Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

KENNY FREQ Έλληνες είναι – το δεύτερο άλμπουμ τους

Για το πρώτο άλμπουμ των (Ελλήνων) Kenny Freq, το “15-16 The Pleasure Garden” (2017), είχαμε γράψει τον Ιούνιο του ’17, τονίζοντας την ευχάριστη ποπ παρουσία τού συγκροτήματος και την ικανότητά του να προτείνει ωραία αγγλόφωνα τραγούδια, με αρχή, μέση και τέλος. Τώρα, οι Kenny Freq έχουν έτοιμο το δεύτερο άλμπουμ τους, ψηφιακό μόνο σε πρώτη φάση (δεν ξέρω αν θα υπάρξει στο μέλλον και σε φυσική μορφή), ένα επίσης πολύ ενδιαφέρον long-play, που φέρνουν εις πέρας οι Ted Sourvinos φωνή, κιθάρες, Theo Pap μπάσο, φωνή, Κωνσταντίνος Συνοδινός πλήκτρα, φωνή και Stef Kobi ντραμς, φωνή. Το άλμπουμ περιλαμβάνει δώδεκα θέματα, διαθέτοντας και κάποιο concept. Όπως γράφουν οι ίδιοι οι Kenny Freq σε σχέση με το OST: 17-18 The Hall [Private Pressing, 2019]:
«Μια κοινωνία κινηματo-γραφικών ηρώων, κλεισμένη σ’ ένα Hall, που τους ταιριάζει και το διαμορφώνουν. Ήρωες από μια σινεμάτικ φαντασίωση του Blake Edwards, με σεναριακές νευρώσεις Woody Allen και με μιαν όμορφη δόση σοβαρότητας επιπέδου John Waters. Λαμπεροί, αλλά και βρώμικοι. Μεγαλειώδεις, αλλά και λούμπεν. Μοναχικοί, αλλά και αθεράπευτα ματαιόδοξοι. Ανθρώπινοι και larger than life (σε βαθμό “εξαφάνισης”. Το The Hall είναι δικό τους».
Τα τραγούδια των Kenny Freq έχουν μιαν μπητλική, pop-ψυχεδελική ορμή. Και αυτό δεν το συναντάς κάθε μέρα, ούτε στην ελληνική, ούτε στην μη-ελληνική pop. Δεν είναι μόνον το ότι πρόκειται για καλοφτιαγμένα τραγούδια, είναι κυρίως το γεγονός πως κάθε ένα απ’ αυτά, το ένα μετά το άλλο, οικοδομούν ένα άλμπουμ με ακριβή συνέπεια, έτοιμο να κατακτήσει, από τις πρώτες κιόλας νότες του, όλους εκείνους που θα αφεθούν στη ροή και τη γοητεία του.
Γιατί, ναι, είναι γοητευτικό το “17-18 The Hall”, πέραν από τις ψιλο-αδυναμιούλες του (προσωπικώς θα ήθελα μία ακόμη πιο άρτια και φροντισμένη φωνητική τακτοποίηση, και σε φωνή και σε φωνητικά) – κι εκεί επάνω, στην γοητεία του, ακουμπά η αξία και η σημαντικότητά του.
Μία... βινυλιοποίηση όχι απλώς αξίζει, στην περίπτωσή μας, αλλά και επιβάλλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου