Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

L.T είναι ο τραγουδοποιός Λευτέρης Τσακιράκης

Πίσω από τα αρχικά L.T «κρύβεται» ο τραγουδοποιός Lefteris Tsakirakis (κάποιοι ίσως να τον ξέρουν ως μέλος των Λunatics, δηλαδή της Greek Pink Floyd Tribute Band), ένας άνθρωπος που συνθέτει ροκ τραγούδια, με πολλές αμερικάνικες σέβεντις αναφορές. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται στο «ιδιωτικό» άλμπουμ του “Nothing Revealed... Nothing Gained” [Private Pressing / B-otherSide Records], που είναι ηχογραφημένο στην Αθήνα, στο Sound Machine Studio, στο διάστημα 2013-2016 – με το άλμπουμ να ολοκληρώνεται το 2017 (στο YouTube είναι ανεβασμένο από το 2019). Μπορεί, λοιπόν, να έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε, αλλά αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικώς κάτι, αφού το CD επανατοποθετείται τώρα και άρα... το ακούμε σαν καινούριο..
Το “Nothing Revealed... Nothing Gained”, που είναι ανεξάρτητη παραγωγή, το ξαναλέμε, περιλαμβάνει δέκα αγγλόφωνα κομμάτια, γραμμένα (μουσικές-στίχοι) από τον Τσακιράκη και ερμηνευμένα από μία πλειάδα μουσικών.
Έτσι, στον δίσκο ακούγονται οι τέσσερις βασικοί (Lefteris Tsakirakis τραγούδι, κιθάρες, Thanasis Tsakirakis ντραμς, φωνητικά, George Makaris κιθάρες και Aris Papaioannou μπάσο, κιθάρες) συν δέκα(!) guests σε πιάνο, πλήκτρα, φυσαρμόνικα, ντόμπρο, τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο, όργανο, τσέλο, φωνητικά και κρουστά.
Κόσμος και κοσμάκης εν παρατάξει λοιπόν, που συμβάλλει σ’ ένα άλμπουμ απλό και καθημερινό, και βασικά... αμερικανικό, που ξέρει να διαχειρίζεται τις σχετικές καταστάσεις σε κάθε επίπεδο (συνθετικό, στιχουργικό, ερμηνευτικό, ενοργανικό).
Η στόχευση λοιπόν είναι σωστή και υπηρετείται με γνώση και με σχέδιο.
Οι αναφορές πολλές και διάφορες. Είναι οι Band, οι ύστεροι Byrds, ο Bob Dylan, ο Neil Young, οι Crazy Horse, οι Eagles, το country rock, το blues, το southern rock... όλοι αυτοί, τέλος πάντων, οι ροκ αμερικάνικοι ήχοι των σέβεντις, που μπορεί ναι μεν να ξεκίνησαν και να βασίστηκαν στην σχετική σίξτις τραγουδοποιία, αλλά δημιούργησαν τη σχετική εποποιία στην δεκαετία του ’70 πια.
Ωραία κομμάτια υπάρχουν στο “Nothing Revealed... Nothing Gained” και αυτά είναι κάμποσα (“The fall”, “M.S.B”, “Blank page” κ.λπ.), αλλά το σημαντικότερο εδώ είναι το σύνολο που λειτουργεί καλά ή και πολύ καλά, και που δείχνει το μάλλον προφανές... πως ο Lefteris Tsakirakis έχει τον τρόπο να φτιάχνει απλά και κατανοητά τραγούδια.
Επαφή: https://www.facebook.com/LTalbum/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου