Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 409

26/10/2021
Οι άγνωστες τζαζ και ποπ ηχογραφήσεις της Τζένης Βάνου. Δύο άλμπουμ με εξαιρετικά τραγούδια, που κυκλοφόρησαν κατόπιν εορτής και πέρασαν απαρατήρητα.
Και σε podcast...
https://www.lifo.gr/podcasts/hxhtika-arthra/oi-agnostes-tzaz-kai-pop-ihografiseis-tis-tzenis-banoy

25/10/2021
Το ότι οι νεκροί θα μπορούσε να ήταν τρεις στο Πέραμα –ενώ από καθαρή «τύχη» είναι μόνον ένας– δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας περί των προθέσεων των αστυφυλάκων.

25/10/2021
Ακόμη και στην πρώτη φρικτή οκταετία του Καραμανλή τους τεντυμπόυδες που κλέβανε αυτοκίνητα δεν τους εκτελούσανε, το πολύ-πολύ να τους κούρευαν γουλί και να τους χώνανε φυλακή με τον διαβόητο ν.4000.

23/10/2021
Πρόκειται για ένα 16σέλιδο πρόγραμμα του 1949, που το βρήκα πριν κάτι μήνες σχεδόν τζάμπα (ένα ή δύο ευρώ). Μεταξύ των σελίδων του και οι διαλέξεις του Θεάτρου Τέχνης την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος 1949 (έχω σκανάρει τις ομιλίες του Ιανουαρίου). Ανάμεσα και η διάλεξη του Μάνου Χατζιδάκι για το ρεμπέτικο...

23/10/2021
Κάθε φορά που κάποιος αστυφύλακας θα βγάλει όπλο για να σκοτώσει κάποιον (σκοτώνοντάς τον τελικά) γεμίζει ο τόπος με φασιστόμουτρα, που λένε και γράφουν, δίχως φυσικά να έχουν ουδεμία εικόνα του περιστατικού, «καλά του έκανε», «μπράβο στους αστυνομικούς» και άλλες τέτοιες παπαρίες.
Ακόμη χειρότερα είναι βέβαια τα πράγματα με τα δήθεν «δημοσιογραφικά» σάιτ, που φροντίζουν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη πως ο (άοπλος) σκοτωμένος ήταν «σεσημασμένος», ώστε να μην τίθεται εν αμφιβόλω η (εγκληματική) ενέργεια του αστυφύλακα.
Αν όμως το ψάξεις λίγο, ρίχνοντας μια ματιά στους κανονισμούς, πολλά τέτοια περιστατικά αστυνομικής βίας μοιάζει να μην διαφέρουν καθόλου από τα κοινά, εκ προθέσεως, εγκλήματα.
>>7.Πυροβολισμός ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης απαγορεύεται:
α. εφόσον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληγεί τρίτος από αστοχία ή εξοστρακισμό του βλήματος, β. εναντίον ενόπλου πλήθους, εφόσον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληγούν άοπλοι, γ. εναντίον ανηλίκου, εκτός αν αποτελεί το μοναδικό μέσο για την αποτροπή επικείμενου κινδύνου θανάτου. Ως ανήλικος θεωρείται το πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, δ. εναντίον προσώπου που τρέπεται σε φυγή, όταν καλείται να υποστεί νόμιμο έλεγχο.
8.Όταν οι αστυνομικοί ενεργούν ως ομάδα, για τη χρήση πυροβόλου όπλου, απαιτείται προσταγή του επικεφαλής αυτής, εκτός αν ο αστυνομικός δέχεται επίθεση, από την οποία απειλείται βαριά σωματική βλάβη ή θανάτωσή του.
9.Αντισυνταγματική ή προδήλως παράνομη διαταγή ανωτέρου για χρήση πυροβόλου όπλου δεν αίρει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης του αστυνομικού.
10.Κάθε περίπτωση χρήσης όπλων από αστυνομικό αναφέρεται αμέσως στην αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία και Δικαστική Αρχή.<<


22/10/2021
Κι ένα δεύτερο ποστ για τον Κυριάκο Κατζουράκη, που πέθανε σήμερα. Εδώ ως αναρχικός φοιτητής Ζαδίκ στο Κιέριον (1968) του Δήμου Θέου

22/10/2021
Πέθανε στα 77 του ο εικαστικός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και άλλα πολλά Κυριάκος Κατζουράκης.
Το «Τέμπλο – Οίκος Ενοχής» [Εξάντας, 1996] ήταν ένα σύνθετο έργο, που συνδύαζε ζωγραφική και θέατρο. «Το έργο έγινε με την προοπτική να ταξιδεύει σαν “πρόσφυγας ναός” στα Βαλκάνια, μεταφέροντας την ιδέα της συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών». Τα γεγονότα της εποχής όμως (γιουγκοσλαβικοί πόλεμοι) δεν το επέτρεψαν. Ανέβηκε στην Ελλάδα όμως, όπως και στην Κύπρο. Μάλιστα, είχε προκύψει κι ένα εξαιρετικό CD από ’κει, το «Τέμπλο» [Virgin, 1997], με συνθέσεις του Γιώργου Χριστιανάκη.

20/10/2021
Και να μην ξεχνάμε πως ο ΓΑΠ ανατράπηκε με πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα τον Νοέμβριο του ’11 (δουλειά που παλιότερα κάνανε τα τανκς), καθώς είχε πάρει απόφαση για δημοψήφισμα (ναι ή όχι σε δεύτερο μνημόνιο), που πήγαινε κόντρα στα συμφέροντα του γερμανο-γαλλικού άξονα. Απειλήθηκε από βουλευτές του και υψηλά ιστάμενα στελέχη (Βενιζέλος κ.λπ.) πως αν δεν αποσύρει το δημοψήφισμα και πως αν δεν παραιτείτο και ο ίδιος(!) δεν θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης!
Ο ΓΑΠ λύγισε και άφησε τις ύαινες (κυβέρνηση Παπαδήμου) να συνεχίσουν την διάλυση της κοινωνίας και της χώρας.

20/10/2021
Μοιάζει αυτό το πρόσωπο με την Σαπφώ Νοταρά; Γραμματόσημο-ντροπή στη μνήμη της...
update

δείτε στα σχόλια τα άλλα γραμματόσημα της σειράς, που είναι "μια χαρά" και σκεφτείτε γιατί μόνον η Νοταρά παρουσιάστηκε μ' έναν τέτοιο τρόπο, και αν αυτό το γραμματόσημο τελικά, δηλαδή η απόφαση να παρουσιαστεί ως μη-αναγνωρίσιμη, τιμά ή όχι την μνήμη της

19/10/2021
Πολύ κρύος αυτός ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Ποτέ δεν μου άρεσε, αλλά υπάρχει ένα άλμπουμ του που το ψάχνω χρόνια και δεν το βρίσκω. Δεν το έχω τρακάρει δηλαδή μπροστά μου.
Δεν θα πω ποιο είναι και γιατί το ψάχνω, για να μην πάρουνε γραμμή κάποιοι κωλέκτορες και σηκώσουν την τιμή του στα ύψη. Τους έχει φοβηθεί το μάτι μου... Και η τσέπη μου...
https://www.youtube.com/watch?v=Hy9Im904pTE

19/10/2021
ΓΑΠικός δεν είμαι, αλλά τα έχω πάρει με την αισχρή συστημική επίθεση στον ΓΑΠ. Οι τύποι κατάπιανε αμάσητο τον διπλο-τριπλο-καταστροφέα Σαμαρά, ο ΓΑΠ τους έβγαλε τα μάτια; Μην μου πείτε πάλι για την απλή αναλογική – τα ξέρω. Παίζει και για τους παλιούς συντρόφους από Πάτρα...

19/10/2021
Βρίζουν τον ΓΑΠ όλοι εκείνοι που ύμνησαν τον «μερκελισμό», έχοντας ψωμοτύρι το «μαζί τα φάγαμε» και κραυγάζοντας ανενδοίαστα «βάστα Σόιμπλε».
Σχιζοφρενικές καταστάσεις... για πολλά γέλια.

19/10/2021
Το έκτο από τα δώδεκα βασικά LP της International Artists. Σπουδαίος Lightnin’ Hopkins, με μέλη των 13th Floor Elevators εδώ...
https://www.youtube.com/watch?v=nJz2bW_mBjY

15 σχόλια:

  1. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Το έκτο από τα δώδεκα βασικά LP της International Artists"...

    George Tirovolas
    ...Ο τρομερός Danny Thomas ο οποίος πραγματικά όρισε με τις δυναμικές του το Easter Everywhere και η μορφή Duke Davis, ο οποίος ακόμη γρατσουνάει την κιθάρα του σε τοπικά country events της περιοχής του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Βρίζουν τον ΓΑΠ όλοι εκείνοι που ύμνησαν τον «μερκελισμό»"...

    Dimitris Zouzoulas
    Καθόλου σχιζοφρενικές. Τα βλέμματά τους είναι στραμμένα στην απλή αναλογική.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αφού είπαμε, σχιζοφρενικές καταστάσεις... για πολλά γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "ΓΑΠικός δεν είμαι, αλλά τα έχω πάρει με την αισχρή συστημική επίθεση στον ΓΑΠ."...

    Alekos Morianopoulos
    Συμφωνώ. Δεν είμαι καν ΠΑΣΟΚος, αλλά στη δολοφονία χαρακτήρων σκίζουμε αδελφάκι μου.

    Christophoros Godot
    Άμα βάζεις κοριούς στο καρτέλ...

    Vassilis Serafimakis
    Φώντα, όλοι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί είναι υπεύθυνοι γιά την καταστροφή τής χώρας. Ο Σημίτης βέβαια είναι ο μέγας φταίχτης που μάς έβαλε στην Ευρωζώνη - αλλά, γιά να πούμε την αλήθεια, αν γινόταν το 1999 δημοψήφισμα οι Έλληνες θα ψηφίζαν μονοκούκι να μπούμε!
    Ο ΓΑΠ όμως ήταν που κυριολεκτικά μάς πρόδωσε, πού μάς έστειλε στα νύχια και στα δόντια τών δανειστών. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να πάμε σε ΔΝΤ και να μετατρέψουμε το χρέος προς ιδιώτες σε χρέος προς κράτη! Εκεί χάθηκε κάθε διαπραγματευτική μας δύναμη.
    Άσε δε την αλητεία με την ΕΛΣΤΑΤ όπου έχοντας νόμιμες επιλογές μεταξύ εγγραφών επέλεξε αυτήν που εμφάνισε τη χώρα με μεγαλύτερο έλλειμμα από όσο (νομίμως, ξαναλέω) μπορούσε να την εμφανίσει. Λες και βιαζόταν να δώσει στούς ξένους τα "κάστανα" απ΄τη φωτιά. Το πιό γελοίο βέβαια είναι ότι τον βρίζουν σήμερα οι νεοδημοκράτες, δηλ τα ίδια καλόπαιδα που έσκουζαν στις πλατείες "Βάστα, Σόϊμπλε", "Ευρώπη γιά πάντα", και άλλα τέτοια εξωφρενικά...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Το πιό γελοίο βέβαια είναι ότι τον βρίζουν σήμερα οι νεοδημοκράτες, δηλ τα ίδια καλόπαιδα που έσκουζαν στις πλατείες "Βάστα, Σόϊμπλε", "Ευρώπη γιά πάντα", και άλλα τέτοια εξωφρενικά...<<
    γι' αυτό το τελευταίο έγινε πάντως το ποστ

    Voltnoi Brege
    Αυτός δεν είναι που έφερε τους clash, τους cure και τους depeche mode στο Παναθηναϊκό;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν τους έφερε η Μελίνα;

    Chris Karamanidou
    ...ουφ...δυσκολο να αναλυεις και να εξηγεις....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσει κανένας τίποτα. Όλα τα καταλαβαίνουμε. Μένουμε όμως στο point της ανάρτησης.

    Chris Karamanidou
    ..μα η αναρτηση εχει πολλαπλες αναγνώσεις...εξαρταται βεβαια πως το διαβαζει ο καθενας...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    το πόιντ είναι η τωρινή συστημική επίθεση στον ΓΑΠ, τίποτ' άλλο

    Chris Karamanidou
    Σωστά και συμφωνώ ...εσεις ομως την συνοδευετε και με την εικονα οποτε...οι εικονες δημιουργουν πολλους συνειρμους

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    η εικόνα είναι για τους Πατρινούς, και για τους ρέκτες

    Chris Karamanidou
    ..επι του προκειμενου ομως ανεξαρτητως προθεσεων το ακροατηριο ειναι πανελληνιο...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Χαίρομαι που απευθύνομαι στο πανελλήνιο... (γέλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Konstantinos Zachopoulos
      Ρε συ, σκατά κι απόσκατα όλοι τους. Σιγά μη δώσω σημασία στο τι λένε οι δεξιοί για τον Γιωργάκη (είπε ο γάιδαρος...). Γνωρίζουμε το ποιον και των μεν και των δε

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      E τότε να μη δίνουμε σημασία σε τίποτα ρε φίλε, και να ακούμε μόνο δίσκους. Εδώ λέμε για τη δολοφονία χαρακτήρα του ΓΑΠ, ενορχηστρωμένα, απ' όλα τα κανάλια της δεξιάς. Αυτό κρίνουμε και όχι το αν ο ΓΑΠ είναι έτσι ή αλλιώς. Στη θέση του ΓΑΠ θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε, που θα τους χάλαγε το αφήγημα.

      Konstantinos Zachopoulos
      Το περί δολοφονίας χαρακτήρα του συγκεκριμένου δεν το πήρα χαμπάρι. Ισως επειδή έχω συνηθίσει τις δολοφονικές πρακτικές της Δεξιάς

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Έχει βουήξει ο τόπος από τα συστημικά μμε.

      Konstantinos Zachopoulos
      Θα το ψάξω
      Εντάξει, ενορχηστρωμένη εκστρατεία υπέρ Λοβέρδου, ο οποίος είναι δεξιός αλλά ντρέπεται να πάει στη ΝΔ

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Άλλο αυτό. Αυτό είναι η άλλη διάσταση του θέματος. Το να προμοτάρεις χυδαία μία υποψηφιότητα. Εμείς εδώ λέμε για το συντεταγμένο εμετικό φτύσιμο στον ΓΑΠ, σ' έναν ενδεχόμενο αντίπαλο του Λοβέρντου. Έτσι και κατέβει τελικά ο ΓΑΠ θα δεις τι λάσπη θα πέσει, από τα ίδια μμε.

      Konstantinos Zachopoulos
      Το ίδιο λέμε στην ουσία. Φτύνεις τον έναν μπας και βγει ο άλλος

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν είναι καθόλου το ίδιο. Δεν τον φτύνεις έμμεσα (αβαντάροντας τον άλλο), αυτό είναι ένα κάποιο "καθώς πρέπει" για τα μούτρα τους. Τον φτύνεις άμεσα.

      George Nikolopoulos
      Μια χαρά ταιριάζει στο πολίτευμα που έχουμε..ένα πολίτευμα πιο γραφικό κι από τους Παξούς, πιο τραγικό κι από τον Αισχύλο και πιο στημένο και από το Παο - Ερυθρός Αστέρας! .

      Panagiotis Giannelis
      ...και γμώ τις φώτο...φέρνει λίγο '70s Burt Reynolds...

      Panagiotis Giannelis
      ...με διπλής έκτασης μέτωπο...

      Chourdakis Kostas
      Ολο το παιχνιδακι των ημερών που αναφέρεις, γίνεται ξεκάθαρα γιατι η ΝΔ ως γνωστόν θελει Λοβέρδο που ετοιμάζεται να γίνει συνέχεια του ινστρουκτορα του του Μπένι και να συγκυβερνησει λογω απλής αναλογικής. Ο ΓΑΠ καλώς ή κακώς εξακολουθεί να εχει έρεισμα σε μερίδα πασοκων, οπότε ταραχτηκε το deal

      Eleni Founti
      Νομίζω ότι ο μόνος λόγος που η ΝΔ / οι δεξιοί του ΚΙΝΑΛ (όσοι έστω δεν ψηφίζουν κρυφά ΝΔ) αντιδρούν στην υποψηφιότητα ΓΑΠ είναι γιατί αν βγει, κινδυνεύουν να μην θελήσει να συνεργαστεί με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Άπαξ και η Φώφη έμεινε εκτός μάχης, η εκλογή Ανδρουλάκη ήταν σχεδόν σίγουρη και ο Ανδρουλάκης ως κεντρώος είναι πιο πιθανός εταίρος για τη ΝΔ. Ο μόνος από τα αριστερά του Ανδρουλάκη που θα μπορούσε να χαλάσει αυτό το σενάριο ήταν ο ΓΑΠ.
      Δεν νομίζω πως τους νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από το μικροκομματικό σκέλος.
      (Φυσικά ιδανικά θα ήθελαν τον Λοβέρδο, αλλά δεν νομίζω στο ΚΙΝΑΛ να κάνουν τέτοια αυτοκτονική επιλογή. Βέβαια έχουν βγάλει και Βενιζέλο παλιότερα, οπότε ποιος ξέρει)

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πολύ κρύος αυτός ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός"...

    Dimitris Patokos
    Θα διαφωνήσω! Πολύ αξιόλογη φωνή, συμπαθητικά τραγούδια! Νομίζω άξιζε μια καλύτερη καριέρα και μια μεγαλύτερη δισκογραφία…

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καθόλου αξιόλογη φωνή. Άχρωμος. Και τα τραγούδια του με δυσκολία τ' ακούω. Δεν αντέχονται. Κοινά και πιο κάτω από τα κοινά. Και δισκογραφία έκανε αρκετή, χωρίς τίποτα να ξεχωρίζει για μένα - εκτός απ' αυτό που ψάχνω.

    Dimitris Patokos
    σεβαστή κάθε άποψη και ασφαλώς προσωπική προτίμηση! Κάποια σαρανταπεντάρια στην Βεντέτα ήταν ωραία, όπως «Του χωρισμού ο πόνος»… εκπλήσσομαι που λες ότι έκανε αρκετή δισκογραφία! Έχω στην κατοχή μου τον μοναδικό μεγάλο δίσκο που έκανε στην Columbia καθώς και δυο στην άγνωστη εταιρεία Sparta records! Πέρα από τους δυο τελευταίους προσωπικούς του δίσκους, της ύστερης περιόδου, όταν είχε πια περιπέσει στην αφάνεια! Προφανώς θα υπάρχουν κι άλλοι που αγνοώ, καθώς το discogs φαίνεται ελλιπές όσον αφορά τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη…

    Giorgis Christodoulou
    Ωραία που θα το έλεγε αυτό το τόσο συμβατικό τραγουδι η Βάνου ή η Βλαχοπούλου. Μ αυτές και η πιο μεγάλη κοινοτοπία ακουγόταν καινούργια

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κι ο Βογιατζής βασικά.

    Kwstas Agas
    Εγώ δεν τον γνώριζα!!! Αλήθεια (αν κι η φωνή του σίγουρα γνώριμη)!! Όμως ψάχνοντας για λίγο στο ίντερνετ μετά την ανάρτηση του διεπίστωσα με έκπληξη ότι είναι η φωνή που τραγουδά το παρακάτω!!!!!
    https://youtu.be/F2CZaH-UHjw
    Έχω στο Λονδίνο μια δουλειά...

    Panos Ramone
    Φίλε μου διάβασε τα σχόλεια του βίντεο που ανέβασες. Γράφει το όνομα του τραγουδιστή. Καμθα σχέση με τον Παπανικολάου.

    Kwstas Agas
    πολύ σωστά.... Μάλλον έπεσα σε λάθος πληροφορίες ...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=JWbhLpUJHwI
    ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ - ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Kwstas Agas
    ήταν λοιπόν βαμμένος ... βάζελος ο Σάκης Παπανικολάου, Χε χε ....

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Δεν τραγουδάει ο Παπανικολάου τον Θούριο του Βάζελου!

    Kwstas Agas
    το κατάλαβα ... Τον Σάκη Παπανικολάου μόλις πριν καμιά ώρα τον έμαθα, από την παρούσα ανάρτηση του Φώντα. Κι έγραψα το παραπάνω άστοχο σχόλιο παρασυρόμενος από ένα κείμενο που βρήκα εν τάχει στο ogdoo.gr το οποίο κάνω Copy paste: "Το «τραγούδι του Γουέμπλεϊ» ανέλαβε λοιπόν να τραγουδήσει ο Σάκης Παπανικολάου, ένα τραγουδιστής γνωστός την εποχή εκείνη και για τα φιλο-Παναθηναϊκά του αισθήματα. Όσο για την ενορχήστρωση του τραγουδιού, ανέλαβε ένα συγκρότημα της εποχής, οι Bunions" .....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Γιώργος Χαρωνίτης
    "Το θούριο" εννοείς, όχι "τον θούριο" . Ε είπαμε τι τραγουδάει ο Σάκης Παπ. σε σχέση με τον ΠΑΟ. Και το καλύτερο ελληνικό ομπλαντί είναι του Σαββόπουλου φυσικά, για όσους το ξέρουν ή το θυμούνται από τα early 70s... "Κάτω στα μανάβικα, στην αγορά, σέλινα, ντομάτες και κουκιά / δύο πολιτσμάνοι στέκουν στη γωνιά" κ.λπ.

    Δημητρης Σαλτος
    Όταν έχεις μπασιστρια τη ζωή Λάσκαρη, Αντε να σου δώσουν σημασία.

    Σιδερής Πρίντεζης
    "κωλέκτορες"

    Nick Mant
    Τον κατατασω στη συνομοταξία του Τόνι Πινελι.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    ο τόνυ ήταν φοβερός τότε

    Γιώργος Μίχας
    Ζωίτσα φορεβα ... στο κλέβω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Alexis Tambouras
      Ανεξάντλητη πηγή αποκαλύψεων το Δισκορυχείο - αυτό θα πεί πραγματική παραγωγή μουσικής κουλτούρας - με εκτενείς και τεκμηριωμένες ιστοριοδιφικές αναφορές που να καλύπτουν όλο το φάσμα . Την συγκεκριμένη περίπτωση προσωπικά την αγνοούσα αλλά με ενθουσίασε η γνήσια κιτς ατμόσφαιρα εποχής σε αυτό το κλιπ ! Βρίσκω πως έχει παρά την επιφανειακή της γλαφυρότητα ,κάτι το έντονα υποβλητικό, σχεδόν υποχθόνιο, μια παραστατική ποιότητα σουρεαλιστικού μυστηρίου - ακριβώς σαν την ατμόσφαιρα που συναντάμε στις ταινίες του David Lynch - πανομοιότυπη !

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εντελώς David Lynch, κακώς δεν το έγραψα.

      Διαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ για την Σαπφώ Νοταρά...

    Katerina Kavadatou
    Ε εντάξει , Μαρία Κάλλας δεν είναι... πάντως!

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Μαρίνα λαμπράκη πλάκα?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    πλάκα-πλάκα

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Και κάτι απροσδιόριστα μητσοτακέικο έχει αυτή η μορφή.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σωστό, αλλά είναι επί ΓΑΠ

    Anastasios Babatzias
    Πιο πολυ μοιαζει με τη Μπεατα Ασημακοπουλου

    Christos Demekas
    Έχουμε έλλειψη καλλιτεχνών η μπερδεύουν τα πρόσωπα...

    Διαμαντής Καράβολας
    Ντροπή κ για την τεράστια παράδοση στα γραμματόσημα που έχουμε ως χώρα....

    Διαμαντής Καράβολας
    Ανοίγεις άλλο μεγάλο θέμα!

    Chrissa Psaltopoulou
    σε ηλικια 30 ετων, μπορει

    Andreas Lampetis
    Κατ’ εμέ της μοιάζει. Η Σαπφώ Νοταρά ήταν μια κοκέτα. Και αυτό μπόρεσε να το αποτυπώσει ο καλός ζωγράφος. Επίσης την ζωγράφισε με το κόκκινο κραγιόν το οποίο αγαπούσε πολύ να φοράει. Δεν εννοώ αυτόν τον επιθετικό τόνο. Ακόμη και αν δεν ήταν καλή η αποτύπωση του προσώπου της, σίγουρα αυτό το γεγονός δεν θα αποτελούσε προσβολή προς την μνήμη της. Ας μην ρίχνουμε στην οργή του Facebook την δουλειά των ανθρώπων. Άλλο κριτική και άλλο κατηγορία.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έλα τώρα, είναι άστοχα αυτά που γράφεις.

    Andreas Lampetis
    Τι ακριβώς είναι άστοχο; Απλώς διαφωνώ μαζί σου και το εξέφρασα με ευγένεια. Τώρα βέβαια εδώ που τα λες, δεν έπρεπε να σχολιάσω. Αν δε είχα κοροϊδέψει κι εγώ, ίσως και θα με είχες επικροτήσει.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άστοχα είναι όλα αυτά που λες. Το ότι μοιάζει, το ότι ρίχνουμε στο λάκκο των λεόντων τα έργα των δημιουργών κτλ.

    Andreas Lampetis
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Εσένα δεν σου μοιάζει. Εμένα μου μοιάζει. Τόσο απλά.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αν κάλυπτα το όνομα και ρωτούσα ποια είναι αυτή κανένας δεν θα έλεγε η Σαπφώ Νοταρά. Θα το έλεγε ο ένας στους εκατό ίσως. Αυτό σημαίνει ότι το έργο είναι αποτυχημένο. Απλά και μόνο γιατί δεν μοιάζει. Ας έμοιαζε σ' ένα 50% προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένος.

    Andreas Lampetis
    Δεν είμαι σίγουρος. Εγώ που την έχω παρακολουθήσει πολύ την Νοταρά, αναγνωρίζω τη μορφή της. Δεν θεώρησα κομψό τον τρόπο που αναφέρθηκες στο έργο καθαυτό. Ξαναλέω όμως ότι κακώς που σχολίασα και ζήτω συγγνώμη αν τυχόν σου κούνησα το δάχτυλο που λέμε.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν έχω πρόβλημα με τα σχόλια. Ο καθένας λέει τη γνώμη του.

    Alekos Morianopoulos
    Στο σχόλιο σου, για το πόσοι θα την αναγνώριζαν αν έκρυβες το όνομα της, νομίζω υπερβάλλεις

    Jonathan Tassis
    Ε είναι λίγο ωραιοποιημένο το πορτρέτο της.προσπαθει να της δώσει λίγο λάμψη κ το κάνει με το κραγιόν κ με ελαφρώς ποιο αδύνατο πρόσωπο...από μένα είναι οκ!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κακώς την παρουσιάζει ωραιοποιημένη και άρα αλλαγμένη. Μια χαρά ήταν η γυναίκα από την φύση της.

    Jonathan Tassis
    Ε μια χαρά σαν γυναίκα δεν την ελεγες...είπαμε...από κει κ πέρα πίστη αναπαράσταση του προσώπου της δεν την λες.ηταν ποιο άσχημη στην πραγματικότητα γι'αυτό κ προσπαθεί μάλλον (λέω εγώ) να την ωραιοποιησει.ενταξει συζήτηση να γίνεται

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κακώς γίνεται όντως όλη η συζήτηση, αλλά ok. Η Σαπφώ Νοταρά μια χαρά ήταν, το γραμματόσημο είναι χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Konstantin Mixos
      Μα τι συζητάμε; έχει ισιώσει τις γραμμές της μυτης, έχει κοντύνει το μακρύ πηγούνι της, έχει εξαφανίσει τα λακάκια στο χαμόγελό της και έχει ανεβάσει την κατεύθυνση των χειλιών της. Δεν ξέρω αν είχε την ικανότητα να την απεικονίσει ρεαλιστικά αλλά οι επιλογές του δείχνουν ότι την θεωρεί άσχημη και προσπάθησε να την "εξωραίσει" και αυτό είναι η αληθινή προσβολή. Κανεις αν δεν διαβάσει το όνομα δεν θα την ταυτίσει με την Σαπφώ Νοταρα.

      Σπύρος Κατσιμίγκος
      Αγνή Μπαλτσα... Ίσως;;;

      Panagiotis Manopoulos
      Την πέρασα για την Καλλας

      Eliana Kassid
      Μοιάζει στην Σαπφώ όταν ήταν πολύ νέα αλλά με ρυτίδες, κάπως έτσι φαίνεται...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν μοιάζει ούτε όταν ήταν νέα φυσικά. Έχω δει νεανικές φωτογραφίες της.

      George Georgiadis
      Μοιάζει δεν μοιάζει είναι το "κλειδί" της σειράς και σχετικά δυσεύρετο

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Όλα τα άλλα ήταν ok, η Νοταρά μόνο ήταν σκέτη αποτυχία...
      "Κεφαλή" το λέγαμε παλιά το ακριβότερο μιας σειράς, όχι "κλειδί". Δεν ξέρω, τώρα μπορεί να έχει αλλάξει ο όρος.

      George Georgiadis
      Φώντας δεν θυμάμαι την λέξη κεφαλή και είμεθα της ίδιας σειράς. Έχουν βελτιωθεί τα γραμματόσημα,, από το 2000 και μετά, σπουδαίες σχεδιάστριες έχουν βελτιώσει την εικόνα τους, γράμματα δεν στέλνει ο κόσμος και έχει γίνει δύσκολο το σπορ

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν πολυσυμφωνώ ότι είναι βελτιωμένα. Έχει αλλάξει και το χαρτί βέβαια, που δεν μου αρέσει καθόλου και με κάνει να σπάζομαι από την αρχή. Δεν συλλέγω πλέον γραμματόσημα, αυτή ήταν εφηβική δραστηριότητα, αλλά απλώς δεν τα πετάω.

      Alekos Morianopoulos
      Νομίζω ότι το πρόβλημα με την ομοιότητα ή όχι, έχει να κάνει με το από που έχει κάνει την αντιγραφή ο καλλιτέχνης, γιατί προφανώς δεν είχε ζωντανό το μοντέλο. Αν λοιπόν είχε μια φωτογραφία που δεν προερχόταν από τις εικόνες που έχουμε εμείς στο μυαλό μας από τις ταινίες, αλλά μια ας πούμε "καλή" της, τότε σίγουρα θα μας κακοφαίνεται.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Βαριέμαι να απαντάω σε ό,τι απίθανο γράφετε εδώ μέσα. Στους άλλους ηθοποιούς μια χαρά τα κατάφερε, στην Νοταρά απέτυχε παταγωδώς. Δεν είναι θέμα ικανότητας του καλλιτέχνη, αλλά επιλογής και αυτό κρίνεται ως απαράδεκτο. Η επιλογή του να την παρουσιάσει έτσι.

      Anastasios Babatzias
      Ειναι εντελως εξω απ το πνευμα και την αισθητικη υποσταση της Σαπφους Νοταρα

      Ναταλία Ρασούλη
      η ουσία είναι μια: αν ρωτούσε κάποιος ποια απεικονίζεται στο γραμματόσημο χωρίς να ξερει το όνομα, κανείς δεν θα απαντούσε.
      Τόσο απλά

      Άγκιστρα Μάτια μουσικό σχήμα
      μαρθα φριντζηλα

      Διαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Και να μην ξεχνάμε πως ο ΓΑΠ ανατράπηκε με πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα τον Νοέμβριο του ’11"...

    Akis Kapranos
    https://www.youtube.com/watch?v=DwoU5ojkOF8
    Μελλοντικος Ηγετης - αξεχαστη στιγμη
    Evaggelos Venizelos gets coffee-ed!

    Nikos Zozos
    Να θυμόμαστε και τον υπόδικο πλέον Σαρκοζί (Ελλάς Γαλλία συμμαχία) που όρμηξε πάνω του σε εκείνη την περιβόητη σύνοδο. Έπεσαν όλοι πάνω του γιατί κινδύνευαν οι τράπεζες τους και ήθελαν να περιορίσουν την ζημιά στις πλάτες μας

    Stylianos Gabriel
    Το Βαγγελάκι πάντα ηταν βιαστικά βουλιμικό με την εξουσία!!!Τα έδωσε ολα γι'αυτην,αλλωστε δεν ηταν και τιποτα δικό του!!!

    Sakis Bwanas
    Τουλάχιστον φρόντισε να αποστρατεύσει εναν εσμό κολονέλων που ήταν έτοιμοι και για original πραξικόπημα

    Stefanos Dekerian
    Ας πρόσεχε, ο παρ' ολίγον "σωτήρας" του έθνους!!!

    Konstantinos Stavropoulos
    ἔδωσε ὅμως ψῆφο ἐμπιστοσύνης στὸν Παπαδῆμ(ι)ο• ὁπότε;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αναμενόμενο

    Vassilis Serafimakis
    Η άλλη ερμηνεία γιά το δημοψήφισμα είναι η κομματική αντιπαράθεση.
    Μετά τις συνεχείς συναντήσεις του με τούς Ευρωπαίους "σωτήρες" μας ο αφελέστατος Γιωργάκης συνειδητοποίησε επιτέλους ότι πάει η χώρα γιά σφαγή. Τότε ο ΓΑΠ άρχισε να προτείνει δημόσια από τον Σαμαρά να στηρίξει την κατεύθυνση "σωτηρίας τής χώρας" δηλ. την αποφυγή χρεωκοπίας. Πρότεινε και συγκυβέρνηση! (Βλ δηλώσεις του: "Κυβέρνηση συνεργασίας και χωρίς εμένα πρωθυπουργό".) Τα πρώτα μέτρα λιτότητας ξεσήκωσαν μεγάλο κύμα διαδηλώσεων το οποίο επί ΓΑΠ χτυπήθηκε άγρια απ'την Αστυνομία.
    Γιά να αντιδράσει ο ΓΑΠ στο αδιέξοδο από τη μία απειλούσε ότι θα κάνει δημοψήφισμα νομίζοντας αφελώς ότι η Ευρώπη θα ...φοβηθεί μήπως οι Ελληνες ψηφίσουν έξοδο από Ευρωζώνη κι από την άλλη γιά να δείξει ότι υπάρχει κίνδυνος πραξικοπήματος (!!!) αποστράτευσε ένα μεγάλο αριθμό ανωτάτων αξ/κών χωρίς λόγο και αιτία. Τίποτα δεν τού βγήκε, δημοψήφισμα φυσικά δεν είχε ποτέ σκοπό να κάνει (μάς παρέδωσε στα νύχια τής Ευρωζώνης, λέμε), και παραιτήθηκε τον Νοέμβριο τού 2011.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    To δημοψήφισμα δεν ήταν για μέσα ή έξω από την Ευρώπη (αυτή τη μετατόπιση την έκαναν οι Μέρκελ-Σαρκοζί), αλλά για την αναγκαιότητα ή μη ενός δεύτερου μνημονίου. 100% θα το έκανε ο ΓΑΠ άμα τον άφηνανε οι ΓερμανοΓάλλοι και οι εσωτερικοί "μενουμευρώπηδες". Το λάθος του ήταν ότι λύγισε. Αλλά δεν είχε στηρίγματα. Τον είχε πριονήσει για τα καλά ο Βανιζέλος πρώτα-πρώτα, που στην αρχή ήταν υπέρ του δημοψηφίσματος και μετά το γύρισε. Πολύ σκοτεινή περίοδος.

    Vassilis Serafimakis
    εάν γινόταν δημοψήφισμα τα γκάλοπ έδειχναν ότι θα ψηφίζαμε συνντριπτικά να μείνομε μέσα στην Ευρωζώνη, διότι αυτό το ερώτημα θα έμπαινε στην ουσία, αν δεν διατυπωνόταν κι ανοιχτά έτσι.
    Φυσικά κι οι δύο, όλοι, κάνομε υποθέσεις γιά κάτι που ποτέ δεν έγινε. Γεγονός, τουλάχιστον γιά μένα, παραμένει ότι το να έχομε τον ΓΑΠ την εποχή που καταλάβαμε το αδιέξοδο τού δημ.χρέους (100% χρέος σε ξένο συνάλλαγμα!) υπήρξε μία ακραία ατυχία γιά τ χώρα. Ανίκανος να κρίνει και να εκτιμήσει τα πράγματα, ανίκανος να διαπραγματευθεί, πήγε αφελέστατα να ζητήσει καταφύγιο από το ...ΔΝΤ, ενώ δεν υπήρχε τέτοιο θέμα και δέχτηκε επί πρωθυπουργίας του να μετατραπεί το χρέος μας σε χρέος προς Ευρωπαϊκά κράτη αντί προς ιδιωτ.τράπεζες.
    Θα έπρεπε, σοβαρολογώ, να έχει περάσει σε δίκη γιά εσχάτη προδοσία. Δεν έχομε ακόμα κατανοήσει τι κακό μάς έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Το δημοψήφισμα ήταν ακριβώς ίδιο μ' εκείνο του Τσίπρα και θα είχε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα (μπορεί και μεγαλύτερο υπέρ του ΟΧΙ). Δεν υπήρχε πολιτική ηγεσία να στηρίξει την απόφαση της πλειοψηφίας του λαού. Όπως δεν υπήρχε και το 2015. Τώρα, το τι λάθη γίνανε το 2010 είναι άλλο ζήτημα.

      Ανδρεας Μπικουβαρακης
      χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τον ΓΑΠ ή τον Τσίπρα, κανένας καριερίστας πολιτικός δεν θα ήταν ΤΟΣΟ ηλίθιος ώστε να θέσει σε δημοψήφισμα το Εντός ή εκτός της Ευρωζώνης.

      Ανδρεας Μπικουβαρακης
      για εσχάτη προδοσία θα έπρεπε να έχει πάει ο Βενιζέλος, και μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον πέντε σοβαρούς λόγους για αυτό.

      Vassilis Serafimakis
      εάν μόνο με ανάκτηση τής δημοσιονομικής & νομισματικής αυτεξουσίας σώζεται η χώρα από την καταστροφή προχωράς είτε σε δημοψήφισμα γιά έξοδο από την ΕΖ είτε βγάζεις έξω τη χώρα όπως την έβαλες μέσα δηλ με απόφαση τής Βουλής. Σημειώστε τότε δεν υπηρχαν νομικές, θεσμικές προβλέψεις γιά έξοδο: η περίπτωση μας θα τις διαμόρφωνε! Εκπληκτική ευκαιρία. Αλλά εκεί ήθελε πολιτικούς με cojones.

      Ιωσήφ Μιχ
      Tο δημοψήφισμα ΟΦΕΙΛΕ να το κάνει πριν το Καστελόριζο

      Vassilis Serafimakis
      στοιχειώδη πράγματα!

      Ntinos Dimatatis
      Ο ΓΑΠ είναι τελειωμένη υπόθεση κι αν εκλεγει ,θα βυθίσει περισσοτερο το ΚΙΝΑΛ .Ο πιο κατάλληλος κατα την προσωπική μου άποψη είναι ο Λομβέρδος ,που να μη τι άλλο ,εχει μια εμπειρία και δυναμικη.

      Nikolas Fotakis
      Ακριβώς -- το δημοψήφισμα, ειδικά τότε, στην αρχή, ήταν μια απολύτως εύλογη και δημοκρατική επιλογή, αλλά με το που εκστομίστηκε, ξεχύθηκαν τα ΜΜΕ με λοιδορίες και χυδαίες επιθέσεις, χυδαιότερες και από την αντίδραση του Σαρκοζί που ούρλιαζε, μόνο που δεν τον άρπαξε από το λαιμό τον Γιωργάκη.

      Stathis Androutsakis
      Αλήθεια είναι αυτό...!

      Διαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κάθε φορά που κάποιος αστυφύλακας θα βγάλει όπλο για να σκοτώσει κάποιον"...

    Christos Gialamas
    Προκαλούν αφόρητη θλίψη τα ενστικτώδη αντανακλαστικά της (νεο)ελληνικής κοινωνίας στη "δημοσιοποίηση" τέτοιων περιστατικών.

    Δημητρης Σαλτος
    Οι αστυνομικοί τυπικά αναφέρουν πως ισχύει το 8. Πως πήγε να πέσει πάνω τους με ταχύτητα άρα ήταν σε άμυνα. Το θέμα είναι να ανακαλύψεις αν λένε αλήθεια ή ψέμματα με τέτοια πίεση από μεγάλο κανιβαλικό κομμάτι της κοινωνίας και εξουσίας, είναι αρκετά δύσκολο.

    Christos Gialamas
    Στο βίντεο που δημοσιεύει η "Καθημερινή" ακούγεται καθαρά (01:01) η ενημέρωση στο Κέντρο πως ΔΕΝ υπάρχει τραυματίας συνάδελφος (δηλ. αστυνομικός). Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποφύγει κανείς τη σύγκρουση με ένα όχημα σε όπισθεν πορεία, όπως επίσης και πολλοί τρόποι για να συλλάβεις τρεις φερόμενους ως δράστες μιας κλοπής αυτοκινήτους και να τους μεταφέρεις με ασφάλεια ενώπιον του φυσικού τους Δικαστή για να τους επιβληθεί η προβλεπόμενη στο νόμο ποινή (αν κριθούν ένοχοι). Αυτή είναι και η μόνη δουλειά της αστυνομίας.

    Vassilis Serafimakis
    To #9 είναι ιδιαιτέρως σημαντικό.

    Nicholas Hatziyiannis
    Ακριβώς όλα όσα γράφεις, α έως δ, και ακριβώς μετά, δικαιώνουν απόλυτα την αστυνομική δράση, σύμφωνα με ότι έχουμε μάθει. Λέξη προς λέξη . Ακόμα και το γ, ήταν αδύνατον να το γνωρίζουν, πόσο μάλλον που μιλάμε για εποχουμενους. Με δεδομένο βέβαια ότι το πιστολιδι άρχισε μετά την ακινητοποίηση και την προσπάθεια βίαιου εμβολισμού.

    Kostas Mouk
    Εδώ ο πιλότος προέκυψε με γκόμενα και σώπασε το σύμπαν, το δίκιο του ανήλικου θα μας ξεστραβώσει? Δεν υπάρχει καμία ελπίδα με τόσα γίδια

    Ferris Costas
    "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥ" γράφουν οι υπότιτλοι. Ενώ πρόκειται για ΦΟΝΟ με ενδεχόμενο ΔΟΛΟ δηλαδή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. Και το Κακοποιός, από ποιά καταδίκη προκύπτει; Κι ύστερα: ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ το αυτοκίνητο... με την όπισθεν. Και μάλιστα αποπειρα δολοφονιας ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ! Κι ύστερα: Τραυματίες οι 7 αστυνομική! Αλλά... Κανένας τραυματισμένος, εκτός από έναν που... έπεσε μαζί με τη μοτοσυκλέτα του! Και ΣΙΓΟΥΡΑ (λέει ο δημοσιογράφος) κάπως θα... χτύπησε! Πότε επιτέλους θ' απαγγελθεί κατηγορία κατά των δημοσιογράφων, για ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πρόκειται για ένα 16σέλιδο πρόγραμμα του 1949, που το βρήκα πριν κάτι μήνες σχεδόν τζάμπα"...

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Χαίρομαι που το έχεις εσύ.

    Nikolas Fotakis
    το Big Bang του 'εντέχνου'

    Konstantin Mixos
    Ζήλεψα. Υπάρχει κάποια ανάλογη στιγμή στην ιστορία των Μπλούζ; Χωρίς να θέλω να μειώσω τον Χατζηδάκη, χρησιμοποιώντας όρους της μόδας, μήπως αυτό που κάνει εδώ είναι cultural appropriation;

    Kathleen Dixon
    όχι. Δεν υπάρχει αναλογη στιγμή στον μπλουζ
    Wonderful! You have only shown here the table of contents, it seems. That alone is valuable

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Φώντα, εξαιρετικό τεκμήριο το πρόγραμμα του 1949!
      Οι αναφερόμενες πληροφορίες είχαν μεν κάπως προκύψει από συναφή δευτερογενή τεκμήρια από τον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, αλλά εδώ έχουμε την πρώτη πηγή!

      Κ. Βλησίδης

      Διαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ακόμη και στην πρώτη φρικτή οκταετία του Καραμανλή τους τεντυμπόυδες που κλέβανε αυτοκίνητα"...

    Nikolas Fotakis
    Πεθαίνω που δημοσιεύουν τον αριθμό κυκλοφορίας

    Sotiris Polizos
    ήτανε το 207ο αυτοκίνητο της Αθήνας....χαχαχαχ νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το ότι οι νεκροί θα μπορούσε να ήταν τρεις στο Πέραμα"...

    Pantelis Tsalouchidis
    Εδώ διάφοροι σκ...ψυχοι στεναχωριούνται που έζησαν οι δύο από τους τρεις, τι να λέμε τώρα...

    Alexis Tambouras
    Αληθεύει ότι βρέθηκαν 40 κάλυκες εκεί ?
    Αν αληθεύει παίρνει άλλες διαστάσεις το ζήτημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή