Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ONEPOINTWO η πιο νέα δουλειά του μουσικού από την Θεσσαλονίκη

Το τέταρτο δισκογράφημα του Onepointwo από την Θεσσαλονίκη, που μας απασχολεί στο δισκορυχείον είναι το mini-CD Into the Zone[Private Pressing, 2021], το οποίο, σε φυσική μορφή, είναι τυπωμένο σε 20 μόλις αριθμημένα αντίτυπα. Για το παρελθόν του μουσικού, μπορείτε να «χτυπήσετε» το όνομά του στο “search” του blog («αναζήτηση αυτού του ιστολογίου»), στη στήλη δεξιά, και να δείτε διάφορα...
Όπως έχουμε γράψει κι άλλες φορές, λοιπόν, ο
Onepointwo συνθέτει ηλεκτρονική μουσική – και δεν είναι λάθος να χρησιμοποιούμε αυτόν τον πεπαλαιωμένο όρο, για την δική του περίπτωση.
Οι αναφορές τού Onepointwo είναι seventies και eighties βασικά, διατηρώντας στο ηχητικό οπλοστάσιό του άλλοτε το feelling των Tangerine Dream, άλλοτε το feeling της εταιρείας Sky και γενικώς το feeling του γερμανικού ηλεκτρονισμού, χωρίς άλλες περιττές και ανέξοδες αναφορές.  
Και σ’ αυτό το επίπεδο, σ’ αυτή την κατεύθυνση, οι συνθέσεις του Onepointwo στέκονται αρκετά καλά, κινούνται αρκετά καλά, άλλοτε σε πιο μελωδικά πλαίσια, και άλλοτε σε περισσότερο «μπιτάτα», όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το δεύτερο track του CD, που έχει τίτλο “Visionary movement” (οι τίτλοι των tracks δεν αναγράφονται στην έκδοση, αλλά τους βλέπουμε από το bandcamp) και είναι από τα ωραιότερα του “Into the Zone”.
Γενικώς το beat δεν αποφεύγεται στο άλμπουμ – ορισμένες φορές μάλιστα είναι και «βαρύ», όπως στο “Depths of Herat”, ένα track που ξεκινά αλλιώς και εξελίσσεται αλλιώς (περισσότερο cosmic, από ένα σημείο και μετά).
Το κλείσιμο, με το “The folding wave of time”, ένα πιο «απλωμένο» κομμάτι, με μελωδική εξέλιξη και «ροκ» παρεμβολές, σε στυλ progressive-electronic, δείχνει τα πολυποίκιλα ενδιαφέροντα του Onepointwo, μερικά εκ των οποίων αξίζει, περισσότερο, να καλλιεργηθούν.
Επαφή: https://onepointwo.bandcamp.com/album/into-the-zone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου