Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

DRAPERY BAND της «ροκ αναβίωσης»

Drapery Band είναι δύο άνθρωποι βασικά, ο Γιώργος Παπαδόπουλος (γνωστός από τους Your Hand in Mine) και ο Νίκος Κορτιμανίτσης – με τον Μάνο Μυλωνάκη (το άλλο μισό των Your Hand in Mine) να παίζει πιάνο, ως guest, στα τρία από τα έξι tracks αυτού του mini-CD. Πού είναι τι; Βασικά ένα... αμερικάνικο σετ τεσσάρων τραγουδιών και δύο ορχηστρικών, άψογων από αισθητικής πλευράς και τέλεια ερμηνευμένων.
Ο ήχος των Drapery Band είναι ο «αναβιωτικός» ροκ ήχος των 80s. Συγκροτήματα όπως οι Green on Red, οι Dream Syndicate, οι Thin White Rope και άλλα τινά της εποχής φαίνεται πως έχουν επηρεάσει έντονα τους φίλους μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι – δεν σημαίνει κάτι, επειδή οι επιρροές από μόνες του δεν αρκούν για να συντεθούν και να καταγραφούν μερικά εξαιρετικά κομμάτια, όπως είναι αυτά που ακούμε στο Black Loone [Inner Ear, 2020]. Και το λέμε τούτο παραβλέποντας (και) τις ευρύτερες αναφορές του ντούο, που μπορεί να ενσωματώνουν στοιχεία από το surf, το folk, ακόμη και τους λεγόμενους ψυχεδελικούς ήχους, κάνοντας τα τραγούδια του ακόμη πιο «γεμάτα» και πιο «προσωπικά».
Έχοντας επίσης ως προτέρημα την μικρή ποσότητα, που σημαίνει πυκνό, στιβαρό, δουλεμένο και ξαναδουλεμένο υλικό, που αναπτύσσεται δίχως χάσματα και πλατειασμούς, οι Drapery Band, με λίγα μέσα, με πολύ λίγα μέσα, κατορθώνουν να δώσουν μερικά εξαιρετικά κομμάτια, όπως είναι τα “Lord under” και “The world is blind” για παράδειγμα (και λέμε «για παράδειγμα», για να μην αναφέρουμε, τον έναν μετά τον άλλον, όλους τους τίτλους τού άλμπουμ), αποδεικνύοντας, από την μια μεριά, πόσο μετράνε σαν τραγουδοποιοί, σαν μελωδοί κ.λπ., και από την άλλη πόσο αποφασισμένοι είναι στο να περιφρουρήσουν το στυλ τους, δίχως ανακολουθίες και εκπτώσεις.
Το “Black Loone”είναι ένα εξαιρετικό CD!
Επαφή: www.inner-ear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου