Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

MIKΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 84

12/3/2018
Εντάξει, τηλεόραση δε βλέπω και αυτόν τον Χρήστο Σιμαρδάνη που πέθανε σήμερα δεν τον ήξερα, αφού ούτε στο θέατρο τον είχα δει ποτέ, αλλά ούτε και στο σινεμά. Ή μάλλον όχι… στο σινεμά σίγουρα τον είχα δει, αφού έπαιζε σε μια αγαπημένη μου έιτις ταινία, τη Σκιά του Φόβου του Καρυπίδη (όπως πληροφορήθηκα), παρότι δεν τον θυμάμαι ούτε κει. Όπως δεν τον θυμάμαι και σε καμμία άλλη από τις υπόλοιπες ταινίες της εποχής (Πέτρινα Χρόνια, Βίος και Πολιτεία κ.λπ.) και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, τέλος πάντων, δεν κατανοώ αυτό το… «μεγάλη απώλεια», που διαβάζω σήμερα από ’δω κι από ’κει. Τόσο καλός ήταν; Μπορεί…
Πάντως ήταν γκέι, διαβάζω, άθεος και ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Και είναι αυτά τα τρία που θα με κάνουν να τον ψάξω, τώρα, κατόπιν εορτής και όχι η... "φωνή του MEGA" (μπλιαχ). Ας είναι αναπαυμένος εν ειρήνη.

12/3/2018
Ρε γίδια αφήστε το ποδόσφαιρο ήσυχο και τραβάτε γράψτε κανα βιβλίο...

12/3/2018
Δύο ακόμη ποδοσφαιρικά.
Ένα. Το να βγαίνει η ανεκδιήγητη εκπρόσωπος της Δεξιάς Μαρία Σπυράκη και να μιλάει για παρακμή και ανυποληψία στη χώρα που κυβερνάνε οι Συριζαίοι είναι άνω ποταμών. Η άσχετη Σπυράκη, που πετάγεται σαν την πορδή για να ψέξει τα του σημερινού ποδοσφαίρου, δημαγωγεί δίχως αιδώ και είναι άκυρη εκ προοιμίου.
Δύο. Είναι τρανό λάθος του Σύριζα η διακοπή του πρωταθλήματος, επειδή μπήκε ένας… καμπόυς στο γήπεδο. Όπως εγκληματικό λάθος ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ από το Σαμαρά. Είναι το ίδιο πράγμα. Ή σχεδόν το ίδιο.  
Το πρωτάθλημα δεν το διακόπτεις. Το εξυγιαίνεις on the road. Σιγά το δύσκολο. Υπάρχουν νόμοι, πολλοί, για να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι γελοιοποίησαν το ποδόσφαιρο στην Τούμπα. Και που θα πρέπει να εφαρμόζονται (οι νόμοι) με παραδειγματική αυστηρότητα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν χρειάζονται άλλοι. Το μόνο που χρειάζεται είναι βούληση. Την οποίαν δεν έχει ούτε Τσίπρας. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα.  
Συνεπώς… γιατρειά δεν υπάρχει.

12/3/2018
Υπάρχει παράδοση. Οι παλιότεροι τα θυμόμαστε...
>>Ο Βαρδινογιάννης είχε βγάλει πιστόλι και στο γήπεδο αρκετές φορές. Χαρακτηριστικό ήταν ένα παιχνίδι με την Κόρινθο το 1992, όταν τον αποδοκίμαζαν έντονα και ανέβηκε μέχρι και στα συρματοπλέγματα κόντρα σε χιλιάδες οπαδούς. Είναι αυτό που λέμε... κόντρα σε όλους! Το ίδιο είχε κάνει και σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, συγκεκριμένα κόντρα στην Τορίνο το 1980 (σ.σ. μάλλον το '85). Τότε, τα είχε βάλει στα αποδυτήρια με τον Γάλλο διαιτητή, Μισέλ Βοτρό και τιμωρήθηκε με δυο χρόνια αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους από την UEFA. Αξέχαστες και μυθικές στιγμές (σ.σ. δηλαδή μ@λ@κίες).<<

11/3/2018
Και οφσάιντ (δευτερεύον) και επηρεασμός του τερματοφύλακα (πρωτεύον). Σωστά ακυρώθηκε το γκολ. Και μπράβο στο διαιτητή που είχε τ' @@ να πάρει τέτοια απόφαση (σε τέτοιας σημασίας παιγνίδι) στο 90 (σ.σ. μετά την άλλαξε, αλλά το ποστ γράφτηκε πριν την αλλάξει). Απαράδεκτος ο Σαββίδης.

11/3/2018
Πέθανε τις προάλλες στα 83 ένας από τους μεγαλύτερους τζαζ συνθέτες, που εμφανίστηκαν ποτέ στην Ευρώπη - ο Πολωνός Jerzy Milian. Ήταν 83 ετών. Ο Milian είχε έρθει ξανά στην επικαιρότητα μετά το 2000, όταν οι diggers ανακάλυψαν την αγέραστη τζαζ του από τα σίξτις-σέβεντις, σαμπλάροντάς την και ρίχνοντάς την αφειδώς σε DJ-sets, συλλογές κ.λπ.
Πολύ μεγάλη περίπτωση. RIP
 

11/3/2018 
Όπως έχω γράψει κι άλλες φορές το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μ’ ενδιαφέρει. Για μένα οι ποδοσφαιριστές, όταν ήμουν πιτσιρικάς, ήταν είδωλα. Ήθελα να μοιάσω δηλαδή στον Παπαϊωάννου, στον Κούδα, στον Ελευθεράκη, στον Δεληκάρη… Όταν μεγάλωσα, και ξεπέρασα τους ποδοσφαιριστές στην ηλικία, χοντρικά μετά τα 35 μου, το ποδόσφαιρο σταμάτησε σταδιακά να με απασχολεί. Δεν γινόταν να έχω για είδωλά μου κάποιους μικρότερους από μένα… Ενημερώνομαι, όμως, μέσες-άκρες, και ψευτο-παρακολουθώ τα «εγκλήματα», που συνεχίζουν να καθορίζουν αυτόν τον ταλαίπωρο χώρο.  
Φέτος το πρωτάθλημα θα κριθεί για άλλη μια φορά από τ’ αθλητικά δικαστήρια και γι’ αυτό ευθύνονται σχεδόν όλοι. Η ΤσιπροΠολιτεία, οι διαιτητές, οι παράγοντες, οι ανεγκέφαλοι οπαδοί... 
Μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου(!) επεστράφησαν βαθμοί στον ΠΑΟΚ (από τους αθλητικούς δικαστές), που θα παίξει (ο ΠΑΟΚ) με γεμάτο γήπεδο, σήμερα, απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ στην ουρά αδημονεί και ο ΟΣΦΠ για να καπαρώσει κι αυτός βαθμούς από τα δικαστήρια… Κι έτσι όλοι αυτοί, με τα πάρε-δώσε, βρίσκονται δίπλα-δίπλα στη βαθμολογία λίγο πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος.  
Πάμε για ακόμη ένα… εικονικό πρωτάθλημα δηλαδή, με φοβερές μάχες στις αίθουσες και τα γραφεία και με… γκολ από τα τηλέφωνα. 

9/3/2018
Λοιπόν, εγώ θα συνεχίσω να προτείνω αυτά τα σπουδαία afro-rock, afro-funk, afro-latin κ.λπ. συγκροτήματα από τα ευρωπαϊκά σέβεντις, που τα θεωρώ ό,τι ωραιότερο στη χορευτική μουσική. Εξάλλου, αυτά τα κομμάτια έχτισαν τις ντισκοτέκ εκείνη τη δεκαετία και όχι τα ελεκτρο-ντανς μπλιμπλίκια.
Οι Chocolat’s ήταν ΓαλλοΒέλγοι, με καταγωγές ανακατωμένος ο ερχόμενος, και είχαν γίνει γνωστοί και στην Ελλάδα, αφού οι δίσκοι τους τυπώνονταν τότε από τη MINOS.

8/3/2018 
Ο Αντώνης Κανάκης πρέπει να είναι ένα από τα πιο φλύαρα και ανούσια τηλεοπτικά άτομα (προσωπικά τον θεωρώ και ατάλαντο σαν ηθοποιό, εν αντιθέσει με τον Καλυβάτση ας πούμε), που έχουν πέσει στην αντίληψή μου.
Κάποιος φίλος μού είπε σχετικά για την πρόσφατη εκπομπή του στον ΑΝΤ1… την είδα λίγο… και (ξανα)έφριξα.

6 σχόλια:

  1. δεν το είδες καλά το γκολ ήταν κανονικό όπως φαίνεται από σωστή λήψη Αλλά ακόμη ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ πρέπει να είναι ψυχοπαθής ο διαιτητής που το ακυρώνει στις συγκεκριμένες συνθήκες Ο ΠΑΟΚ δικαιούται από πολλές απόψεις το φετινό πρωτάθλημα κιας σκούζει η Κούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,το δικαιουται οπως το 1985 το δικαιουταν για την επετειο των 2000 χρονων της Θεσσαλονικης.

      Διαγραφή
    2. αποπανω ανωνυμε εισαι ΗΛΙΘΙΟΣ

      Διαγραφή
    3. Καθαρό οφσάιντ!
      Βγήκε ανακοίνωση κι από την UEFA...

      Διαγραφή
  2. Μαλιστα..Το παιρνω πισω λογω Chokebore αλλα και αρκετων αλλων,βλεπεις;η μουσικη ενωνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή