Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

THE AQUA BARONS πολύ «δυνατό» surf από την Κορινθία

Από το Λέχαιο της Κορινθίας είναι οι Aqua Barons, όπως διαβάζουμε στο discogs – μια surf-rock μπάντα, που σχηματίστηκε το 2010, έχοντας ως σήμερα δύο άλμπουμ (και πολλές εμφανίσεις φαντάζομαι). Το πρώτο CD τους, το “Southeast Stompers”, είχε κυκλοφορήσει το 2016, ενώ το δεύτερό τους, για το οποίο θα γράψουμε τώρα, βγήκε στην γύρα στο τέλος Οκτωβρίου. Ο τίτλος του είναι Extreme Guitar Conditions [Get That Beat Records, 2020] και περιλαμβάνει δέκα ορχηστρικά, που κινούνται άπαντα εντός της surf κατηγορίας, με τις όποιες επεκτάσεις της, προς το garage, το lounge, το cinematic (spaghetti westerns), τα λαϊκά instros του Λεμονόπουλου, μέχρι… Omar Khorshid και Atlantics (για να πούμε και ονόματα). Βασικά μέλη των Aqua Barons είναι οι Πέτρος Σωτηρόπουλος lead κιθάρες, πλήκτρα, Παναγιώτης Δημήτρουλας ρυθμική κιθάρα, Δημήτρης Μπίζντας μπάσο και Κωνσταντίνος Μπέσας ντραμς. Όμως δεν είναι μόνον αυτοί (αυτοί είναι οι βασικοί), καθώς υπάρχουν και οι guests, που δίνουν σε επιμέρους κομμάτια ξεχωριστά ηχοχρώματα. Ακούμε λοιπόν και βιμπράφωνο εδώ, space noises, συν τις διάφορες φωνές, που προσφέρουν στα tracks κι άλλες, πάντα γόνιμες, διαστάσεις.
Το βασικό, που πρέπει να πούμε για το “Extreme Guitar Conditions” είναι πως διαθέτει πολύ καλές συνθέσεις (όλες του Σωτηρόπουλου) και βεβαίως τα ανάλογα παιξίματα, που φανερώνουν το ίδιο πολύ καλούς και «ψημένους» μουσικούς. Μάλιστα, κοιτώντας και την φωτογραφία του γκρουπ, που υπάρχει στο δίφυλλο τού CD, παρατηρώ πως είναι και μιας κάποιας ηλικίας οι άνθρωποι ή τέλος πάντων πως δεν είναι πιτσιρικάδες. Άρα τα έχουν τα χιλιόμετρά τους στο χώρο... και αυτό φαίνεται. Φαίνεται ότι ξέρουν, θέλω να πω, με ποιον τρόπο να εφοδιάσουν τις μελωδικές γραμμές τους με όλα αυτά τα... εδώδιμα και τα αποικιακά, ώστε να τις κάνουν και πιο λειτουργικές και πιο όμορφες – καθώς άμα είσαι 20χρονος δεν έχεις προλάβει ούτε ν’ ακούσεις πολλά, ούτε να χωνέψεις περισσότερα.
Το αποτέλεσμα είναι να ακούγεται το άλμπουμ τους με μεγάλη άνεση, και κυρίως να ηχεί στ’ αυτιά μας... απολαυστικό, δίχως ούτε ένα κομμάτι, εντός, μέτριο ή αδιάφορο. Αν και μετά την μέση του το CD ανεβαίνει κατά πολύ με τα “Gulag party”, “Unknown seas” και “Grand final”, στην πράξη, εδώ, συναντάς μόνον κομματάρες!
Επαφή: www.theaquabarons.bandcamp.com/album/extreme-guitar-conditions

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου