Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

BRAD CHEESEMAN jazz από τον Καναδά

Ηχογραφημένο τον Δεκέμβριο του ’16 και μιξαρισμένο στο Μόντρεαλ, το The Tide Turns[Private, 2017] είναι ένα προσωπικό άλμπουμ (το δεύτερό του) του καναδού μπασίστα Brad Cheeseman. Ηλεκτρικός μπασίστας ο Cheeseman έχει δίπλα του τον κιθαρίστα Robert Chapman, τον τενορίστα Kelly Jefferson, τον πιανίστα-κιμπορντίστα Sam Kogen και ακόμη τον ντράμερ Marito Marques, προβάλλοντας μια σειρά δικών του βασικά συνθέσεων, τις οποίες μπορείς άνετα να εντάξεις στο χώρο της σύγχρονης jazz. Πόσο σύγχρονης; Θα έλεγα της σύγχρονης contemporary jazz, που είναι διαχρονικά στηριγμένη στην καλή μελωδία, στα άψογα παιξίματα και σ’ έναν κάποιο λαϊκό στυλ, καταληπτόν απ’ όλους.
Οι ήπιες γενικώς ταχύτητες, η απόλαυση τού να παίζεις με την παρέα σου και οπωσδήποτε η σιγουριά πως τα ωραιότερα λέγονται μ’ έναν τρόπο ήσυχο και κατανοητό, που να μην καταβάλλει τον ακροατή, είναι τα βασικά προσόντα τού “The Tide Turns”, ενός άλμπουμ που διακρίνεται για όλα τούτα και ακόμη για την καθαρότητα τής τζαζ-πρότασής του.
Ραφινάτα groovy και λυρικά αποτελεσματικό το καινούριο CD του Brad Cheeseman είναι μια σωστή τζαζ πρόταση, που πραγματώνει όλα εκείνα που υπόσχεται. (Εκείνα που διάβασα σ’ ένα καλογραμμένο δελτίο Τύπου εννοώ).
Επαφή: www.bradcheeseman.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου