Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 330

30/12/2020
Η ξεφτίλα της δεξιάς με τα εμβόλια υπήρξε απερίγραπτη. Το πράγμα φάνηκε από νωρίς, όχι αυτές τις μέρες, όταν τα φίλια μμε διέρρεαν πως ο Μητσοτάκης θα εμβολιαζόταν από τους πρώτους, και μάλιστα μαζί με τη γυναίκα του. (Τελικά τι έγινε με την κυρία πρωθυπουργού; Το μετάνιωσε; Φοβήθηκε την καζούρα; Mπολιάστηκε στα κρυφά και από την πίσω πόρτα; Όλα να τα περιμένεις από δαύτους...).
Αν είναι δυνατόν ρε φίλε! Αντί να σώσουν καναν χοντρό 70χρονο, καμιά 65χρονη με σάκχαρο, που μπορεί να κολλήσει και να πεθάνει μέσα σε 15-20 μέρες, ενώ μπορεί να ζήσει και πέντε, και δέκα χρόνια παραπάνω, σπρώχνονται όλοι αυτοί οι αχαρακτήριστοι για να τους πάρουν τη... ζωή από το στόμα.
Λέμε για τελείως λακέδες, για κουμάσια του κερατά, για ένα σωρό άχρηστους εν τω μεταξύ, που τάχα μου δουλεύουνε, που τάχα μου έχουνε επαφές, ενώ ο λαός τα ξύνει (κατ’ αυτούς) και που τους διόρισε ο μπαμπάς τους... τσολιάδες στα υποβρύχια, με τα δικά μας φράγκα.

29/12/2020

29/12/2020
Προσωπικά δεν αγόρασα ποτέ... ένα φουλάρι Πιέρ Καρντέν (σαν τον Τζιμάκο), αλλά δίσκους Πιέρ Καρντέν όπου τους εύρισκα τους τσάκιζα.
Ο Καρντέν, που πέθανε σήμερα στα 98 του, ήταν μεγάλος μουσικόφιλος, γούσταρε πολύ την jazz, παλιά και νέα ρεύματα, και γι’ αυτό είχε φτιάξει και εταιρεία, στις αρχές του ’70, για να βγάζει τα γκρουπ και τους μουσικούς που γούσταρε. Μέχρι και 45άρι του (γλύπτη) Τάκη είχε βγάλει! Που δεν ήταν jazz βέβαια...
Θα ήθελα να γράψω ένα κείμενο για τον μουσικόφιλο Pierre Cardin, αλλά βαριέμαι. Θα μου πάρει χρόνο. Ας το γράψει κανας άλλος, άμα ξέρει και γουστάρει...
Πάντως ευθύνεται έμμεσα και για μια πρόσκαιρη... καταστροφή, ο Πιέρ Καρντέν. Έγιναν μόδα, για το ροκ και την ποπ, τα κοστούμια του, όταν οι Beatles άρχιζαν να σπάνε τα ταμεία. Προσωπικά, όπου βλέπω Beatles, Animals, Kinks κ.λπ. με κοστούμια στρίβω. Αστείες εικόνες (όχι η μουσική φυσικά), το να βλέπεις πιτσιρικάδες να ντύνονται σαν τους μπαμπάδες τους... 
Ο Epstein μισούσε τα βίαια, σαδο-μαζό δερμάτινα (που φορούσαν οι Beatles στο ξεκίνημά τους), για τους δικούς του λόγους, και γι’ αυτό καθιέρωσε τα συνολάκια Πιέρ Καρντέν. Ευτυχώς, που πήραν τα ηνία οι hippies μετά το ’65-’66, για να βρουν σιγά-σιγά οι νέοι και τον ενδυματολογικό δρόμο τους...

29/12/2020
Μπορεί να σου γράφει ο αγράμματος "προτεραιοποίηση" (δες το προηγούμενο ποστ), αλλά όταν είναι να σου γράψει Pierre Cardin, στον γράφει λάθος. Πάλι καλά που δεν τον γράψανε... Κήπο.

29/12/2020
Η «προτεραιοποίηση» είναι σαν λέξη γελοία. Φαντάζομαι από ποιους χρησιμοποιείται: βασικά από αγράμματους και από ξενόδουλους, που φαντασιώνονται πως τα αγγλικά είναι η μητρική τους γλώσσα.
Θέλουν να δείξουν ότι διαφέρουν από εμάς –τούς «κοινούς θνητούς»– απ’ όλα εκείνα τα λαϊκά παιδιά, τέλος πάντων, που τρίψανε τα παντελόνια τους στο διάβασμα κι έβγαλε κάλους ο κώλος τους, όντας βιδωμένοι στην καρέκλα, σαν μαθητές και σαν φοιτητές. Ποιοι ρε φίλε; Κάτι ξιπασμένοι και κάτι «ναυάγια», που αν τους βάλεις να κάνουν διαίρεση με το χέρι δεν ξέρουν πώς, που «αγόρασαν» ένα χαρτί από κάποιο ίδρυμα της αλλοδαπής, με τα λεφτά του μπαμπά, και επέστρεψαν στη χώρα, για να καπαρώσουν κληρονομικώ δικαιώματι τις θέσεις, κουνώντας μας το δάκτυλο.
Το να γράφει κάποιος «καλά ελληνικά» ή όχι φαίνεται, ΠΛΕΟΝ, πως άπτεται και του ταξικού ζητήματος.

28/12/2020
Υπήρχε και αυτή η λογοκρισία, και το έχω παρατηρήσει σε διάφορα τραγούδια της εποχής.
Οι «επίφοβες» λέξεις να τραγουδιούνται στο περίπου, σαν να «τρώγονται».
Εδώ δεν ακούμε τον Γιώργο Μαρίνο να λέει «πρωτόδαμε γυμνά τα σώματά μας / με τον παΡά μας». Το «ρω» δεν ακούγεται καλά. Δεν ακούγεται καθαρά η λέξη «παράς», επειδή υπονοεί το πορνείο προφανώς, τον πληρωμένο έρωτα...
Φοβερές καταστάσεις βίωναν κάποτε οι καλλιτέχνες... και εξαιρετικό τραγούδι το συγκεκριμένο...
https://www.youtube.com/watch?v=BChG4orb5Nw

28/12/2020
O Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένα ανεξέλεγκτο επικοινωνιακά άτομο. Οι επικοινωνιολόγοι του δεξιο-ακροδεξιού κατεστημένου είναι σίγουρο πως τραβάνε τα μαλλιά τους, με τις κατά καιρούς συμπεριφορές του. Να θυμίσω μερικές;
Πήγε και έψαλε αμέσως μετά το πρώτο λοκντάουν, όταν όλοι ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας, διάβασε από την τιβί ποίημα κάποιου κακομοίρη, που το απέδωσε στον Ελύτη, χθες «χτύπησε ξύλο» πριν κάνει το εμβόλιο, άσε τη φανέλα... Όλα αυτά συνιστούν επικοινωνιακά φάουλ για τα λευκά κολάρα του Μαξίμου, παρότι, κατά βάθος, πρόκειται για ένα «πακέτο» που κανονικά, και τελικά, αποβαίνει υπέρ του καθηγητή.
Ο άνθρωπος δρα τελείως απρόβλεπτα – πέρα από εκείνα που υπαγορεύονται με έμμεσο πλην σαφή τρόπο από τους λιμοκοντόρους της «εικόνας».
Όσοι από το φιλελέδικο μπουλούκι βγαίνουν να τον υποστηρίξουν στα μίντια (μέσα από ιδιοτελή και ταπεινά κίνητρα φυσικά και όχι γιατί γουστάρουν αυτά που κάνει), κατατροπώνοντας συγχρόνως το λαό, που βρίσκει την ευκαιρία να καγχάσει, να γελάσει, να διακωμωδήσει κ.λπ. (αυτός είναι ο ρόλος του λαού, ανάμεσα σε πολλά άλλα, να σπάει πλάκα) να ξέρουν πως βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.
Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί ο Σωτήρης Τσιόδρας (και αυτό φαίνεται δια των συμπεριφορών του) τους έχει, βασικά, χεσμένους.

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

18 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "O Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένα ανεξέλεγκτο επικοινωνιακά άτομο."...

    Manos Monastiriotis
    Καθόλου χεσμένους δεν τους έχει τους χρειάζεται και τον χρειάζονται, ίσως μάλιστα αυτός περισσότερο αλλιώς δεν θα τους έκανε τα θελήματα....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν συζητάμε περί αυτού. Αλλού κεντράρει το ποστ...

    Manos Monastiriotis
    Μα αυτό ακριβώς πουλάει ότι είναι δήθεν sui generis ενώ δεν είναι όλα μέσα στο παιχνίδι το επικοινωνιακό εντάσσονται και είναι επιτυχημένο γιατί και μεις τώρα αυτό σχολιάζουμε. Στον Τσιόδρα και τους υπόλοιπους συγχωρούνται όλα γιατί παλεύουν οι άνθρωποι (και καλά) με το θηρίο ενώ όλοι εμείς είμαστε υπόλογοι για ανύπαρκτους λόγους.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν είναι "δήθεν".

    Ntinos Dimatatis
    Δεν μου άρεσε η εικόνα του αυτή ...Ισως ήθελε να δείξει πιο πολύ ταπεινότητα ...χωρίς να την χρειάζεται ..Δεν χρειαζόταν να βγάλει ΄όλο το πουκάμισο για να κάνει το εμβόλιο...για να φανεί μια πρόχειρη σχεδόν φανέλλα...Ισως και να ναι πιο ταπεινός απ΄όσο θέλει να δείχνει ...

    Athena Delcosta
    Ρε παιδιά, ο άνθρωπος είναι της Επιστήμης. Μην κάνετε το λάθος και τον εμπλέκετε στο σύμπαν των πολιτικών. Καλός, κακός, είναι ένας Ιατρός, αυτός είναι . Αυτά τα αστεία με το φανελάκι ορθώς, ορθότατα ειπώθηκαν, πάντα θα κάνουμε πλάκα, ακόμα και με τους εαυτούς μας, αλλοίμονο, αλλιώς θα σκάσουμε.
    Δεν υπαρχει καμμια σκοπιμότητα πίσω απο τη λεκιασμενη "σαρκοφανελα", αστοχία και αφηρημάδα είναι, άγνοια (και εξ αυτού απαξίωση) των κανόνων του επικοινωνιακου παιχνιδιού της Εξουσίας , μην επιχειρούμε σημειολογία στα πάντα όλα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και άλλοι είναι της επιστήμης, αλλά είναι χαρτογιακάδες. Προσέχουν και την δημόσια εικόνα τους. Αυτός αδιαφορεί. Υπάρχει διαφορά.

    Athena Delcosta
    Ναι, εννοειται. Εγώ αναφέρομαι σε αυτόν και μονο. Είναι ειδική περίπτωση ο Τσιοδρας. Δεν εντάσσεται σε καμία κατηγορία.

    Ioannis Ilias Kaponis
    Καρφώθηκε για πάντα με εκείνο το "προεδρε" ο γλίτσας

    Γιώργος Δαραβίγκας
    ισχύει ότι ο κύριος μουλωχτός ήταν αυτός που εισηγήθηκε την αγορά των εμβολίων της γρίπης στον Αβραμόπουλο
    ?ι Και μετά κουβά τα εκατομμύρια και έχει μούτρα και βγαίνει στις τηλεοράσεις

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άλλο λέμε εδώ. Μην μπλέκουμε τα πράγματα. Άλλο σχολιάζω στο ποστ. Πως είναι ανεξέλεγκτος επικοινωνιακά. Ας μείνουμε σε αυτό.

    Γιώργος Δαραβίγκας
    το ότι ο άνθρωπος είναι αντικοινωνικός με παρωπίδες και η ζωή του περιστρέφεται μόνο γύρω απ'τη δουλειά του,δεν χρειάζεται να είσαι ψυχολόγος για να το αντιληφθείς

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν θα κάνω το ψυχογράφημα του Τσιόδρα. Εμμένω στο κέντρο του ποστ. Πως δεν είναι εύκολο, οι μητσοτάκηδες, να τον διαχειριστούν επικοινωνιακά.

    Γιώργος Δαραβίγκας
    συμφωνώ απόλυτα αλλά συνδέεται με τον χαρακτήρα του

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Φυσικά συνδέεται με τον χαρακτήρα του. Θα θέλανε κάποιον άλλον στη θέση του βασικά, αλλά δεν είναι εύκολο να τον παρακάμψουν. Κάνουν ό,τι μπορούν μάλλον... για να μην τον έχουν συνεχώς στα πόδια τους. Τους χαλάει την "εικόνα".

    Giannis Mellios
    Πολύ πολύ μικρός έξω από ένα χωριό της Φθιώτιδας είχα δει ένα θέαμα μοναδικό , που δεν ξανάδα ποτέ ξανά από τότε... Πλανόδιοι τσιγγάνοι κατέβασαν από την καρότσα μια μικρή αρκούδα, φιμωμενη κ ταλαιπωρημενη κ της βαρουσαν το ντέφι.. Το άλλοτε περήφανο αγρίμι του δάσους, φοβισμένο, στέκονταν στα δυο του πόδια προς τέρψιν των περίεργων κ των αφεντικών του... Αυτή τη σκηνή φέρνω πάντα στο νου μου όταν βλέπω τόσο καιρό το "Σωτήρη" τον ψάλτη να δικαιολογεί, με τον τρόπο του, τις δολοφονικες επιλογές της κυβέρνησης... Η εικόνα με τη φανέλα είναι εντελώς αδιάφορη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ο Τσιόδρας δεν αποφασίζει, προτείνει. Και δεν ξέρουμε και τι ακριβώς προτείνει και πόσο εισακούγεται ή όχι.

      Giannis Mellios
      Η επιστήμη κ οι επιστήμονες δεν είναι αταξικά κ απολίτικα υποκείμενα στην κοινωνία. Το ακριβώς αντίθετο. Δέχτηκε από την αρχή να μπει στο επικοινωνιακο κάδρο της κυβερνητικής-νεοφιλελευθερης προπαγάνδας για τη διαχειριση της πανδημίας. Χαζός δεν είναι... Κρίνεται για όλα όπως όλοι κ φυσικά θα κριθεί γιατί την ώρα που αυτός δικαιολογουσε τη μη ύπαρξη μμμ μπροστά στις κάμερες , οι συνάδελφοί του γιατροί της 1ης γραμμής, λοιδωρουνταν κ τραμπουκιζονταν γιατί διεκδικούσαν τα αυτονόητα

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν διαφωνούμε σε αυτό. Πως κρίνεται για όλα. Είναι αυτονόητο. Ξαναλέω όμως πως εδώ δεν συζητάμε για τον Τσιόδρα γενικώς, αλλά γι' αυτό που έθεσε το ποστ. Πως δεν ελέγχεται επικοινωνιακά.

      Vassilis Serafimakis
      Ανεξέλεγκτος επικοινωνιακά σημαίνει αδιαφορεί γιά τα επικοινωνιακά - κι αυτό εμένα σε μία εποχή που πνιγόμαστε μέσα στη δηθενιά (αμερικανιές, αριστείες, γυαλισμένα τίποτα, πολύφερτα μηδενικά, κ.ά.π.) μού αρέσει.
      Φανελάκι τού παπού και ολίγον λιγδιασμένο λοιπόν - χίλιες φορές προτιμώτερο από τα ανασηκωμένα μανίκια τού εκτυφλωτικά άσπρου πουκάμισου τού φέρελπι πολιτευτή που είναι δήθεν άνθρωπος τής δουλειάς κι έτοιμος να εργαστεί γιά μάς.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ε ναι, αυτό λέμε.

      Κώστας Οικονόμου
      Φίλε Φώντα δεν συμφωνώ πάντα με τα ποστ σου αλλά νομίζω ότι αυτή την στιγμή είσαι η πιό σοβαρή και εμπεριστατωμένη αντιπολιτευτική φωνή ! Και είναι απόλυτα κατανοητό ποιούς χτυπάς..

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Υπάρχουν κι άλλοι φυσικά που γράφουν τέτοια. Δεν είμαι ο μόνος. Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Απλώς εγώ (και όποιοι άλλοι) κάνω πολιτικό σχόλιο. Δεν μου αρέσει να σχολιάζω, χωρίς να σκέφτομαι πολιτικά.

      Ntinos Dimatatis
      Στο μεταξύ πριν λίγη ώρα έκανε και ο Τσίπρας το εμβόλιο χωρίς όμως να αφήσει τις κάμερες να μπούνε μέσα ....Λες να είχε ξεχάσει κι αυτός να βάλει καθαρή φανέλα ? Μήπως δεν το έκανε μέσα ...αφού κανείς δεν τον είδε ? Μήπως ? Μήπως ? Αντε αρχίστε τα σενάρια να δούμε που θα πάμε ....Καλή χρονιά να έχουμε .

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Έδιωξε τους καμεραμέν, αλλά κράτησε τους φωτογράφους. Χαλβάς, ως συνήθως.

      Ntinos Dimatatis
      νομίζω ότι αν ήταν πρωθυπουργός ,θα άφηνε τις κάμερες μέσα .Τώρα ήθελε να κρατήσει ένα πιο χαμηλό προφίλ και κατά την γνώμη μου καλά σκέφτηκε .Ολα είναι θέμα σχεδιασμού και πως θα το περάσεις ...

      Νίκος Μπλέτσας
      Εγώ θα πιστέψω ότι έκανε πραγματικό εμβόλιο μόνο αν του το έκανε ο . . . Πολάκης

      Kostas Kingdomcome
      Prin apo 35 hronia tha legame..kai o tsiodras me to fanelaki?

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Υπήρχε και αυτή η λογοκρισία, και το έχω παρατηρήσει σε διάφορα τραγούδια της εποχής."...


    Γιώργος Φρατζεσκάκης
    Εξαιρετικό κι αγαπημένο!Α,για αυτό όταν τ άκουγα,δεν καταλάβαινα γιατί τον "παρά"δεν τον ακούω καθαρά!

    Vagelis Avgidis
    ''παιζει φυσαρμονικα η Μονικα'' ειναι αναφορα στο στιχο του Λευτερη Παπαδοπουλου??

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Για πες? Τι αναφορά? Οι στίχοι είναι του Παύλου Μάτεσι.

    Vagelis Avgidis
    απο το δισκο ''ο δρομος'' που ενα τραγουδι αρχιζει ετσι "κρατουσες στα χειλη γλυκια φυσαρμονικα, γινηκαμε φιλοι με λεγανε Μονικα''. Δεν θυμαμαι τωρα τον τιτλο!

    Evagoras Karageorgis
    Εδώ δεν νομίζω ότι θέλει να αναφέρει τη λέξη παΡάς, αλλά μπαάς που κάτι άλλο σημαίνει. ...Γυμνά τα σώματα μας με τον μπαά μας... δηλαδή (μάλλον) το πέος μας;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    ο παράς κολλάει και στην ομοιοκαταληξία και στο νόημα - το "μπ" ακούγεται όπως λέμε στον προφορικό λόγο... μπαοκ, άνοιξε την μπόρτα κτλ

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Vagelis Avgidis
    Το Μόνικα με το φυσαρμόνικα κολλάνε στην ομοιοκαταληξία. Δεν ξέρω αν είχε αυτό το συγκεκριμένο στο νου του ο Μάτεσις (του Παπαδόπουλου) και κάτι ήθελε να πει. Πάντως αυτό το στιχάκι (κι έπαιζε φυσαρμόνικα η Μόνικα) ακούγεται σαν άσχετο με το υπόλοιπο τραγούδι. Δεν κολλάει καλά. Και δεν το θεωρώ και πολύ επιτυχημένο - για να μην πω πως είναι ανέμπνευστο. Μάλλον κάτι ήθελε να πει ο Μάτεσις, αλλά τώρα άιντε βρες το...

    Evagoras Karageorgis στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Α, δεν ξέρω, δεν ξέρω αν πείθομαι.

    Kwstas Agas
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ !!! Δεν το γνώριζα ... όπως, επίσης, δεν γνώριζα ότι ο Γιώργος Μαρίνος είχε βγάλει τέτοιο δίσκο !!! κι όσο για τις "φοβερές καταστάσεις" που βίωναν οι καλλιτέχνες ... ο Γιώργος Μαρίνος κράτησε την ΠΙΟ ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ στάση του απέναντι σε αυτές : Αποκάλυψε ΣΤΑ ΙΣΙΑ τι είναι και ποιος είναι, ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του [νομίζω στην Έλενα Ακρίτα] ότι "απ' το να κρύβομαι και να προσποιούμαι, και μετά την παράσταση να με κουτσομπολεύουν πίσω απ' την πλάτη μου και να λένε για μένα "βρε μήπως είναι ...??", προτίμησα χίλιες φορές να το αποκαλύψω στα ίσια" !! Ίσως ο πιο "παντελονάτος" Έλληνας καλλιτέχνης .... Συν το ταλέντο του, πάντα χειμαρρώδες και πολύπλευρο , μια κατηγορία μόνος του ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θανάσης Ζελιαναίος
      Καλά το ξέρουμε ότι κατά κανόνα οι λογοκριτές είναι ηλίθιοι αλλά εδώ παραπάει το πράγμα. Πήγε δηλαδή κάποιος στον Μαρίνο και του είπε "κοίτα δω ρε Γιωργάκη λεβέντη μου, φάτο αυτό το ρο μπας και δεν καταλάβουνε οι χαζοί τι λέει ο Μάτεσις"; Δηλαδή τι σόι λογοκρισία είναι αυτή να φας ένα γράμμα (ούτε καν ολόκληρη λέξη) ενώ είναι φανερό από όλο τον υπόλοιπο στίχο ότι η μαντάμ Βιργινία είναι τσατσά.
      Άσε που πληρωμένος έρωτας δεν νομίζω να ήτανε και κάνα φοβερό ταμπού στα μέσα των seventies. Δηλαδή στην κοινωνία ήταν ακόμα αλλά στην τέχνη αυτά τα λέγανε από τότε που ο Διαμαντόπουλος κυνήγαγε τη Χέλμη 15 χρόνια πριν.
      Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, πόσο μάλλον το μυαλό του λογοκριτή.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Συνήθως τέτοιες παρεμβάσεις τις κάνανε για τον φόβο των Ιουδαίων οι εταιρειάρχες, ο Πατσιφάς εν προκειμένω, ο οποίος έχει σφάξει και τραγούδι του Σαββόπουλου. Και γιατί το κάνανε; Επειδή φοβόντουσαν πως θα μπορούσε να δημιουργηθούν αντιδράσεις, όταν το τραγούδι θα μεταδιδόταν από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Γενικά, όταν ένας δίσκος για κάποιο λόγο έπεφτε σε δυσμένεια από την ΕΡΤ οι εταιρειάρχες κλαίγανε τα λεφτά τους...

      Vassilis Serafimakis
      Προληπτική αυτολογοκρισία.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ναι.

      Διαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η «προτεραιοποίηση» είναι σαν λέξη γελοία."...

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Συμφωνώ φίλε...

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Τα καλύτερα τον τελευταίο καιρό:
    Νιώστε ελεύθεροι να (feel free to)
    Απανθρακοποίηση (decarbonization)
    Τα... κολεγιακά ελληνικά της Αριστείας!

    Asimakis Nesterov
    Πλέον η κομματική γραφειοκρατική ελίτ στελεχώνεται κατά κανόνα από αγράμματους με master από αγγλοσαξονικά πανεπιστήμια της σειράς. Η βασική τους δραστηριότητα είναι η αναπαραγωγή (αντιγραφή, μετάφραση, απόδοση) πρώτης ύλης που προέρχεται από διοικητικούς (ή ακαδημαϊκούς, επικοινωνιακούς κλπ) μηχανισμούς του εξωτερικού: νομολογίες, οδηγίες, δελτία τύπου, άρθα, επιστημονικές δημοσιεύσεις (σπανιότερα).
    Κι αν ανέκαθεν η εγχώρια διοικητική γραφειοκρατία διακρίνονταν για την αδυναμία της να παράξει πρωτότυπο έργο, η ανικανότητα των σημερινών φθάνει σε αυτό το σημείο: να μην μπορούν να αρθρώσουν στοιχειώδη λόγο πέρα από το google translate.

    Παναγιώτης Μπικάκης
    Αυτό ακριβώς. Ό,τι λήγει σε "ation" το έχουν βιάσει. Περιμένω κάνα ωραίο με το carnation.

    Nikos Zozos
    Υποθέτω πως είναι Κύπριος. Στην Κύπρο θα συναντήσεις συχνά παρόμοια χρήση λέξεων όπως παγοποίηση, προτεραιοποίηση, κλπ

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Φαίνεται πως είναι από τον συντάκτη γραμμένο (δεν είναι με πλάγια γράμματα). Αν και μπορεί και όχι.

    Nikos Zozos
    καλά κι εδώ τα συναντάμε πλέον αυτά τα διαμάντια, αλλά στην Κύπρο είναι ο κανόνας

    Μανώλης Γιούργος
    Πάντως ανεξάρτητα από τους τίτλους σπουδών αυτών που εκφράζονται με την "-ποιηση" και τους "-ισμους" αυτά τα φαινόμενα ενεσκηψαν στην περίοδο της πασοκικης ηγεμονίας όταν πολλοί εναρμονιστηκαν ( ή "δυσαρμονιστηκαν", καλύτερα) και γλωσσικά. Κι αυτά τα φαινόμενα, ως φαίνεται, διεμβολισαν τις κομματικές γραμμές από αριστερά έως και δεξιά. Σαν το ΠΑΣΟΚ να αποικισε το υποσυνείδητο τους...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Απ, μη βρίζεις το παλιό ΠΑΣΟΚ, γιατί θα τα χαλάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vassilis Serafimakis
      Μάς επήδηξεν σε πολλά επίπεδα το προεδρικό Πασόκ. Έκανε ένα σωρό σωστά πράματα σε θεσμικό επίπεδο (και μόνο γιά την ισότητα τών φύλων αρκεί) αλλά η σούμα είναι αρνητική. Οπως συνεπέρανε ο σπουδαίος εκδότης τού ΑΝΤΙ, "Τελικά το Πασόκ ήταν μιά κάλπικη ιστορία."
      Πάντως ήταν λιγώτερο καταστροφικό από το σημιτικό Πασόκ. Θυμίζω ότι εάν δεν μάς είχε βάλει στο Ευρώ ο Herr Σημίτης οικονομική κρίση δεν θα είχαμε καμμία απολύτως. Φανταστείτε τη χώρα χωρίς την οικονομική κρίση "2009-συνεχίζεται" και θα καταλάβετε.
      Ο Ανδρέας είναι γιά μένα βέβαιο ότι στην Ευρωζώνη δεν θα μάς έβαζε.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Κι εγώ το πιστεύω αυτό το τελευταίο, παρότι είχαμε ένα κακό προηγούμενο...
      Πάντως δεν θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα από τη στιγμή που είχε κυρωθεί η ένταξη - για να λέμε και το σωστό. Εγώ δεν τον βρίσκω δηλαδή ούτε σε αυτό ανακόλουθο.

      Vassilis Serafimakis
      Είχε συνδέσει την συμμετοχή μας στην ΕΟΚ με τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. (Θυμόμαστε όλοι το γνωστό σύνθημα.) Κακώς διότι στον κόσμο πέρασε λάθος αντίληψη. Το πρότζεκτ τής Ευρώπης ξεκίνησε σωστά και με καλές προθέσεις.
      Το πράμα χάλασε στη χώρα μας διότι είχαμε τις δομές τού μεταπολεμικού/μετεμφυλιακού κράτους πάνω στις οποίες επέλασαν διάφορα στρώματα τού λαού μέχρι τότε αποκλεισμένων από την μάσα. Και το κόμμα δηλ ο Ανδρέας δεν αντέδρασε καθόλου.
      Συμφωνώ μαζί σου γιά το δημοψήφισμα περί ΕΟΚ. Αλλά να πώ την αμαρτία μου αμφιβάλλω εάν το 2000 θα νίκαγε το ΟΧΙ σε δημοψήφισμα περί Ευρώ. Δεν είχαμε καταλάβει τότε τίποτα!..

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Η κατάσταση ξέφυγε μετά το '85 (επί υπουργίας Σημίτη). Στην αρχή καλά το πήγε ο Αντρέας. Και η μάσα χρειαζόταν, γιατί ο κόσμος πείναγε. Βέβαια μάσησαν και πολλοί που δεν έπρεπε, αλλά αυτό δεν μπορούσες τότε να το αποφύγεις, γιατί δεν υπήρχαν οι μηχανισμοί, δεν υπήρχαν οι δικλείδες (το κράτος, που είχε παραδώσει η δεξιά, ήταν πολύ πίσω σε αυτά). Για την πρώτη 4ετία τού βγάζουμε το καπέλο. Όχι πως δεν υπήρχαν κι εκεί κάποια λάθη, αλλά το σύνολο είναι ασυζητητί θετικό.

      Vassilis Serafimakis
      Είχα συναντηθεί με τον Σημίταρο όταν ήταν Υπ.Εμπορίου, Κάνιγγος. Θεωρία κι άγιος ο θεός. Δεν αμφισβητώ ότι επί δικτατορίας είχε δείξει γενναιότητα - αλλά ως υπουργός είχε τελικά πολύ στενή οπτική (μαζί με ακαδημαϊκό ύφος).
      Ενας προεδρικός Πασόκος δεν άντεξε μία φορά σε παρέα Πασόκων όταν ο Σημίτης τούς άρχισε διάλεξη περί μεταχρονολογημένης επιταγής στην Ελλάδα και τού είπε (πολύ πιό ..εκφραστικά από όσο γράφω), "Ασε μας, ρε Κώστα, έχεις κόψει ποτέ σου επιταγή γιά Δευτέρα που να μην ξέρεις αν θάχεις να την καλύψεις; Όχι, άρα μην μάς κάνεις τον έξυπνο!" Μού τόπανε κι άλλοι το περιστατικό.

      Vagelis Avgidis
      συμφωνω κι εγω σε αυτα.

      Elias Zaikos
      Εμένα πάλι με παραπέμπει στο "ωραιοποίηση", όταν προσδίδεις ομορφιά σε κάτι που δεν τη διαθέτει, μήπως ελέχθη (γράφτηκε) επι τούτου προκειμένου να καπαρωθεί η πολυπόθητη μπροστινή θέση για το τσίμπημα;

      Panagiotis Giannelis
      'ντάξει...δηλαδή, συμφωνώ ήδη με τον προλαλήσαντα ΦΔΤ...αλλά η ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ του λογοπαίγνιου του "κληρονομικώ δικαιώματι" με υποχρεώνει να Σεβαστώ!...με 2 λέξεις περιέγραψε γλαφυρά αιώνες κοινωνικής ανισσότητας...απέδειξε δε πως η ορθή λειτουργία της γλώσσας ξεπερνά κάθε φωτο-άποψη (2 λέξεις = μυριάδες εικόνες)

      Διαγραφή
    2. Koma Gaeshi
      Είναι προσπάθεια μετάφρασης-απόδοσης με μια λέξη μόνο του όρου "prioritization". Νομίζω ότι πρόκειται για βαρβαρισμό που όμως καθιερώνεται με τη συνεχή χρήση. Αυτά συνηθίζονται από ανθρώπους που είναι τάχα πολύ απασχολημένοι και δεν έχουν χρόνο να περιγράψουν με πάνω από μια λέξη μια ολόκληρη διαδικασία, ιδίως σε τεχνικά κείμενα. Ένας γηραιότερος καθηγητής μου είχε πει κάποτε: Η λέξη "ποίηση" είναι η πιο κακοποιημένη λέξη στην ελληνική γλώσσα.

      Kostas Kon Sani
      Ναι, τελικά όμως δε βλέπω να δίνει κανείς την ελληνικότατη λέξη που θα αντικαταστήσει τον ξενόφερτο αυτό σατανά φτουφτου;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν χρειάζεται λέξη, το λες και περιφραστικά. "Στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα να εμβολιαστούν".

      Koma Gaeshi
      απόδοση/καθορισμός προτεραιοτήτων

      Panagiotis Papakanellos
      Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ταιριάζει η "ιεράρχηση".

      Βασίλης Καμπούρης
      Κατρουτσακι απο Εράσμους και χιπστερ στο νερό είναι δυο επίσης σοβαροί λόγοι που καταλήγουν στην ίδια φαντασίωση βέβαια...πως είναι δήθεν αμερικανοί. Πχ : ρε μαλακά δεν αντεχω στη δουλεια κάθε μέρα ο διευθυντής μας κανει μπουλινγκ ( ουρτ ρε Μπρίτνεϊ Σπηαρς απο τη Δαλαμανάρα που σου κανει και μπουλινγκ ο διευθυντής)

      Spyros Diastimikos
      Πού να δεις στο επάγγελμα, πόσα τέτοια διαβάζω από τους αμερικανοσπουδαγμένους project managers. Προτεραιοποίηση, επικαιροποίηση, λογιστικοποίηση... εκφράσεις που σε κάθε κείμενο εμφανίζονται ανα δύο γαμμές... Ο "εξελληνισμένος" βαρβαρισμός του *-tion πάει σύννεφο.

      Δαίδαλος Ερεχθείδης
      πρετεντεροποίηση

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Μπορεί να σου γράφει ο αγράμματος "προτεραιοποίηση" (δες το προηγούμενο ποστ), αλλά όταν είναι να σου γράψει Pierre Cardin, στον γράφει λάθος."...

    Konstantina Tsioumaka
    Ούτε copy paste δε ξέρουν να κάνουν; Η μπορεί το Google translate να άλλαξε ένα σύμφωνο στη μετάφραση... Τα κάνει αυτά το άτιμο

    Anastasios Strikos
    Pierre Jardin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας αρέσει δεν μας αρέσει (προσωπικά δεν μου αρέσει, αν ήταν θα έλεγα προτεροποίηση, διότι "προτερότητα" θεωρώ το σωστό και όχι "προτεραιότητα"...) η λέξη έχει λημματογραφηθεί εδώ και έξι χρόνια στο Χρηστικό Λεξικό της Ακαδημίας και επίσης στο ΜΗΛΝΕΓ του Πατάκη...

      Κ. Βλησίδης

      Διαγραφή
  5. Σχόλια από το facebook στο ποστ "Προσωπικά δεν αγόρασα ποτέ... ένα φουλάρι Πιέρ Καρντέν (σαν τον Τζιμάκο)"...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://youtu.be/vOryqdm3aYU
    BERNARD LUBAT & HIS MAD DUCKS-Pappy Thomas

    Nektarios Papadimitriou
    ωραιο αλμπουμ!

    Ntinos Dimatatis
    Δεν γνώριζα για την δισκογραφική Cardin !

    Σήφης Διαμαντίδης
    https://www.youtube.com/watch?v=SedKIj4nwjA
    καθε δυο και τρεις

    Valadis Terzopoulos
    Αυτό και το live at Montreux 72 του Lubat, νομίζω ότι είναι τα καλύτερα απ' όλο τον κατάλογο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και Concerto Grosso (εγώ το έχω και γαλλικό Pierre Cardin - έτσι το είχα πρωτοβρεί) και άλλα διάφορα.
    https://www.discogs.com/New-Trolls.../release/2327474
    New Trolls - Concerto Grosso Pour Les New Trolls

    Valadis Terzopoulos
    Καλό και το New Trolls όπως και το 45αρι των Free Street. Αλλά αυτά το δύο του Lubat δεν ξέρω...τα θεωρώ Τοπ στο κατάλογο της Cardin.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καλά, εσύ δεν είσαι προγκρεσιβάς. Πιο τοπ από το Κοντσέρτο Γκρόσο δεν υπάρχει ρε φίλε. Σαν τους δίσκους του Lubat (που είναι μια χαρά) είναι χιλιάδες, σαν το Κοντσέρτο δεν θα βρεις πολλούς.

    Nikos Kouteris
    Το εξώφυλλο ολο έχει γωνιές, το είχα πάρει στη στοα του βιβλίου από τα δισκάδικα που πουλάγανε κλασική αρχές 80, ούτε θυμαμαι πότε το πούλησα μετά, το πρώτο κομμάτι είναι και το καλύτερο

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Στρογγυλεμένο γύρω-γύρω. Όχι γωνίες.

    Nikos Kouteris
    κάτι θυμομουν έχουν περάσει και 40 έτη !

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κυκλοφορούσαν αυτά παλιά στην Αθήνα, τα εύρισκες παντού.

    Nikos Kouteris
    Μόνο JL Ponty θυμαμαι, το New Trolls δεν το είδα ποτε μπροστά μου στην Αθήνα τότε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Και Lubat και New Trolls από Αθήνα τα είχα αγοράσει στα 90s. Στα 80s δεν αγόραζα New Trolls (ίσως αγόρασα τέλη '80 αρχές '90), αγόραζα Emerson Lake & Palmer.

      Nikos Kouteris
      στα 80’s έμεναν στα ράφια αυτά, όλοι αγοράζανε new wave, Talking Heads και πάει λέγοντας, μόνο κάτι καθυστερημένοι σαν εμένα παίρνανε Jazz Q και Le Orme

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Α, Le Orme έπαιρνα κι εγώ γιατί τα έβρισκα φτηνά σε Successo
      Κάτι τέτοια ας πούμε. Αυτής της σειράς...

      Nikos Kouteris
      τους γουστάρω πολύ

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Πολύ καλοί, αν και για μένα λίγο πιο κάτω από New Trolls και PFM.

      Spyros Diastimikos στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Το jazz rock πρωτοξεκίνησε να τα φέρνει αυτά...

      Nikos Kouteris
      μπα Σπύρο, Ιταλία και Γαλλία δεν έφερνε ο Μπαμπης, μόνο στα μεταχειρισμένα στο Μοναστηράκι από κανένα πρεζακια που τα είχε πουλησει, έβρισκες τίποτα και πάλι

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Η σειρά Souccesso, που είχε μέσα και δίσκους της Cramps (Area, Finardi κ.λπ.) κυκλοφορούσε παντού στην Ελλάδα από τα 80s. Tα Pierre Gardin εγώ τα θυμάμαι μόνο στα 90s, στο Μοναστηράκι. Τώρα... και να κυκλοφορούσε Lubat στα 80s δεν θα τον αγόραζα. Τότε αγόραζα Miles. Lubat θ' αγόραζα; Πού τον ήξερα; Πιο μετά τα μάθαμε αυτά...

      Nikos Kouteris
      εννοειται, αλλα και εσυ εχεις αγοράσει δισκους από ένστικτο η εξώφυλλο φαντάζομαι, αφήνω έξω τους χρόνους των κομματιων και αν είχαν mellotron ή φωνητικα που εγώ τα συχαινομουν. Στα 80’s όσοι αγοράζαμε prog η κάτι τέτοιο ρισκαραμε τα λεφτά μας στο ότι θα ακούσουμε σπίτι μας, η εγκυκλοπαίδεια του Κοντογουρη δεν έφτανε, ας είναι καλά η αεροσυνοδός της Saudia που πηγαινε στο fnac στο Παρίσι και έφερνε Atoll και Pulsar

      Valadis Terzopoulos
      αυτό έχω και είναι πραγματικά δισκάρα!!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ναι ρισκάραμε, και πέσαμε και σε φάβες. Αλλά το ευρωπαϊκό δεν ήταν προτεραιότητά μου στα 80s - άκουγα βασικά αγγλοαμερικάνικα. Και στο ροκ και στην τζαζ. Δεν τα εύρισκες και εύκολα τα ευρωπαϊκά. Πού και πού κάτι έσκαγε βέβαια. Ακόμη και σε ελληνικές εκδόσεις (Amon Duul II, Omega, Smak κ.λπ.). Θυμάμαι ας πούμε εκεί γύρω στο '85 να παίρνω PFM σε Manticore (που ήταν η εταιρεία των ELP) από τον Κοντογούρη κ.λπ. Iceberg από τον Χατζή... Τα θυμάμαι ένα-ένα... Αλλά ο χαμός για μένα έγινε μετά το 1987, και η αρχή ήταν ο Cutler και η Recommended.
      Και βέβαια από το Audion των Freemans και μετά τα μάθαμε όλα, πριν απ' όλους...

      Διαγραφή
    2. Nikos Kouteris
      συμφωνώ, με την recommended άρχισε και το ταχυδρομείο, εγω είπα μόνο ότι βρίσκαμε στα δισκαδικα

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Και στα δισκάδικα σίγουρα θα περάσαμε, ψάχνοντας, και από περίεργα, που τα απορρίψαμε, για να αγοράσουμε ένα Hatfield ή ένα Caravan.

      Nikos Kouteris
      Οι ιστορίες για δισκους δεν τελειωνουν ποτε, είναι ένα θαυμάσιο κομμάτι της νεότητας μας, χαιρομαι που το έζησα τόσο ώστε μέχρι να δανείζομαι 50 δρχ από την γιαγια μου για να αγορασω Styx το 1978, αλλα έμαθα και δεν μου το παίρνει κανείς αυτό. Ότι ακουσα το αγόρασα πριν. Τζάμπα μάγκας δεν ημουν ποτε όπως κάποιοι που πηγαίνανε κάθε Τετάρτη στην Μεσογειων να πάρουνε promo το καινούργιο Green on Red.

      John Daginis
      Και τα Phil Woods που έβγαλε ήταν πολύ καλά.

      Maria Kalogeraki
      Ενδιαφέρον σχόλιο

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Αρκετά θα έλεγα... (γέλιο)

      Thomas Triantafyllou
      Lubat στη Στέγη, Σεπτέμβρη του 2019,ετσι για το αρχείο

      Thalia Istikopoulou
      Όσον αφορά τα μαύρα (βελούδινα ) κουστούμια των Beatles, ξέρω ότι συνέβαλε , το ότι μία εταιρία παραγωγής υφασμάτων είχε ένα τεράστιο stock από αυτό το ύφασμα που έμενε αχρησιμοποίητο, και τελικά έγινε μία συμφωνία μεταξύ των διαφόρων παραγόντων. Τα υπόλοιπα είναι μόδα.

      Vassilis Serafimakis
      Τον είχα συναντήσει παλιά στο σπίτι ενός Έλληνα και μού έκανε εντύπωση πόσο ο Cardin ήταν άνετος με την σεξουαλική του ταυτότητα ενώ ο συμπατριώτης όλη την ώρα το έπαιζε υπεραρσενικό. Ηταν εκεί κι ο Κώστας Δεσποτόπουλος, μιλάγανε με τον Cardin γιά Περικλή και ελληνιστική περίοδο. Μιά ωραία Κυριακή.

      Διαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ με την φωτογραφία του Μεγαρίτη και του δεξιού εμβολιασμένου...

    τουVassilis Serafimakis
    Αυτός στ'αριστερά φορούσε φανελάκι και τό'βγαλε να βγει φωτογραφία. Αυτά κάνετε.

    Christos Vakalopoulos
    O Μεγαρίτης!!!!!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://diskoryxeion.blogspot.com/2014/03/blog-post_6.html
    «καράτε λέγεται και είναι απλό»

    νικος ηλιοπουλος
    Πάντα με το λευκό βρακί ο Μεγαρίτης

    Karl Bulsaras
    https://www.facebook.com/709471295908507/posts/1493137910875171/?d=n

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η ξεφτίλα της δεξιάς με τα εμβόλια υπήρξε απερίγραπτη."...

    Giannis Mellios
    Είναι η σπορά εκείνων των "πατριωτών" , που μόλις εισβάλαν οι ναζί, για να σώσουν τον κωλο τους, την κοπανήσανε για Κάιρο
    Σύζυγος υπουργού Χατζηδακη

    Θυμιος Λατσουδης
    Σε ένα παράλληλο σύμπαν αυτούς τους κρεμάνε στο Σύνταγμα.

    Voltnoi Brege
    Γμτχμ μ

    Kostas Kingdomcome
    After emvolio..

    Vassilis Serafimakis
    Κάνω την εξής υπόθεση: Επειδή οι δημοσκοπήσεις στη χώρα μας έδειχναν (και δείχνουν ακόμα) αρκετά μεγάλη δυσπιστία προς τα εμβόλια γιά τον ιό, έριξε κάποιος, πιθανώς ο ίδιος ο Πιθήτα, την ιδέα να εμβολιαστούνε οι επικεφαλής τής δημ.διοίκησης ξεκινώντας από κείνον, ώστε να πάρει θάρρος ο κόσμος.
    Και όπως γίνεται κατά κανόνα στο Ελλάδα μας, και ειδικά σε καταστάσεις με προϊούσα σήψη & διαφθορά, έγινε τού κουτρούλη το πανηγύρι με όλα τα καλόπαιδα και το συγγενολόϊ τους να σπρώχνουν στην άκρη τούς έχοντες μεγαλύτερη ανάγκη. Σε σημείο που να πάρουν πίσω την γραμμή γιά ενθάρρυνση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν διορθώνουμε τους άλλους μας αρέσει, τους εαυτούς μας τους συγχωρούμε? "Η σειρά Souccesso, που είχε μέσα και δίσκους της Cramps (Area, Finardi κ.λπ.) κυκλοφορούσε παντού στην Ελλάδα από τα 80s. Tα Pierre Gardin εγώ τα θυμάμαι μόνο στα 90s, στο Μοναστηράκι."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έγραψα για να δω, αν θα βρεθεί κανας βλάκας για να με διορθώσει.
      Λοιπόν μεγάλε, άκουσε να δεις κάτι, εγώ στο fb γράφω σαν να μιλάω στο καφενείο. Δεν γράφω κείμενο, για να διπλο-τριπλοτσεκάρω το κάθε τι. Δεν με συμφέρει και πρακτικά, και χρονικά, και οικονομικά να το κάνω αυτό. Σε μια κουβέντα που έχει πάρει φωτιά και εξελίσσεται με ταχύτητα δεν θα κάτσω εγώ να κοιτάζω ούτε ακρίβειες, ούτε ορθογραφίες, ούτε τίποτα. Ακόμη και τα ποστ ορισμένες φορές έχουν μικρολάθη, απλά γιατί δεν υπάρχει ο χρόνος, για να γίνει κάτι άλλο...
      Την σωστή είδηση την πήρες από μένα. Ότι υπάρχει εταιρεία Pierre Cardin με δισκάρες. Κάτι που δεν το έγραψε κανείς.
      Τώρα άμα είσαι ο ανώνυμος κομπλεξικός και θέλεις να διορθώσεις έρχεσαι δεύτερος σε πληροφορώ. Γιατί και σ’ αυτό πρώτος είμαι εγώ. Γιατί τα κοιτάω μετά τα κείμενά μου και τα σχόλια μου από το facebook και βλέπω διάφορα, αλλά δεν μ’ ενδιαφέρει να τα διορθώσω, γιατί δεν είναι διορθωμένα και στο facebook. Δεν γίνεται να διορθώνω τα δικά μου, όταν οι συνομιλητές μου δεν έχουν τον τρόπο να διορθώσουν τα δικά τους.
      Κι επειδή είσαι βλάκας σου λέω επίσης πως δεν υπάρχει λέξη «Souccesso», αλλά “Successo”. Κι αυτό λάθος μεγάλε! Και δεν το είδες! Γιατί κατά βάθος είσαι άσχετος κι έρχεσαι εδώ μόνο για να μάθεις και για να μας την βγεις. Και αν το πρώτο σε βολεύει, το δεύτερο σε εκθέτει. Λοιπόν, σάλτα...

      Διαγραφή
  9. Καλή χρονιά!
    Χαρά, ζωή, ελευθερία.
    Πάντα με δυνατά κείμενα, ταξιδιάρικες μουσικές και ανυπότακτη σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή