Σάββατο 26 Μαΐου 2018

και πάλι για τον ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ – για μια μπούρδα, που γράφτηκε και διαδόθηκε

Όλες τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή το θάνατο του Χάρρυ Κλυνν φαίνεται πως διάβαζες παντού, σε όλα τα sites, την εξής αρλούμπα. Εγώ το πρόσεξα χθες, αλλά ok, ποτέ δεν είναι αργά. (Φυσικά, μπορεί να το πρόσεξαν κι άλλοι πριν από μένα – δεν ξέρω).
>>Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του προ ετών (σ.σ. ο Χάρρυ Κλυνν), το ψευδώνυμο με το οποίο καθιερώθηκε καλλιτεχνικά, ήταν επιλογή του σε αντιπαράθεση με τον εμβληματικό κινηματογραφικό χαρακτήρα της εποχής, τον Dirty Harry («Βρώμικος Χάρι»). Ο ίδιος επέλεξε να είναι ο «Καθαρός» («Clean» Harry)…<< 
Αυτή την μπούρδα τη δημοσίευσαν τα ert.gr, cnn.gr, in.gr, iefimerida.gr, zougla.gr, lifo.gr, left.gr… και δε συμμαζεύεται. 
Κανένας δεν έψαξε να βρει, εννοείται, την υποτιθέμενη συνέντευξη του Χάρρυ Κλυνν, για να διαπιστώσει αν ειπώθηκε, όντως, κάτι τέτοιο, ούτε κανείς τους σκέφτηκε πως ο Dirty Harry είναι χαρακτήρας του 1971 και πως αποκλείεται ο Χάρρυ Κλυνν να εμπνεύστηκε το καλλιτεχνικό ονοματεπώνυμό του απ’ αυτόν (τον χαρακτήρα), αφού ο μακαρίτης έκανε καριέρα ως Χάρρυ Κλυνν (διάφορες οι ορθογραφίες) τουλάχιστον μια δεκαετία και βάλε νωρίτερα.
Εδώ βλέπετε καταχώρηση στην εφημερίδα Μακεδονία της 11ης Σεπτεμβρίου 1959, στο κέντρο Λουξεμβούργον, εκεί όπου ο Χάρρυ Κλυνν, ως Χάρις Κλιν, εμφανίζεται μαζί με τον Γιώργο Οικονομίδη (που τον ανακάλυψε), τον Τώνη Μαρούδα και τον Γιώργο Μουζάκη, τα χορευτικά ζευγάρια Χρυσούλα Ζώκα-Μανώλης Καστρινός, Ελένη Προκοπίου-Βαγγέλης Σειληνός, τη Μάριον Σίβα και την Νάνα Μούσχουρη κ.ά.
Και όσον αφορά στον κινηματογράφο επίσης από το 1961 και την πρώτη μικρού μήκους ταινία του Σύγχυσις και βεβαίως στα 201 Καναρίνια (1964) το ονοματεπώνυμο είναι πλέον Χάρρυ Κλυνν (ή και Κλιν στην αρχή). 
Από την ταινία του Γρηγόρη Γρηγορίου "Τα 201 Καναρίνια" (1964) 
Το ’χουμε πει άπειρες φορές. Το απίθανο με όλους αυτούς που σπέρνουν τέτοιες μπαρούφες στο δίκτυο δεν είναι το γεγονός πως πρόκειται για άσχετους, μα πως πληρώνονται για να το κάνουν (τουλάχιστον στα μεγάλα sites).

1 σχόλιο:

  1. Και μερικά σχόλια από το facebook...

    Δημητρης Σαλτος
    Εγώ την πρώτη συνέντευξη που βρήκα να διαβάσω σαν πέθανε, το αναφέρει πως το είχαν κολλήσει οι φίλοι του από το ερολ φλυν ως καλαμπούρι όταν ήταν πιτσιρικια. Ήθελε μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για να το βρεις προφανώς.

    Nikos Sarantakos
    Οσα λες, συν το ότι σε συνέντευξη στον Χατζηνικολάου ο ίδιος λέει ότι του το έβγαλαν οι συμμαθητες του το 1950 επειδή παρίστανε με μεγάλη δεξιοτεχνία τα ξιφομαχικά κόλπα του Έρολ Φλυν.

    Chondros Katsiani
    Τη δεκαετία του '60 υπήρχε σκόνη πλυσίματος που λεγόταν Κλιν. Κυκλοφορούσε σε πλαστικές σακούλες που περιείχαν και φιγούρες ζώων, καουμπόυδων, ινδιάνων κ.ά. Σε κάποια συνέντευξή του ο Χάρυ Κλυν (τόσο παλιά ώστε να καταλαβαίνουμε τις αναφορές του) είχε πει ότι, σε αντίθεση με τα άλλα παιδιά που τα έφερνε ο πελαργός, εκείνον τον είχαν βρει σε σακούλα του Κλιν. Πίσω από το αστείο είναι πιθανό να κρύβεται πράγματι η πηγή έμπνευσης του ονόματος.

    Stathis Androutsakis
    Και έναν γνωστό μου που τον έλεγαν Γιάννη και τον φώναζαν χαιδευτικά Ντανυ, του είχαν κολλήσει το παρατσούκλι Ντάνυ ντε Βλήτο...!!

    Voltnoi Brege
    Τον είχαν βρει στο κλυν (απορυπαντικο της εποχής που έδινε δώρα όπως αργότερα στα 80’s τα γαριδάκια.)
    «Μα που σε βρήκαν καλε;»

    Βασίλης Καμπούρης
    Εγώ το άκουσα να το λένε στην ΕΡΤ . Πήρα τηλέφωνο να τους εξηγήσω πως είναι παλαβομάρα.Συνέβησαν δύο τρομερά. Πρώτον απάντησαν.Δεύτερον αδιαφόρησαν μετά ειρωνείας (...)

    Aris Karampeazis
    Τυπικά πρωθύστερο σχήμα

    Stathis Nikokavouras
    ναι ρε φιλε με τους μαλακες αλλα και οσους λενε τις λακαμιες του.το εχει πει σε συνεντευξη στην ερτ δεκαετια 80 την ξαναδειξε προχτες...οταν επαιξε πρωτη φορα σε ηλικια 13 χρονων στο θεατρο σε μια παρασταση στην καλαμαρια επρεπε να γραψουν απ εξω χαρρυ φλιν αλλα εκαναν λαθος και εγραψαν κλιν..του εμεινε ..απλα τα πραγματα...
    τους εκανε πλακα ο χαρυ ειδικα στον χατζηνικολαου στην συνεντευξη ,ολο ατακες ηταν τοτε ,ο χατζηνικολαου με γιαλια μειωπειας 45 βαθμους ,και απο τις ατακες του τις γαματες πηραν αυτο που του ειπε οτι τον βρηκαν στο κλιν

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Την έχω δει τη συνέντευξη στην αρχή, τα πρώτα δέκα λεπτά... Λέει και για το Λουξεμβούργον, με τον Οικονομίδη... Αυτή τη συνέντευξη στην ΕΡΤ από το '80, που λες στην αρχή, μπορείς να τη βρεις; Έχεις λινκ;

    Stathis Nikokavouras
    την εδειξε το καναλι που εκπεμπει δορυφορικα στις 3 μοιρες ert world στις 21 το βραδυ την ιδια μερα που πεθανε αλλαξε ολα τα προγραμματα του και εκανε αφιερωματα..ειχε παρα πολυ πραγμα απο μια εκπομπη που εκανε ο σαβοπουλος με τον χαρυ στην ερτ ,ντυμενος με λευκα ο νιονιος,δεκαετια 80 τελος πρεπει ναταν ,εδειξε ενα κοματι απο τα καναρινια και που εφυγε για καναδα ,και επιστροφη επιτυχιες .τον ρωταγε μια γυναικα της ερτ δεν την ξερω την μανταμ η συνεντευξη ειναι αρχες του 90 .το καναλι ειναι αυτο που μεταδιδει στους μεταναστες το ερτ world ..απο ενα λαθος ειπε ,το φλυν εγινε κλιν και ετσι εμεινε μετα..που ναβρησκαν και λεφτα να αλλαξουν την πινακιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή