Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

POLAROID BUFFALO CLUB το δεύτερο άλμπουμ τους “b-movie sundown”

Για τους Polaroid Buffalo Club, από την Αθήνα, είχαμε γράψει για πρώτη φορά τον Μάιο του 2020, όταν είχαμε αναφερθεί στο άλμπουμ τους “Twisted Collage” [Ikaros Records] τονίζοντας, ανάμεσα σε διάφορα, πως το συγκεκριμένο «ψυχεδελικό» project του Κώστα Μηλιαρά θα άξιζε να εξελιχθεί προς ένα κανονικό τετραμελές συγκρότημα, που θα ήταν ικανότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ανάλογου (ροκ) δίσκου.
Τρία χρόνια μετά, δηλαδή τώρα, ξανασυναντάμε τους Polaroid Buffalo Club, στον επόμενο μεγάλο δίσκο τους, που αποκαλείται B-Movie Sundown [B-otherSide Records, 2022/23], ως ένα πλήρες σχήμα τούτη τη φορά, αποτελούμενο εκ των Κώστα Μηλιαρά φωνή, ακουστικές & ηλεκτρικές κιθάρες, φυσαρμόνικα, μέλοτρον, whistle, κρουστά, Γιώργο Παπακώστα όργανο, ηλεκτρικό πιάνο, Βασίλη Γάκη μπάσο και Νικόλα Μαμάση ντραμς και με την ίδια πάνω-κάτω ψυχεδελική διάθεση.
Δέκα τραγούδια (πέντε ανά πλευρά του βινυλίου) σε μουσικές και στίχους του Μηλιαρά περιλαμβάνει το “B-Movie Sundown” – ένα άλμπουμ, που το χαρακτηρίζει δέσιμο αισθητικό και ανάλογη ενότητα.
Εννοούμε μ’ αυτά πως το LP κυλάει πολύ καλά, χωρίς σκαμπανεβάσματα, χωρίς τα κομμάτια να διαφοροποιούνται μεταξύ τους, όσον αφορά στα βασικά γνωρίσματά τους, τις επιρροές τους κ.λπ., καταφέρνοντας να μεταδώσει ένα συγκεκριμένο ηχητικό μήνυμα, σαφές και καθαρό.
Κυριαρχούν λοιπόν εδώ τα ποπ-ψυχεδελικά στοιχεία, όπως και ορισμένα garage, φέρνοντας στη μνήμη σχήματα από το απώτατο χθες όπως οι Flat Earth Society, για παράδειγμα, με την χρήση του ηλεκτρικού πιάνου από τον Παπακώστα να τονίζει ακόμη περισσότερο αυτή την αίσθηση.
Οι συνθέσεις του Μηλιαρά είναι καλές, ορισμένες και πολύ καλές, ενώ «σωστά» είναι τόσο τα λόγια του, όσο και οι ερμηνείες του. Σίγουρα μπορούν να βελτιωθούν σε όλα οι Polaroid Buffalo Club, δίνοντας ακόμη πιο δυνατά και κυρίως πιο «προσωπικά» τραγούδια, αλλά και τα “She cried sunshine”, “Cheesy romance”, “Feelinblue”, “Venus flytrap” και “Patterns & shapes” δεν είναι «λίγα». Απεναντίας είναι πρώτης τάξεως κομμάτια και δείχνουν πως το συγκρότημα μπορεί να προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά, με περισσότερη δύναμη και τόλμη.
Ωραία, από αισθητικής πλευράς, η 300άρα έκδοση της B-otherSide Records.
Επαφή: https://polaroidbuffaloclub.bandcamp.com/album/b-movie-sundown

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου