Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

WEATHER UNDERGROUND ένα ροκ συγκρότημα από την Αθήνα, στον δεύτερο δίσκο του

Συγκρότημα από την Αθήνα, που υπάρχει περισσότερο από δεκαετία, οι Weather Underground (ο τίτλος για ένα ελληνικό γκρουπ είναι πολύ βαρύς και όχι με ευκόλως διαχειρίσιμα ιστορικά σημαινόμενα – έχω τη γνώμη πως κάτι άλλο θα έπρεπε να βρεθεί) έχουν τώρα ένα δεύτερο άλμπουμ, το οποίον αποκαλείται The Recurring Trip of…” [Private Pressing, 2022]. Και είναι αυτό το άλμπουμ, που φέρουν εις πέρας τέσσερα άτομα, τα οποία ακούν στα ονόματα dimitro (φωνή, κιθάρες, μελόντικα), kon kon (κιθάρες, φωνή), koupi (μπάσο) και tost (ντραμς). (Υπάρχει επίσης και μια γυναικεία φωνή, που ακούγεται στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου, με την συμμετοχή να είναι οπωσδήποτε μικρή).
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, από το
setting και μόνον, οι Weather Underground είναι ένα κιθαριστικό γκρουπ. Ένα σχήμα που στηρίζεται στις διπλές κιθάρες, στο μπάσο και τα ντραμς. Τα τραγούδια λοιπόν είναι rock, έντονα επηρεασμένα από το grunge και το rock, που παιζόταν χοντρικώς στην δεκαετία του ’90.
Από τη μια μεριά λοιπόν είναι τα σκληρά riffs, η κιθαριστική επίθεση με την ρυθμική και lead ακολουθία, και από την άλλη μεριά είναι μια φωνή, που δεν θα ήταν άτοπο αν την αποκαλούσες και κάπως pop (η τουλάχιστον pop-rock) και η οποία δρα κάπως αντιστικτικά, σε σχέση με τα συνολικά δυναμικά passages. Συνήθως αυτό, αλλά όχι πάντα – καθώς σε ορισμένα κομμάτια και η φωνή ακολουθεί το γενικότερο θορυβώδες πρόσταγμα (στο έβδομο “Drop” π.χ.).
Το άλμπουμ, εν τω μεταξύ, κυλάει πολύ καλά στο σύνολό του – κι εκείνο είναι που μετράει τελικώς. Τα τραγούδια των Weather Underground, εννοούμε, είναι ωραία, ευχάριστα στην εξέλιξή τους, με σωστές διάρκειες (τρίλεπτα-τετράλεπτα), σωστά παιξίματα, καλή ηχογράφηση-παραγωγή και με αληθινή ορμητική (πείτε την και νεανική) διάθεση.
Δεν ξέρω εάν στο “The Recurring Trip of…” εμπεριέχεται η «επιτυχία» (και εννοώ μ’ αυτό ένα τραγούδι, που να ξεχωρίζει με την πρώτη), όμως, και σε κάθε περίπτωση, το σύνολο, που είναι «δεμένο», μπορεί να ικανοποιήσει άνετα το μέσο ροκ γούστο. Μα και το κάπως υψηλότερο ακόμη.
Επαφή: https://weatherunderground.bandcamp.com/album/the-recurring-trip-of

1 σχόλιο:

  1. Από το fb...

    John Porotikos
    Δεν εχω λογια! Κυριε Τρούσα σας ευχαριστουμε θερμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή