Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ο ONEPOINTWO είναι από τη Θεσσαλονίκη

Onepointwo είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο (έτσι το λέγανε παλιά, τώρα μπορεί να το ακούσεις και ως «πρότζεκτ», «περσόνα» κ.λπ.) του Κωνσταντίνου Γιαζλά από τη Θεσσαλονίκη. Ο Γιαζλάς δεν είναι άγνωστος στην εγχώρια ηλεκτρονική σκηνή, αφού τον συναντάμε στους Keene (είχαν ηχογραφήσει πριν μια δεκαετία για την Poeta Negra) και στους SANS (κι απ’ αυτούς βγήκε ένα άλμπουμ πρόπερσι, ξανά για την Poeta Negra).  
Ως Onepointwo ο Γιαζλάς μάς παρουσιάζεται τώρα με το άλμπουμ πέντε κομματιών Melt Into the Sun [Onepointwo Musick, 2017], που είναι electro συχνά μ’ έναν lo-fi, στοιχειώδη και παλιομοδίτικο τρόπο. Αν και τα ηλεκτρονικά που χειρίζεται ο Γιαζλάς δεν έχουν τα timbre των ανάλογων αναλογικών οργάνων του ’50 και του ’60 –το λέω, γιατί το «στοιχειώδες» με παραπέμπει στις εγγραφές του Dick Hyman π.χ. με τα moog σύνθια κ.λπ.–, εντούτοις το αποτέλεσμα είναι «μια χαρά», γιατί υπάρχουν ιδέες, απλές ιδέες, που διεκπεραιώνονται με σωστό τρόπο.
Όχι, το “Melt Into the Sun” δεν χάνεται στην αυτοϊκανοποίηση και την και-καλά αβαντγκαρντίλα. Έχει πιο πεζά electro χαρακτηριστικά, ακόμη και στο έσχατο, φερώνυμο και 16λεπτο track, που μπορεί να ξεκινάει με… ραδιο-ψάξιμο στα βραχέα και λεπτούς βόμβους, πριν εξελιχθεί σ’ ένα κλασικό electro, με ελαφρώς μοτόρικη διάθεση και τύπου Tangerine Dream (τύπου λέμε) eighties ανάπτυξη.
Καλή και άξια η προσπάθεια, και ωραίο το packaging του limited CD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου