Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 86

24/3/2018
Πέθανε πριν λίγες μέρες ο C.K. Mann από την Γκάνα (ήταν στα 82 του).
Αυτόν το μουσικό τον έμαθα στα 00s, με το ξέσπασμα, στα δισκο-κυκλώματα, του afro ήχου από τα seventies και τον θυμάμαι φυσικά από τις σχετικές συλλογές με ghanaian funk και afrobeat της εποχής. Σαν όνειρο, δε, θυμάμαι πως είχα βρει κι ένα LP τού συγκροτήματός του Carousel 7 στο Μοναστηράκι και πως το είχα πουλήσει στο eBay (αν δεν ήταν οι Carousel 7, ήταν σίγουρα οι… Cloud 7). Τέλος πάντων, ο άνθρωπος αυτός ήταν από τους ρηξικέλευθους εκείνους μουσικούς που άλλαξαν τον ήχο του γκανέζικου highlife, μπολιάζοντάς τον με afrobeat, jazz-funk και afro-cuban στοιχεία. Πιθανώς, δε, κάποιοι ψαγμένοι DJs (που παίζουν τέτοια πράγματα) να τον έχουν ακόμη στα sets τους και στην Αθήνα… Έξοχος αποικιακός ήχος...

23/3/2018 
Συνεχίζουν το κλάμα (αλλά είναι για γέλια!) οι φιλελέδες, οι δικαιωματιστές (κάθε πρόσφυγας και μεζονέτα, κάθε καπνιστής και λαιμητόμος), οι ΜΚΟάδες, οι λατέρνατιβ, οι χορτοφάγοι, οι οικοαναρχικοί με τις ανεμογεννήτριες και οι διάφοροι ποζεράδες επαναστάτες του κώλου, γιατί το φέισμπουκ πρόλαβε και πούλησε στον Τράμπα ψηφιακά δεδομένα για να κερδίσει τις εκλογές στην Αμερική και δεν τα πούλησε στη... μεγάλη κοινωνική επαναστάτρια, στην... αληθινή δημοκράτισσα και... προστάτιδα των ελευθεριών, στην ξεπουλημένη εγκληματία των λαών Χίλαρι Κλίντον.
Η δική μου γνώμη είναι –και είναι προφανές αυτό– πως το δήθεν «σκάνδαλο» ξέσπασε με το που ξεκίνησε τον ορθότατο και αληθινά επαναστατικό «εμπορικό πόλεμο» ο Τράμπας. Γιατί, άλλο τα (προεκλογικά) λόγια, άλλο τα έργα… 
http://politis.com.cy/article/i-dasmi-tramp-vouliaxan-to-chrimatistirio-tou-tokio--ptosi-451

23/3/2018 
Φοβερή φωτογραφία (από το σχετικό fun club). Ο Ντέμης Ρούσσος στο Χαλέπι, στη Συρία, για live στο κάστρο, το καλοκαίρι του 1977 (επί... μπρούταλ ντικτέτορ). Λες και πάνε για να τον κρεμάσουν είναι, αν και οι φάτσες γύρω-γύρω άλλο δείχνουν...

22/3/2018 
Αυτή την ιστορία με το… σκάνδαλο γύρω από το facebook, συγχωρέστε με αλλά δεν την καταλαβαίνω. Και δεν καταλαβαίνω κι εκείνο που διαβάζω πως… «Ο μόνος τρόπος γα τον έλεγχο του Facebook είναι να διαγράψετε το λογαριασμό σας, σύμφωνα με αναλυτές, καθώς και οι πιο αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας δεν θα τον προστατεύσουν». Τι λέτε ρε ανόητοι!
Εγώ μπήκα στο facebook πριν 15 μήνες, τα… προσωπικά δεδομένα που δίνω είναι τα ελαχιστότατα δυνατά (κι εκείνα που θέλω εγώ να δώσω) και δεν μ’ ενδιαφέρει ούτε αν συμβεί υποκλοπή τους (σιγά το δύσκολο στον ψηφιακό κόσμο), ούτε αν θα με βομβαρδίσουν με μηνύματα υπέρ του Τραμπ ή οποιουδήποτε άλλου.
Τέλος πάντων πέρα από τις ευθύνες του facebook (ας ψάξουν να τις βρούνε σε τελευταία ανάλυση και ας το κλείσουν άμα γουστάρουν –χέστηκα– εγώ δεν πρόκειται να διαγραφτώ πάντως), υπάρχουν και οι ευθύνες των χρηστών του. Τι διακινούν οι ίδιοι και πόσο ευάλωτοι μπορεί να είναι στα fake news ή σε οτιδήποτε άλλο.

5 σχόλια:

  1. Σχόλια από το facebook για C.K. Mann:

    Sakis Bwanas
    κρίμα... όντως αυτό είναι στα set μου :
    https://youtu.be/3HcR4B7Ovv8
    CK Mann Carousel 7-Funky Hilife

    Stathis Nikokavouras
    πως φαινεται απο τα πρωτα 20 δευτερα οτι η κουβανεζικη μουσικη παταει εκει πανω .....ριζες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια σχετικά με τη φωτογραφία του Ντέμη Ρούσσου από το facebook:

    Δημητρης Σαλτος
    Και επί Πασοκ κάναμε εξαγωγή πολιτισμού εκει. Τραγουδάει και ο Μάνθος ζολωτας, που έγραψε μετα την τεράστια επιτυχία "αν είσαι η μεγάλη αγαπη", αν και ο ίδιος έμεινε στην αφάνεια.
    https://youtu.be/NAbmxLQirj0
    Live in Syria Halep 1984 (Part1)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ο Αντρέας είχε κάνει τις επιλογές του από νωρίς και τα είχε πάντα καλά με τους Μπααθιστές.

    Βέρα Βασιλείου-Πέτσα
    !!!! Κινηματογραφική φωτογραφία! (ντοκουμέντο). Ευχαριστούμε, Φώντα!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, θα μπορούσε να φέρνει και λίγο σε Παζολίνι.

    Mary Dalakou
    Σπάνιο ντοκουμέντο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το facebook σχετικά με το "σκάνδαλο" του facebook...

    George Nikolopoulos
    Μείνε ! Πώς αλλιώς θα μαθαίνουμε και κάτι για τη Δανεζικη folk σκηνή ή το νορβηγικό underground ??

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δανέζικο φολκ ε; Ε πάρε τότε, άμα δεν το έχεις διαβάσει...
    https://diskoryxeion.blogspot.gr/.../kashmir-danish-folk...
    KASHMIR danish-folk υψίπεδα

    George Nikolopoulos
    Αυτά είναι !!

    Mary Dalakou
    Συμφωνώ: Εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο καθένας.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ε μα...

    Mary Dalakou
    πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει ν' ακολουθούν σαν προσκοπάκια, ότι παπαριά τους πλασάρει το fb.
    όταν είπα μια φορά ότι αυτό που όταν γράφεις μικρή φράση, στο βγάζει με τεράστια ψηφία , και κάποιοι την ψωνίσανε ότι λένε αποφθέγματα, μου έγραψε μια συνάδελφος ( που θεωρούσα ότι έχει κριτική σκέψη μάλιστα...)
    "να βάλεις ένα Γερμανικό ποιμενικό να σου φυλάει τον τοίχο....."

    Βασίλης Καμπούρης
    Σκεφτομουν κι εγω πως ψηφισανε λεει 50 εκατομμυρια τραμπ επειδη βομβαρδιστηκαν τα τσαμενα Δηλαδη αλλιως τι θα ψηφιζανε; Χενρι Ρολλινς; αχαχαχαχα Οτι ναναι ειδηση για να χουνε φαι οι δημοσιογραφοι μου ακουγεται

    Nikos Gkikas
    Εγώ πάντως σου έκανα αίτημα φιλίας, επειδή συστήνεσαι ως ''δισκορυχείο''. Αν είσαι χρυσωρυχείο, λιγνιτορυχείο ή χαλασμένο ηχείο, ενημέρωσε να αποχωρήσω.
    (καλό βράδυ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπουδαία φωτογραφία! Μου θύμισε ένα πρόσφατο άρθρο για το Μπαλέτο στην Αίγυπτο της Δεκαετίας του 70 (A Ballerina's Story, Once Upon a Time in Egypt - The New York Times, 13 Μαρτίου 2018).

    Όσο για κάποια από τα λαμπερά παιδιά του Νέου Δικαιωματισμού, ίσως να πρέπει να είμαστε κάπως πιο συγκαταβατικοί μαζί τους. Ίσως με λίγη (διακριτική) βοήθεια να καταφέρουν (κάποτε) να γίνουν τα "νέα ηλίθια".

    Σωτήρης Κότσανης
    Μαρούσι, Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειναι μονο οι αναρτησεις απο τις οποιες φαινονται προσωπικα δεδομενα στο φατσαμπουκ,καταγραφονται ολες οι κλησεις, εισερχομενες, εξερχομενες μυνηματα, τα παντα απο το κινητο.Την ειχα ψιλιαστει οταν πριν χρονια ειχα μαθει οτι δεν μπορουσες να βγεις αμεσως αν ηθελες,επρεπε να απαντησεις σε ερωτηματολογιο,με την μονη απαντηση που σε αφηνε να βγεις "θα επιστρεψω αργοτερα"δεν ξερω αν ισχυει ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή