Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ μια άγνωστη συνέντευξη της θρυλικής Γριάς από το 1970

Ψάχνοντας στα χαρτιά μου ανακάλυψα μια συνέντευξη της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, για την οποία δεν έγινε λόγος στο συνολικό κείμενο που ανέβηκε εδώ στο lifo.gr, πριν από λίγες μέρες (17 Δεκεμβρίου). Αν και έδωσα στίγμα, σκανάροντας ένα ανέκδοτο τραγούδι της, χαρισμένο από την ίδια στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, προτίμησα (αυτή τη συνέντευξη) να την παρουσιάσω σε ξεχωριστό άρθρο, επειδή, αν και μικρή, είναι ολοκληρωμένη.
Θέλω να πω πως διαφαίνονται σ’ αυτήν πολλές ποιότητες από τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση της Παπαγιαννοπούλου, όπως διαγράφεται και κάτι άλλο, που, προσωπικά, θα το χαρακτήριζα εξ ίσου εκπληκτικό. Και αναφέρομαι στο πόσο καλά ενημερωμένη ήταν για τα καλλιτεχνικά του καιρού της η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου σ’ εκείνη την προχωρημένη ηλικία (ήταν 77 ετών, την εποχή της συνέντευξης), όντας όχι καλά στην υγεία της.
Ισχυρές απόψεις από τη σπουδαία στιχουργό, για ό,τι λέει, και που αν τα καλοεξετάσεις και τα ψάξεις θα δεις πως είχε δίκιο σχεδόν σε όλα ή μάλλον σε όλα (με βάση τα τότε δεδομένα).
Η συνέντευξη προοριζόταν για το εβδομαδιαίο εικονογραφημένο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και είχε δημοσιευθεί στο τεύχος #107, που κυκλοφόρησε την εβδομάδα 21-28 Αυγούστου 1970.
Το κείμενο είχε κόνσεπτ. Η συντάκτρια του περιοδικού Μαργαρίτα Μανασίδου είχε ασχοληθεί με το στίχο στο «λαϊκό τραγούδι», και γι’ αυτό στο ίδιο δισέλιδο είχε και μια συνέντευξη του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Η Παπαγιαννοπούλου αντιπροσώπευε την «παλαιά γενιά» (όπως είπαμε ήταν τότε 77 ετών), ενώ ο Λευτέρης Παπαδόπουλος την «νέα» (ήταν τότε στα 35 του).

Η συνέχεια εδώ...

2 σχόλια:

  1. Anastassios Anastassiou
    Άριστα Φώντα! (Για μία άλλη φορά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Vasilis Kordatos
    Χριστουγεννιάτικο δώρο! Είς διπλούν μάλιστα γιατί εκτός απ'τη συνέντευξη καθαυτή υπάρχει και η αποθεωτική αναφορά στον Τόλη Βοσκόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή