα συν, όσον αφορά στις αισθητικές, να τις πούμε έτσι, επιδιώξεις του γκρουπ. Ενώ, επί της ουσίας, οι B-Sides είναι κιθαριστικοί (διαθέτουν δύο κιθαρίστες δηλαδή), το ύφος τους δεν βαραίνει ασκόπως – εξακολουθεί να παραμένει… ρέον, υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο εκείνα που λένε (στους στίχους) κι εκείνα που πράττουν (πρώτα στο στούντιο κι έπειτα στη σκηνή).
“Stick with the truth” λοιπόνκαι “rely in every aspect of your life”…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου