Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 52

30/10/2017
Επί Τσάρου πηγαίναμε εκκλησία, δεν περιμέναμε 10 χρόνια για ν’ αγοράσουμε Τράμπαντ και κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα… (γέλια)

29/10/2017
ΚΑΙ Ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΗΤΑΝ...
>>Tρελαίνομαι για τον Nick Cave, τον Tom Waits και τον Bob Dylan. Η Ελλάδα τον αγαπάει τον Cave γιατί είναι σα να μιλάει ο Aισχύλος, ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης. Πιο πολύ για Αισχύλο τον κόβω. Τον αγαπάμε γιατί είναι Αυστραλός, γιατί έχει μιλήσει για πολλά πράγματα με ουσία, γιατί είναι καουμπόης.<<
Ροκ βλακείες του Γιάννη Στάνκογλου στο popaganda
>> - Γιατί έχει μείνει τόσο ο Καλιγούλας στο μυαλό μας, σχεδόν περισσότερο από κάθε άλλον Ρωμαίο αυτοκράτορα;
- Νομίζω ότι συνέβαλε και η σοφτ πορν ταινία του 1979 με πρωταγωνιστή τον Μάλκομ ΜακΝτάουελ στο να φτιαχτεί ένας μύθος πιο δυνατός.<<
Ας του πει κάποιος του Στάνκογλου πως ο Καλιγούλας είναι hard core και όχι soft core. Ως hard core τον είχα δει εγώ το 1980.

29/10/2017
Απαράδεκτος. Γελοιότητες…
Δεν υπάρχει «συγγνώμη» από πολιτικό. Μόνο για λάθη ιστορικά στο βάθος του χρόνου. Το «συγγνώμη» είναι λέξη της πλάκας, όταν απευθύνεται από πολιτικό προς τον κόσμο για τρέχοντα ζητήματα. Ο υπουργός, που έχει φιλότιμο, παραιτείται, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του. Όλα τ’ άλλα είναι επικοινωνιακά παιγνίδια, που ταιριάζουν μόνο σε λιμοκοντόρους…

28/10/2017
Απ’ όσα διάβασα (κριτικές, περιγραφές σκηνών, συμβολισμοί κ.λπ.) η νέα ταινία του Βούλγαρη (σε σενάριο δικό του και της Καρυστιάνη) για τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές της Καισαριανής και για τον ήρωα Σουκατζίδη θα πρέπει να είναι ανούσια – όπως σχεδόν όλες του, όπως σχεδόν πάντα.
Αν την έχει δει κανείς, ας πει μια γνώμη...

28/10/2017
Δεν ξέρω ποιοι καραγκιόζηδες είναι αυτοί που κατάργησαν τα χάρτινα εισιτήρια πριν την ώρα τους – και το λέω γιατί στη γειτονιά μου, στα τρία περίπτερα από τα οποία τα προμηθευόμουν, δεν υπάρχει ούτε λέπι. Πρόκειται για χυδαίους σφουγγοκωλάριους (οι δικοί μας), στους οποίους έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό οι υποψήφιοι αγοραστές των οργανισμών συγκοινωνιών (η Αττικό Μετρό οδεύει για το υπερταμείο ως γνωστόν, δηλαδή πάει για ξεπούλημα), για να προωθήσουν με κάθε τρόπο και όπως να ’ναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο, προκειμένου να είναι πιο ελκυστικό το συνολικό πακέτο στον υποψήφιο αγοραστή. Στα τέτοια τους η ταλαιπωρία του κόσμου, των γέρων κ.λπ., που πρέπει να στήνονται 1-2 ώρες στις ουρές για να πάρουν την ηλεκτρονική κάρτα, το «έξυπνο» εισιτήριο και όλες τις άλλες παπαριές που πουλάνε.
Προσωπικά, με βλέπω να ξαναμπαίνω σε μέσο μετά τα Χριστούγεννα, όταν θα έχει κάτσει κάπως η σκόνη. Και βλέπουμε… Να ’ναι καλά τα πόδια μας μόνο…

28/10/1967
Βγαίνουν διάφοροι γεροξούρες ιστορικοί και κάτι πληρωμένοι τσάτσοι των αγορών και μας κάνουν αναλύσεις του κώλου για την Οκτωβριανή Επανάσταση και περαιτέρω για τον κομμουνισμό. Εμείς δε ζήσαμε κομμουνισμό εδώ πέρα, οπότε η γνώμη μας… δε μετράει. Μετράει όμως η γνώμη εκείνων που τον έζησαν.
Βάσει δημοσκοπήσεων λοιπόν, ερωτημάτων και αναλύσεων (ανάλογα με την περίπτωση), στη Ρουμανία, το 44,4% θεωρεί πως ζούσε καλύτερα επί κομμουνισμού, το 15,6% λέει ότι ήταν το ίδιο, ενώ το 33,6% υποστηρίζει πως τότε ήταν χειρότερα. 
Στη Ρωσία, σε σχετική έρευνα, για μόλις το 7% των ερωτηθέντων η λέξη «κομμουνισμός» είχε αρνητική έννοια, ενώ το 69% των πάνω από 60 ετών, και το 50% των 18-30 πιστεύει και θεωρεί ότι η ζωή ήταν καλύτερη επί κομμουνισμού.
Στη Βουλγαρία μόλις ένας μικρός αριθμός ατόμων αντιμετωπίζει τον κομμουνισμό ως «εγκληματικό καθεστώς».
Στην Ουγγαρία το 72% των Ούγγρων θεωρούν ότι ζούσαν καλύτερα επί κομμουνισμού, περισσότεροι από τους μισούς πρώην Ανατολικογερμανούς πιστεύουν το ίδιο, ενώ ακόμη και στην… αναπτυγμένη Τσεχία το 28% λέει ότι ζούσε καλύτερα επί κομμουνισμού και μόνο το 23% λέει πως ζει καλύτερα τώρα.
Περαιτέρω, το 81% των Σέρβων θεωρεί ότι ζούσε καλύτερα επί ενωμένης Γιουγκοσλαβίας κ.λπ., κ.λπ. 
Πιστέψτε όποιους θέλετε. 
Communist nostalgia in Romania
https://www.opendemocracy.net/can-europe-make-it/raluca-besliu/communist-nostalgia-in-romania 
72% of Hungarians say that it was better living under communism than now 
https://www.revleft.space/vb/threads/179984-72-of-Hungarians-say-that-it-was-better-living-under-communism-than-now 
Daring to remember Bulgaria, pre-1989
Why Russians Still Don't Hate Communism 
Polls show: Eastern Europeans miss Communism. 

26/10/2017 
Σκεφτείτε τη Γη σαν σύνολο, σαν πλανήτη, και σκεφτείτε τι σημαίνει το παγκόσμιο χρέος να είναι 3πλάσιο από το παγκόσμιο ΑΕΠ. Ο… χαζός θα ρωτούσε αμέσως. Πώς είναι δυνατόν όλο το αληθινό προϊόν του πλανήτη να αποτιμάται σε 74 τρισ. και το χρέος να ξεπερνά τα 220 τρισ.; Από πού δανείζεται ο πλανήτης, για να καλύψει αυτό το ανύπαρκτο ποσό; Από τον Άρη ή από τον Κρόνο; Γιατί μόνο αυτό θα αιτιολογούσε μια τέτοια σχέση. Το να δανείζεσαι από το… διάστημα. Ή από το Θεό…
Κάτι λένε επ’ αυτού οι Ζιλ Ντελέζ και Φελίξ Γκουατταρί, στο συγκλονιστικό «Καπιταλισμός και Σχιζοφρένεια / Ο Αντι-Οιδίπους» [Εκδόσεις Ράππα, 1977], ότι η έννοια του ατέρμονου χρέους είναι… για να το πω κάπως απλά… ένα μονοθεϊστικό αποκύημα, καθώς, σε επίπεδο συμβόλου, ακόμη και ο Θεός-Σωτήρας χρεώθηκε επ’ άπειρον τις… αμαρτίες μας για να μας σώσει από τα τάρταρα.
Κοινώς, στον καπιταλισμό είναι αποφασισμένο να πληρώνεις χρέη μέχρι να παγώσει η Κόλαση.

5 σχόλια:

 1. Kαι γιατί αυτή "νοσταλγία" για τον "κομμουνισμό" δεν μεταφράζεται σε εκλογικά ποσοστά υπέρ των ΚΚ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπάρχουν ηγεσίες κομμουνιστικών κομμάτων, που να μπορούν να σηκώσουν τέτοιο βάρος. Τα κόμματα είναι περιθωριακά, όταν δεν είναι παράνομα και κυνηγημένα.
   Είναι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου οι μισοί Έλληνες είναι ενάντια στο ευρώ, αλλά τα αντιμνημονιακά κόμματα παίρνουν 2 και 3%.

   Διαγραφή
  2. Περιθωριακα τα ΚΚ με τέτοια ποσοστά πισω τους; Και ποια ειναι τα αντιμνημονιακά κομματα στην Ελλαδα; Μόνο η τεράστια εκλογικη αποχή εκφράζει κάτι (οι μισοί Ελληνες που χέστηκαν για το ευρω).

   Διαγραφή
  3. Φυσικά και περιθωριακά και κυνηγημένα και παράνομα, και με ανύπαρκτες ηγεσίες.

   Φυσικά και η αποχή είναι αντιμνημονιακή σε μεγάλο ποσοστό της, όπως και τα αντιμνημονιακά κόμματα (είναι αντιμνημονιακά), που μπορεί όλα μαζί σήμερα να είναι περί το 10% (ή λιγότερο), αλλά δεν πείθουν με τίποτα για περισσότερο.
   2-3 η Ζωή, 2-3 ο Λαφαζάνης, 1-2 η Ανταρσύα, ο Καζάκης και όποιοι άλλοι…

   Διαγραφή
  4. Έλα, μην παίρνεις θάρρος ανώνυμε. Δεν θα κάθομαι να κουβεντιάζω μαζί σου επ' άπειρον. Και για τον Τσαουσέσκου μη ρωτάς εμένα, ψάξε να δεις τι λένε οι Ρουμάνοι - το έδωσα και παραπάνω το λινκ.

   Communist nostalgia in Romania
   https://www.opendemocracy.net/can-europe-make-it/raluca-besliu/communist-nostalgia-in-romania

   Διαγραφή