Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 236

1/4/2020
Ο Όρμπαν είναι εδώ. Μαζικά μέσα σε διατεταγμένη υπηρεσία...
>>Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση» και μάλιστα προχώρησε επικροτώντας αυτό το γεγονός: «Καλά έκανε η τηλεόραση γιατί η πειθαρχία πρέπει να είναι απόλυτη.<<

1/4/2020
>>Μητσοτάκης σε βουλευτές της ΝΔ: Δώστε το 50% του μισθού σας για τον κορονοϊό<<
Επικίνδυνος και απαράδεκτος λαϊκιστής Μητσοτάκης. Τα προβλήματα στο ΕΣΥ, στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις δεν λύνονται με τα ψίχουλα του μισθού των βουλευτών. Αυτοί που διέλυσαν την κοινωνία με τα απανωτά μνημόνια, τις περικοπές στις δομές, στους μισθούς και τις συντάξεις, κοροϊδεύουν τον λαό, ετοιμάζοντας νέα μνημόνια (ή όπως αλλιώς τα πούνε) για την επόμενη μέρα.

1/4/2020
Ο φασισμός δεν έρχεται απ' το μέλλον, έχοντας, όπως συχνά συμβαίνει, και... δημοκρατική νομιμοποίηση. Τουλάχιστον εδώ μπορούμε να αποκαλούμε ακόμη τους διάφορους Όρμπαν φασίστες, χωρίς να πέφτουν πρόστιμα και φυλακές...
>>Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο εθνικιστκής ακροδεξιός ηγέτης μπορεί να νομοθετεί, για απροσδιόριστο διάστημα, για όλα με διατάγματα. Η αντιπολίτευση, που έχει αποκηρύξει το νόμο, προσπάθησε ανεπιτυχώς να περιοριστεί το χρονικό όριο στις 90 ημέρες. Ο Όρμπαν απέρριψε την πρόταση, με το επιχείρημα πως δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι η Βουλή θα μπορεί να συνεδριάσει σε τρεις μήνες. Ο νόμος προβλέπει επίσης έως 8 χρόνια φυλάκιση για όσους δεν σέβονται τα περιοριστικά μέτρα και έως 5 χρόνια για αυτούς που «διαδίδουν ψευδείς ή διαστρεβλωμένες ειδήσεις» για την πανδημία. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός απολαμβάνει μεγάλη πλειοψηφία περισσοτέρων των δυο τρίτων στη Βουλή και το νομοσχέδιο αναμένεται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης σήμερα.<<

1/4/2020
ΜΗΔΕΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΜΑΣ...
>>Δασκαλάκης: Χωρίς τα μέτρα οι νεκροί του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα ήταν δεκάδες χιλιάδες<<
[o καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ της Βοστώνης]
>>Σωτήρης Τσιόδρας: Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα, θα θρηνούσαμε 150 νεκρούς την ημέρα<<
Πείτε ό,τι θέλετε, αλλά για μένα αυτά είναι αρλούμπες. Ενώ, όταν εκστομίζονται από επιστήμονες, με βάζουν και σε περίεργες σκέψεις...
Χωρίς ουδεμία εικόνα της διασποράς του ιού στον ελληνικό πληθυσμό, δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή πρόβλεψη. Πρόβλεψη, που να βασίζεται σε κάποια σταθμισμένα δεδομένα δηλαδή. Ο καθένας απ’ αυτούς, με τέτοιες ακραίες δηλώσεις, ρίχνει νερό στο μύλο της διάλυσης των πάντων, αγνοώντας τις συνέπειες των ασύστολων μέτρων, στην κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα, που είναι ήδη τρομακτικές.

1/4/2020
Φοβερός μουσικός ο Peps Persson, για τη σουηδική σκηνή τουλάχιστον, γιατί δεν ξέρω πόσο γνωστός είναι έξω από τη Σουηδία σήμερα. Με γούστα αλλοπρόσαλλα –από blues μέχρι reggae– αλλά σε όλα καλός.
Εξαιρετικό κοινωνικό τραγούδι αυτό που παίζει.
Κάποιος βλέπει στην τιβί τα χάλια στον Τρίτο Κόσμο (πόλεμοι, εκμετάλλευση, πείνα κ.λπ.) και αγανακτεί. Και θέλει να δείξει την περιφρόνησή του προς όλους εκείνους που μιλάνε στο όνομα του λαού, έχοντας όμως το λαό γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια.
(από έναν δίσκο του τού 1974, που τον έχω πολλά χρόνια)

31/3/2020
Πριν λίγες μέρες (25 Μαρτίου) έφυγε από τη ζωή στα 79 της η ολλανδή τραγουδίστρια Liesbeth List. Μπορεί το όνομά της να μην λέει κάτι στους περισσότερους, όμως η List ήταν από τις πρώτες ξένες τραγουδίστριες ή τραγουδιστές, που είχαν ερμηνεύσει πολιτικό-Θεοδωράκη ήδη από το 1967 (πριν δηλαδή από την Iva Zanicchi, την Arja Saijonmaa, την Lena Granhagen, τον Al Bano κ.ά.).
Υπάρχει και δίσκος, αλλά εδώ είναι από εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης. «Άσμα ασμάτων», «Αντώνης» κ.λπ.

31/3/2020
Στη δεκαετία του ’70 και του ’80, όπως τα θυμάμαι τα πράγματα δηλαδή, υπήρχε πολύς κόσμος και όχι μόνον αριστεροί, που έτρεφαν σεβασμό κι ένα είδος κρυφού θαυμασμού για την Αλβανία του Χότζα.
Στο χωριό στην Κέρκυρα (απέναντι από την Αλβανία) παιδί ήμουν, όταν ακούγαμε από τα αλβανικά βουνά κάτι συνεχή μπαμ-μπουμ, με τους μεγαλύτερους να λένε... είδες ο Χότζας, γκρεμίζει τα βουνά και τα κάνει πεδιάδες.
Έβλεπα και αλβανική τηλεόραση τότε, και θυμάμαι πως έδειχναν συνέχεια φολκλορικά. Χορούς, τραγούδια και τέτοια. Και βεβαίως την αναμενόμενη προπαγάνδα (και όχι την κακώς εννοούμενη σώνει και καλά).
Θυμάμαι ακόμη την Μαρινέλλα (με αδελφούς Τζαβάρα, Κώστα Καράλη, Μάρκο Αλεξίου κ.ά. – αυτά τα τσέκαρα μετά) να πηγαίνει στην Αλβανία το ’77, όπως και τον Πάριο το ’78, με την αλβανική τηλεόραση να δείχνει απ’ ευθείας όλα τα σχετικά ρεσιτάλ (και όχι μόνο τις χρονιές εκείνες, αλλά και τις επόμενες σε επανάληψη).
Αργότερα είχα διαβάσει σε συνέντευξη της Μαρινέλλας (στα Επίκαιρα νομίζω) να λέει πόσο εντυπωσιασμένη ήταν από την Αλβανία, τη χώρα, τους ανθρώπους και κυρίως από την τεχνική αρτιότητα της αλβανικής τηλεόρασης, που ήταν πολύ καλύτερη από την ελληνική! Αυτό το έλεγε η Μαρινέλλα(!) και το θυμάμαι ακόμη, επειδή μου είχε κάνει τότε μεγάλη εντύπωση.
Εγώ σαν μουσικόφιλος συμπάθησα ακόμη πιο πολύ την Αλβανία, πιο μετά, όταν είχα διαβάσει σ’ ένα από τα πρώτα Wire νομίζω (στα μέσα του ’80) τον μεγάλο βρετανό πειραματιστή Cornelius Cardew (ΑΜΜ κ.λπ.) από παλιότερη συνέντευξή του (γιατί είχε σκοτωθεί το 1981 – κάποιος τον είχε παρασύρει με αμάξι και τον παράτησε να πεθάνει, σ’ ένα έγκλημα με πολλά σκοτεινά σημεία) να λέει πως ήταν «χοτζικός» και πως εκτιμούσε τις προσπάθειες του Χότζα για αυτάρκεια και εθνική ανεξαρτησία (χωρίς η χώρα δηλαδή να ανήκει κάπου δορυφορικά).
Η (τηλεοπτική) εικόνα που είχα για την Αλβανία της δεκαετίας του ’70 και των αρχών του ’80 δεν ήταν και πολύ διαφορετική, θέλω να πω, από εκείνη που βίωνα εγώ, εδώ. Και αν δεν μεσολαβούσε ο Αντρέας, μετά το ’81, που άλλαξε την Ελλάδα προς το καλύτερο φυσικά (αυτό είναι το γενικό περίγραμμα), είμαι σίγουρος πως οι Αλβανοί, μετά την πτώση του Χότζα, δεν υπήρχε περίπτωση να την έκαναν προς τα νότια. Πιο κερδισμένοι θα ήταν, αν πήγαιναν προς τη θάλασσα...

30/3/2020
Επειδή κυβερνούν φασίστες, καλυμμένοι με προβιές αμνών, κάθε περαιτέρω παρεμπόδιση της κυκλοφορίας (και βασικά της πεζής) θα εντάσσεται στην ευθεία και παντελώς αναίτια καταστολή έστω και των πιο στοιχειωδών ατομικών ελευθεριών.
Γέροι, που στήθηκαν για να πάρουν τις συντάξεις τους μία ημέρα του μήνα; Ένας αστυφύλακας να κανονίζει τη σειρά στα πιο κεντρικά και πιο πολυσύχναστα τραπεζικά καταστήματα ή ΑΤΜ.
Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή καμμία περαιτέρω σκλήρυνση των μέτρων και καμμία περαιτέρω καταστολή.

30/3/2020 
Ρε εδώ ο Καραμανλής και ο Τσάτσος έκαναν τεμενάδες στον Τσαουσέσκου και στη γυναίκα του την Έλενα (ο Τσάτσος είχε προλογίσει και βιβλίο τού Τσαουσέσκου) κι εμείς δεν θα διαβάζαμε Ενβέρ Χότζα (και δεν θα πηγαίναμε στην κηδεία του); Πάτε καλά ρε μπαστουνόβλαχοι; 

30/3/2020 
Ο Παπαδήμος είπε τίποτα για τον Μανώλη Γλέζο; Ο Βορίδης μήπως; Μήπως ο Χρυσοχοΐδης; (Υπουργοί του τότε). Πήρε τίποτα τ' αυτί σας; Έτσι, για το «εθνικόν ομόψυχον»...

14 σχόλια:

 1. Σχόλια από το fb για το ποστ "Ο Παπαδήμος είπε τίποτα για τον Μανώλη Γλέζο;"...

  Thanasis Panou
  Τι να πούν βρε Φώντα...αν ζούσαν εκείνη την περίοδο θα γυαλιζαν με γλώσσα το κοντάρι της σημαίας

  Alice Costo
  Τι να πουν αυτά τα τίποτα; Τίποτα και ανθυποτίποτα θα είναι πάντα.

  Giorgos Stamatelos
  Επειδής είμαι φιλόζωος εκ πεποιθήσεως και εκ συνειδήσεως, δεν θα αναφέρω τις λέξεις: ζαγάρια, κνάβια, ζλάπια. Παλιοτόμαρα!

  Dionysis Tsaglis
  Είναι πολύ αντιστάρ και θέλουν να μιλούν με τα έργα τους γι αυτό

  Andreas Frogoudakis
  Ειπε ο Παππας ο χρυσαυγιτης,διαβασε τη αναρτηση του να φριξεις

  Dimi Kavv
  Θα μπορούσαν, δεν κολώνουν αυτοί...

  Pantelis Tsalouchidis
  Ευτυχώς δεν είπαν τίποτα.

  Ilias Frantzis
  Και μπράβο τους. Να μείνουν με τον σκασμό. Γιατί με το γ@μημενο το "ΜΑΖΙ" απέρριψαν το "ομοψυχο"

  ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
  Τα λέει όλα η φωτο φιλε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σχόλια από το fb στο ποστ περί των βιβλίων του Χότζα...

  Διαμαντής Καράβολας
  Υπάρχει κ ένα του Χότζα, που, μέσα στ αλλά, αυτοπροβαλεται ως αυθεντία στην αιγυπτιολογια με αφορμή μια επίσκεψη του στην Αίγυπτο. Κάπου το έχω, αλλά δεν μπόρεσα να το βρω...

  Vassilis Serafimakis
  Έχω τόμο με τούς λόγους τού Έριχ Χόνεκερ. :-)

  Vassilis Serafimakis
  Αυτό τον πρόλογο τού Τσάτσου
  πάντως θα άξιζε να τον διαβάζαμε! ��
  Πιτσιρικάς θυμάμαι έπιανα στο ράδιο κάτι περίεργες ώρες και Ζέρι ι Ποπουλιτ από Τίρανα στα ελληνικά - μιά γυναίκα με έντονη σλάβικη προφορά.

  Ilias Frantzis
  Αυτό με τον κοντό ρε σεις δεν ήταν φιλία, δεν ήταν αγάπη, δεν ήταν έρωτας. Για κουμπαργιά πήγαινε. Με λάδι. (Για όσους το έπιασαν)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σχόλια από το fb στο ποστ περί Μαρινέλλας στην Αλβανία κ.λπ.

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  https://www.youtube.com/watch?v=OuT6cQWklHY
  Ο Γιάννης Πάριος στην Αλβανία 1978

  Vassilis Serafimakis
  Είχανε γεμίσει την Αλβανία με κάτι ατομικά πυροβολεία. Υψος λιγο πιο πανω από περίπτερο, κυλινδρικό σχήμα, μπετόν γύρω γύρω, μικρά ανοίγματα γιά την κάνη. Υποτίθεται θα έμπαινε μέσα ο πολιτοφύλακας να αμυνθεί κατά τών "Σοβιετικών ιμπεριαλιστών" τούς οποίους περιμένανε ναρθούν από Γιουγκοσλαβία. Μπήκα μέσα σ'ένα, είχε στον τοίχο μιά πινακιδούλα με οδηγίες στ'Αλβανικά και στα Κινέζικα.

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Αυτά φαίνονταν και από την Κέρκυρα. ��

  Nicholas Hatziyiannis
  Πέρα από την αίσθηση ότι είναι σαν χουντικά επίκαιρα, ρωτώ: η εκπομπή στα ελληνικά το '77 απευθυνόταν στη μειονότητα; Αν ναι, μένω εκπληκτος.

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Αισθητικά είναι πολύ καλύτερα από τα χουντικά επίκαιρα - και μάλλον καλύτερα και από το ν' ακούς σήμερα την ΕΡΤ. Φυσικά και απευθύνονταν και στην μειονότητα.

  Nicholas Hatziyiannis
  είναι ντοκυμαντέρ, έχει άλλη δομή, με την κλασική φουλ προπαγάνδα. Και πάλι, ίσως επαναλαμβάνομαι, αλλά παραμένω έκπληκτος, λόγω άγνοιας, για το γεγονός ότι είναι επίσημη αλβανική ελληνόφωνη παραγωγή. Τα πλάνα κοινού είναι πάντως τρομακτικά τουλάχιστον, μεπιασε η ψυχή μου. Αναγκαστικοτητα από τη μια, πολιτιστικό σοκ από την αλλη. Μου θύμισε λίγο κάποια σημεία το Concerts in China του Jarre. Αφήνω ασχολιαστη τη σύγκριση με τη σημερινή ΕΡΤ, μήλα με ψάρια.

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Καθόλου "μήλα με ψάρια". Η προπαγάνδα που κάνει τώρα η ΕΡΤ είναι πιο χυδαία και πιο εμετική από την αλβανική του Χότζα. Εγώ που τα βλέπω τώρα δεν σοκάρομαι, γιατί τα είχα δει σε χρόνο πρώτο. Και τότε δεν θυμάμαι να σοκαρίστηκα.

  Nicholas Hatziyiannis
  ναι καλά. Άστο, αλλού το πας κι όσο κι αν θέλω να συμφωνήσω, δεν γίνεται. Απλά δεν γίνεται . Ρώτα καλύτερα κανέναν Αλβανό.

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Εγώ δεν το πάω πουθενά. Εσύ το πας. Εγώ έκανα μια ανάρτηση με προσωπικά στοιχεία. Για την προσωπική σχέση μου με την Αλβανία επί Χότζα (μέσω παιδικών αναμνήσεων, τηλεόρασης, μουσικής κ.λπ.).

  Haroula Nikolaidou
  Ο Κώστας Καράλης είναι με την Κιθαρα που τραγουδάει; Στο 03:05;

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Όχι, πιο μετά ο Καράλης με το μούσι. Τζαβάρας εκεί.

  Haroula Nikolaidou
  Είναι απίστευτος �� δεν είχα ιδέα

  Γιώργος Χαρωνίτης
  "Σας μιλούν τα Τίρανα. Εκατόν πενήντα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του λαϊκού αγωνιστή Βελή Γκέκα...", ακούγαμε από το ράδιο στη δεκαετία του ΄70.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Ναι, το "Σας μιλούν τα Τίρανα" είναι καταγραμμένο και στο δικό μου συνειδητό. Αλλά δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, γιατί ήμουν πιο μικρός.

   Γιώργος Χαρωνίτης
   Εμείς ως φοιτητές τον τελευταίο χρόνο της χούντας, είχαμε μια σταθερή ραδιοφωνική επαφή με Ντόιτσε Βέλλε, Ράδιο Μόσχα, Τίρανα κ.λπ.
   Με είχε εντυπωσιάσει ο Βεληγκέκας! Ίσως πρέπει να το ψάξω...

   Νίκος Σούρσος
   Και εγώ στην Κυνουρία άκουγα Τίρανα κάθε μέρα επί χούντας. Λίγα καταλάβαινα, αλλά μου άρεσε η φωνή της εκφωνήτριας!

   Conta Dina
   κι εμείς στην Καλαμάτα, μικρό ήμουν αλλά τη φωνή τής κοπέλας την έχω στ` αυτιά μου

   Νίκος Σούρσος
   Ακούγεται αστείο σήμερα. Αλλά ήμουν παιδάκι και δεν καταλάβαινα γιατί απαγορευόταν να ακούω δυνατά "Σας μιλούν τα Τίρανα". Τρόμαξαν οι μεγαλύτεροι να με μαζέψουν. ��

   Conta Dina
   όλα τα μικρά τότε που "καταγόμαστε" από ανάλογες οικογένειες, τα ίδια κάναμε ;) και τα ίδια παθαίνανε ;) αφού θέλανε να ανατρέφουνε έτσι τα βλαστάρια τους :)

   Christos Tzitzimikas στον Γιώργος Χαρωνίτης
   πρωτοπαλίκαρο του Αλή Πασά, υπάρχει και τραγούδι.
   Αλλά και από Αργυρόκαστρο που έβαζαν και πολλά πολυφωνικά.

   Patritsopoulos Nikos
   μιλαμε ,το κοινο σε πανικο μην του ξεφυγει κατι,τρομος....
   σωστα,αν και διπλα στα Σκοπια,τβ μακεδοφσκι που επιανα στο πηλιο εβλεπα στα 80ς αμερικανικα σηριαλς και μουσικες και γενικα πολυ απελευθερωση
   αλλο τιτο ,αλλο χοτζα

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Η Γιουγκοσλαβία ήταν άλλο πράγμα, ξεχώριζε. Αλλά σε κάθε περίπτωση κάθε λαός έχει τα χαρακτηριστικά του. Δεν πρέπει να τους βλέπουμε όλους με τα μάτια τα δικά μας.

   Patritsopoulos Nikos
   καπου διαβασα οτι η αλβανικη η η γιουκοσλαβικη τβ ,ηταν στημενη απο την πρωτοπορο ιταλικη ραι
   και η μουσικη εμβατηριο στα βραχεα ραδιο τιρανα....μπορει να βρεθει νομιζω στο hymns του στοκχαουζεν

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Δεν αποκλείεται. Δεν το έχω ψάξει. Πάντως σίγουρα είχε καλύτερη εικόνα από την δική μας τιβί στα σέβεντις. Εδώ είναι λάιβ, σε χώρο, όχι σε στούντιο, και το έχουν ηχογραφήσει και μαγνητοσκοπήσει πολύ καλά.
   Με την αλβανική μουσική είχε ασχοληθεί πολύ, κι είχε γράψει ύμνους και για τη χώρα (σε σχέση με τη μουσική κ.λπ.) ο σημαντικός Γιώργος Λεωτσάκος.

   Patritsopoulos Nikos
   εγχρωμη τβ εβλεπες τοτε στα 80 ,για οσους ειχανε,αγγελοι του τσαρλυ απο τβ σκοπια
   καλα μουσικη κουλτουρα,αιωνες μπροστα

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Επίσης το LP αυτό της Topic...
   https://www.discogs.com/Various-Folk.../release/2938075
   Various - Folk Music Of Albania

   Διαγραφή
  2. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Είχα βρει παλιά το βιβλίο του Λεωτσάκου για την αλβανική μουσική, μεταχειρισμένο, αλλά ήταν λίγο ακριβό και δεν το είχα πάρει. Από τις μαλακίες που έχω κάνει...

   Patritsopoulos Nikos
   αλβανοι,οχι βορειοηπειρωτες, σε πανηγυρια πουλανε cd με ακριβως ιδιο στυλ με ηπειρωτικα με κλαρινο

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Είναι άλλη η κουλτούρα. Δεν είναι η δυτική. Έτσι ήταν και σε live, άμα δεις, σε άλλες χώρες του τότε ανατολικού μπλοκ. Δεν ήταν πουτσαρά-μπουλούκι όπως στα μέρη μας.

   Patritsopoulos Nikos
   Σφιγμενοι

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Εγώ μια χαρά το βλέπω, Σοβαρό, με σεβασμό προς τους καλλιτέχνες και εκδηλωτικό εκεί όπου πρέπει. Τι έπρεπε δηλαδή, να ανεβαίνει πάνω στα καθίσματα και να πηδάει;

   Costis Drygianakis
   (10ιντσο της εποχής που διαλαλεί την αλβανοσινική φιλία)

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Κάποια στιγμή τα σπάσανε και με τους Κινέζους.

   Nicholas Hatziyiannis
   ΔΙΟΡΘΩΣΗ Από το '72 προβλήματα, το '78 οριστικά. ΥΓ ψάχνω να βρω που και πότε κατέρριψαν Αμερικανικό F-84 (ή F-86), προφανώς Γιουγκοσλαβικό, το είδα στο μουσείο. Παρόλη τη διαφωνία μας, είναι εξαιρετικά σημαντικά αυτά τα δύο ντοκουμέντα και όλο το ποστ, από κάθε άποψη και για αυτό ευχαριστώ - και τον Πελασγό της Κορυτσάς, φοβερό το transfer.

   Nicholas Hatziyiannis
   καλά, γονάτισα. Πάριος στα αλβανικά!

   Costis Drygianakis
   Ναι, αλλά ως τότε είχαν λαμπρή δισκογραφία. Έχω και κάτι 78άρια από τότε που τα είχαν καλά με τους Σοβιετικούς, με την Ανίντα Τάκε ... :-)

   Nicholas Hatziyiannis στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   είναι από τα ποστ που πρέπει να πληρώνεσαι ρε γαμώτο. Τοχω ήδη στειλει σε Αλβανούς φίλους 50+.

   Michalis Kouris
   Πολύ ενδιαφέρον το βίντεο - και η ιστορία πίσω του βεβαίως. Ευχαριστούμε!

   Διαγραφή
  3. Stathis Nikokavouras
   εισαι κοντα πολυ κοντα στην αληθεια..καπως ετσι ηταν...ειχε ποδοσφαιρο απευθειας με κουστα ντεμολαρι και αλλα παιχτρονια και τερματοφυλακα τον μουστα..βεβαια το πρωταθλημα το επερνε καθε χρονο η ομαδα του στρατου η δυναμο τιρανων..το 1990 που ανοιξαν τα συνορα για τουριστες μας προσκαλεσαν επειδη η γυναικα μου ηταν διευθυντρια στην γκρισιαν χολιντεις και τον μαιο του 1990 πηγαμε αγιους σαραντα.ολο το λιμανι φτιαγμενο με φοινικες και πενταωροφα νεα χτισμενα .φαγαμε και τι δεν μας φερανε και οταν ειχαμε πλεον χορτασει και παραδωθει εφεραν ενα καταπληκτικο νερο που ειχαν ανθρακουχο γνησιο και εφυγε το φουσκωμα και ξανατρωγαμε...ενα ξενοδοχειο το μπουτριτι ,μας πηραν και στα αρχαια...και η ξεναγος ξεκιναει ενα κατεβατο οτι ο ηρακλης ο αχιλλεας ,ο πυθαγορας ηταν απο την αλβανια..και δεν αντεξα και την εκραξα της λεω ξερεις την σαμο?ναι μου λεει..απο εκει ηταν ο πυθαγορας και μετα πηγε στον κροτωνα στην μεγαλη ελλαδα και εζησε τα υπολοιπα χρονια του ,εκτος και αν η αλβανια τοτε ηταν μεχρι την σικελια...αλλαξε δεκα χρωματα και συνεχισε.μας πηραν στα αρχαια του μπουτριτι που ηταν γεματα νερο απο τις βροχες ..εριχναν προπαγανδα ειχαν σε ενα δασος εξω απο αγιους σαραντα αλβανους και μολις πλησιασαμε αρχισαν να χορευουν και καλα οτι ειχαν πανηγυρι...μολις φυγαμε σταματησαν..αντικρυ απο την κουλουρα στην κερκυρα υπαρχει στον λοφο στην αλβανια ενα ρεστωραν ..μας πηραν εκει..και μου λεει ο καπετανιος κοιτα τα φαγητα...ειχαν παιδια και εκαναν οτι ετρωγαν για να μας δειξουν οτι τα επερναν εκδρομη ...ο καπετανιος ειχε ξαναπαει περνωντας πραγματα απο κερκυρα και κανοντας μπιζνες κανα χρονο..ηξερε τα κατατοπια..μας πηραν αργυροκαστρο και το πρωτο που ακουω ειναι σε ενα 4οροφο σολαρισμα κιθαρας..τι ειναι εδω λεω ακουω γκαλαχερ..ηταν ωδειο ..και ενα τυπακι 22-25 χρονων εριχνε τα σολα του..στο φρουριο ειχαν ενα αεροπλανο αμερικανικο και λενε υπερηφανα το ριξαμε με τα οπλα μας..το οτι το αεροπλανο ηταν αθικτο δεν ειχε σημασια μαλλον θα το προσγειωσε ο πιλοτος ...ειχαν και εχουν τρομερη εκτροφη μυδια και ειχαν ρευμα απο το 1940 ενω στην βορεια κερκυρα που δινει το 2% του συναλαγματος που βγαζει η ελλαδα απο τουριστες με 70000 κρεβατια δυναμη ,ρευμα πηραμε το 1968.πιο πριν διαβαζαμε με λαμπες πετρελαιου..η τηλεοραση τους για να επανελθω οπως λες και εσυ ειχε πολυ τραγουδι .δημοτικα ,και εκλεβαν εικονα απο το ραι το ιταλικο και εκαναν μεταδοσεις ..ο καπετανιος μου ειπε στο λιμανι πριν φυγουμε..την επομενη εβδομαδα ερχομαστε με το πρωτο γκρουπ...φερε μαζι σου οτι θελεις επι 120000 δρχ..εκατον εικοσι το ξαναγραφω και περνεις με 120 χιλιαρικα τριαρι στην παραλια...σε πενταωροφο που μολις ειχε χτιστει..ολη την εβδομαδα το σκεφτομουνα..λεω με ενα εκατομμυριο λεφτα της πλακας το 1990 θα παρω 8 τριαρια με θεα προς την κερκυρα ..και τα σαραντα για τον δικηγορο....αλλα φοβηθηκα μηπως ο ραμιζ αλια η οποιος ερχονταν μετα θα εκανε κανα καθεστως παλι τυπου χοτζα και τα χασω..και δεν τα πηρα..ο καπετανιος ειχε παρει 60 τριαρια και τα πουλησε αργοτερα..αυτη την στιγμη το καθε ενα κανει 65 χ ευρω ...μια ζωη μαλακας ημουν...

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Εγώ θυμάμαι τον Αλκίνοο τον μακαρίτη, που είχε το μπακάλικο, τον παλιό πρόεδρο, ο οποίος έλεγε άμα τσακωνόταν (στην πλάκα) με κανέναν... "να σε φάει κακός κομμουνισμός". Μάλλον εννοούσε τον Χότζα, αλλά μπορεί να ήταν και "χοτζικός" ο Αλκίνοος - δεν είμαι σίγουρος. ��

   Stathis Nikokavouras
   ο αλκινοος ηταν φουλ χοτζικος...μεχρι τελους..καθε μερα εβαζε αλβανικη τηλεοραση..και τραγουδαγε θεοδωρακη...καλη ψυχη...

   Διαγραφή
  4. Ntinos Dimatatis
   Το 1978 με τον μεγάλο σεισμο της Θεσσαλονίκης ,έφυγα για ένα διάστημα Αθήνα και μετά Γιάννενα όπου είχα συγγενείς.Καλοκαίρι.Στην επιστροφή το αεροπλάνο ερχόταν από τα Τίρανα .Καθόμουν στην τελευταία θέση και μαζί με δυο τρεις΄άλλους πιάσαμε κουβέντα με τις αεροσυνοδούς και ρωτήσαμε τι γίνεται στην Αλβανία γιατί ως γνωστόν δεν υπήρχε καμμία πληροφόρηση.Οι κοπέλες μας είπαν ότι στο αεροδρόμιο υπήρχε αρκετός στρατός με όπλα στα χέρια και ότι από πάνω έβλεπαν ωραίες παραλίες αλλά χωρίς κόσμο ! Αυτά .

   Νίκος Σούρσος
   Έβγαινε τότε η Ελληνόφωνη εφημερίδα Λαϊκό Βήμα. Την κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα οι μουλούδες. Την θυμάμαι στα τέλη της δεκαετίας του '70.

   Patritsopoulos Nikos
   και ραδιο βουκουρεστ,φοβερη μουσικη

   Regimiento Cinqo
   Πωλίνα???

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Ναι

   Regimiento Cinqo
   Τρομερό!

   Nikos Fotakis
   ΠΩΛΙΝΑΡΑ

   Patritsopoulos Nikos
   αυτο εχω

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Δεν λέω αυτό.

   Patritsopoulos Nikos
   https://catalog.lib.aegean.gr/webopac/FullBB.csp...
   catalog.lib.aegean.gr
   Ιστορία της μουσικής / Εμίλ Βυλερμόζ ; μετάφραση-προσθήκες-σχόλια Γιώργος

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Δεν είναι αυτό.

   Patritsopoulos Nikos
   ναι ,επειδη ανεφερες το ονομα το παραθετω

   Διαγραφή
 4. Σχόλια από το fb περί Peps Persson...

  Thomas Triantafyllou
  Το The Week Peps Came To Chicago παρουσιάζει την τρέχουσα τοτε Blues σκηνή της πολης καλύτερα, μου φαίνεται, από κάθε άλλον λευκό που το επιχείρησε, τι Jimmy Dawkins, τι Aces, τι Mighty Joe Young, τι Carey Bell... Απίστευτο εγχείρημα!

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Ναι, αυτό το άλμπουμ τον έκανε πιο γνωστό έξω από τη Σουηδία στην blues σκηνή, και είναι όντως πολύ καλό.
  Εμένα μ΄αρέσει και στα ρέγκε, το Droppen Urholkar Stenen είναι πολύ καλό. Τα έχω χρόνια αυτά τα άλμπουμ, από τα 90s.

  Giannis Papaioannou
  Είχα τη χαρά να τον ακούσω ένα βράδυ στην Ουψάλα, και πραγματικά εκείνη η συναυλία μου καρφώθηκε σαν την καλύτερη λευκή reggae που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Καταπληκτικός τύπος και μουσικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σχόλια από το fb στο ποστ "ΜΗΔΕΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΜΑΣ..."...

  Thanos Fotiadis
  Κοίτα, αν το συγκρίνεις με την Ιταλία όμως έχουν δίκιο, έτσι; Δηλαδή οι Ιταλοί το πήραν χαλαρά και το έγραψαν εκεί που δε πιάνει μελάνι. Τώρα τρέχουν και δεν προλαβαίνουν.

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Μην πιάσουμε κουβέντα για την βόρεια Ιταλία, όχι για την Ιταλία, γιατί είναι ειδική περίπτωση. Δεν έχει ουδεμία σχέση η Ελλάδα με την βόρεια Ιταλία.
  Επίσης να πω πως εγώ δεν έκανα σύγκριση με καμία Ιταλία (είτε βόρεια είτε νότια). Και παρακαλώ, επειδή οι κουβέντες αυτές τραβάνε, να μένουμε αποκλειστικά και μόνον σε όσα αναφέρει η ανάρτηση.

  Thanos Fotiadi
  Δεν έχει αλλά την χρησιμοποιούν για να μας φοβίζουν.

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Αυτό, ναι.

  Nikos Gkikas
  Η Ελλάδα συγκρίνεται με κράτη με 10πλασιο τουλάχιστον πληθυσμό, με δεκαπλάσιες γραμμές και μήκος γραμμών μετρό, με μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα και άρα περισσότερες επιλογές και λόγους δημοσιας μετακίνησης και με κατοίκους που έχουν πιο αργά αντανακλαστικα από εμάς. Με πολίτες που έμαθαν σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, από τον WW2 και μετά, την ώρα που στην Ελλάδα ο πόλεμος συνεχιζόταν. Ο κάτοικος της Αμερικής και των προηγμένων κρατών της Ευρώπης μεγάλωσε με το δεδομένο πως τίποτε κακό δεν θα του συμβεί, σε επίπεδο κράτους. Ο Έλληνας είναι μονίμως με το ένα μάτι πίσω από την πλάτη και με το παραμικρό αντιδρά, λόγω ενστικτου επιβίωσης.

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Καμία σύγκριση με κανένα κράτος δεν νομιμοποιεί συμπεράσματα σαν αυτά των δύο επιστημόνων. Είναι τελείως κομπογιαννίτικα.

  Athanasia Tentolouri στον Nikos Gkikas
  σε τι αντιδράει ο Έλληνας; Χαχαχαχαχα

  Nikos Gkikas
  μιλάω σε προσωπικό επίπεδο, όχι σε επίπεδο κοινωνίας ή απέναντι σε πολιτικές. Εκεί είμαστε όλοι το ίδιο, αποκοιμισμενοι.

  Athanasia Tentolouri
  και πάλι δεν νομίζω ότι ισχύει. Αν ίσχυε, στην Αμερική που λόγω του ότι το κράτος τους δεν υπάρχει θα έπρεπε να είναι οι πιο ψιλιασμενοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κωσταντίνος Ματσούκας
   Μοντελα πρόβλεψης για την επιδημία μονο απο τον καθηγητη Γιωργο Ζουγαννελη εχω δει αξιοπιστα.

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Δεν ξέρω Κώστα. αν υπάρχει κανα λινκ στείλε.

   Vassilis Serafimakis
   Πιθανώς να είχαμε τόσους περίπου νεκρούς, πιθανώς να μην είχαμε. Ελπίζω η αναφορά σε αριθμούς, έστω και στο περίπου, να έγινε κατόπιν κάποιας ανάλυσης. Αν δεν έγινε, κακώς δεν έγινε φυσικά!
   Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο με βάση το τι συνέβη αλλού όπου δεν έλαβαν γρήγορα το μέτρο τού εγκλεισμού (όσο τσάτρα πάτρα κι αν εφαρμόζεται εδώ) ότι εάν αργούσαμε είναι εξαιρετικά πιθανό να είχαμε πολύ χειρότερη κατάσταση, που σημαίνει κυρίως περισσότερους νεκρούς.
   Δεν μπορώ να τον ψέξω τον Τσιόδρα όταν υπερασπιζόμενος το μέτρο τού εγκλεισμού (γιά το οποίο πάρα πολύς κόσμος διαμαερτύρεται) καταφεύγει ίσως σε μία υπερβολή.

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Δεν έχουν κανένα σταθμικό δείγμα και καμία ανάλυση. Τα μέτρα (εγκλεισμός κ.λπ.) είναι στο βρόντο. Κατακρεουργείται η κοινωνία και η οικονομία στα κουτουρού.

   Vassilis Serafimakiς
   αυτό πού ξέρω είναι ότι το μέτρο τού γενικού εγκλεισμού τού πληθυσμού εφαρμόζεται σε συνολικά περίπου 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και δεν είναι πρωτοτυπία τής χώρας μας. Είμαστε χώρα μικρή και χωρίς τεχνολογίες αιχμής, συνεπώς φάρμακο θεραπείας ή και εμβόλιο μόνο από έξω μπορούμε να περιμένομε. Δεν μπορούμε δηλαδή να επιτεθούμε στον ιό αλλά μόνο να αμυνθούμε σ'αυτόν.
   Οι αμυντικές επιλογές είναι ή εγκλεισμός ή ανοσία αγέλης. Το δεύτερο το θεωρώ απάνθρωπο.
   Από κει και πέρα, είμαστε ανέτοιμοι γιά αυτό που θα επακολουθήσει διότι ένας μακρόχρονος γενικός εγκλεισμός θα προκαλέσει πολύ σοβαρά και γενικευμένα προβλήματα.

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Μόνο το τελευταίο που λες είναι 100% σίγουρο, όλα τα υπόλοιπα γίνονται στην τύχη. Αν το πούμε "τύχη" και όχι κάτι άλλο, πολύ βαρύτερο.
   Εγώ πάντως δεν υπαινίσσομαι "αγέλες" και τέτοια πράγματα. Λέω απλώς πως χωρίς συνεχή σταθμισμένα δείγματα δεν μπορείς να γνωρίζεις την διασπορά του ιού - και άρα όσα μέτρα λαμβάνεις είναι στην τύχη. Είναι θρησκευτικού τύπου. Του στυλ... ελπίζουμε να μην μας βρει κανένα κακό.
   Φυσικά και δεν έχουν σταθμισμένα δείγματα. Αν είχαν θα τα ανακοίνωναν. Να έχουν και να μην τα λένε (για τους χι ψι λόγους) δεν θέλω να το πιστέψω.

   Διαγραφή
  2. Vassilis Serafimakis
   Κι εγώ θεωρώ ότι αυτό που συστήνει ο WHO/ΠΟΥ δηλ συνεχείς τυχαίους και όσο γίνεται περισσότερους ελέγχους στον πληθυσμό είναι μεγάλο βοήθημα αλλά δεν το βλέπω να γίνεται στη Δύση. Το κάνανε Κινέζοι, Κορεάτες, και αν θυμάμαι Ιάπωνες. Αλλά είτε καπιταλιστές είτε κομμουνιστές είχαν από πίσω κι ένα κράτος πολύ οργανωμένο!
   Στη Δύση τής νεοφιλελεύθερης βλακείας με απαξιωμένα όλα τα κρατικά συστήματα (πλην Ασφαλείας & Στρατού) δεύτερη γραμμή άμυνας δεν υπάρχει. Θέλω να πώ εάν στην τυχαία δειγματοληψία με βρούν φορέα δεν γίνεται να με αμολύσουν ελεύθερο πίσω στον γενικό πληθυσμό! Πρέπει να με απομονώσουν, να βρούνε τις επαφές μου, να τις εξετάσουν κι αν χρειαστεί να τις απομονώσουν κι αυτές, να ψάξουν τις δικές τους επαφές, κ.ο.κ. Σε Κίνα κτλ μέσα γιά τέτοια μέτρα τα έχουνε, στη Δύση ούτε γι'αστείο!..
   Τα πράγματα νομίζω είναι πολύ άσχημα. Μακάρι να βγεί ότι λέω βλακείες.
   "τα μέτρα...είναι...του στυλ...ελπίζουμε να μην μας βρει κανένα κακό."
   Α ναι! Οπωσδήποτε. Ετσι πιστεύω είναι κι εγώ. Κι η αιτία θεωρώ είναι ότι δεν ξέρομε αρκετά γι'αυτό τον ιό. (Γιά κανένα κοροναϊό δεν έχει βρεθεί ακόμα θεραπεία ή εμβόλιο κι ο πρώτος μάς βάρεσε 2002.)

   Regimiento Cinqo στον Vassilis Serafimakis
   συμφωνώ απόλυτα. Η βασική προτροπή του ΠΟΥ είναι για ελέγχους στον πληθυσμό. Σε λίγες χώρες φαίνεται να γίνεται.

   Thodoros Papadopoulos στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   όλοι περιμένουν ό ιός να φύγει από μόνος του.... νά μας βαρεθεί δηλ.

   Vassilis Serafimakis στον Thodoros Papadopoulos
   φίλε μου, δεν είσαι μακριά από την αλήθεια δυστυχώς (γμτ!) μιάς κι ακόμα δεν ξέρομε γιατί & πώς σταμάτησε να σκοτώνει εκείνος ο ιός τής γρίππης που θέρισε πριν εκατό χρόνια. Απίστευτο φαίνεται.

   Vassilis Konstandopoulos
   Ο Δασκαλάκης έχει αρχίσει να τοποθετείται επί παντός επιστητού. Μάλλον έκοψε αλυσίδα κι αυτός, τον τρέλανε όπως συμβαίνει συνήθως η υπερεκθεση και το γυαλί. Μελλοντικοί βουλευτές κι οι δυο τους.

   Lampros Papalexis
   Κυρίως στο μύλο της γενικευμένης καταστολής και περιστολής, αυτός είναι ο στόχος θεωρώ...

   Δημητρης Σαλτος
   Kαι για τα μνημόνια τα ίδια λέγανε. Γενικά το ότι μήπως κοιτάς αν δεν τα πας καλά, αν δεν έκανες την τάδε θεραπεία, θα ήσουν χειρότερα, είναι η κλασσική ατάκα του καθε κομπογιαννιτη απατεώνα. Τα ίδια λένε και όσοι πουλάνε σκευάσματα για την καράφλα.

   Vassilis Konstandopoulos
   Ανασκαλεύοντας τα αρχαία μου χρόνια στο Μαθηματικό, πιστεύω ότι οι μόνοι που μπορούν να εξάγουν κάποια σχετικά ασφαλή στατιστικά συμπεράσματα είναι οι Κινέζοι, που είχαν μια τεράστια περιφέρεια κλειστή και θεωρητικά μπορούν να καταγράψουν και να σταθμίσουν τα πάντα (υποθέτω ότι ακόμα κάνουν τεστ και έρευνες, ειδικά στην Χουμπέι). Φυσικά είναι στο χέρι τους να τα κοινοποιήσουν (αν θέλουν), αναρωτιέμαι αν τα επιτελεία τους επιτρέπουν την παρουσία αλλοδαπών ειδικών οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν έξτρα εμπειρία από τις δικές τους μελέτες.

   Διαγραφή
  3. Vassilis Serafimakis
   Εχουν εξαχθεί αρκετά και πολύ χρήσιμα συμπεράσματα γιά τον ιό, την σύστασή του, τις τυχόν μεταλλαγές του, και την μετάδοσή του και έχουν ήδη αρχίσει να δημοσιεύονται οι σχετικές εργασίες συνεχώς στα περιοδικά τής γενικής επιστήμης, τής ιολογίας, τής ιατρικής, τής βιολογίας, κ.α. Οι εργασίες είναι από πολυπληθείς ομάδες ειδικών, με μεγάλη συμμετοχή Κινέζων, κι η πρόσβαση σ΄αυτές είναι κατά κανόνα επίτηδες ελεύθερη.
   Ακόμα κι ένας μη ειδικός μπορεί να καταλάβει αρκετά. Βλ πχ Journal of Medical Virology.
   https://onlinelibrary.wiley.com/journal/10969071
   Journal of Medical Virology

   Vassilis Konstandopoulos
   ω, ευχαριστώ, 谢谢

   Epameinondas William Katanas
   Στη πραγματικότητα μας λέει ο Κούλης ότι είμαστε ένα κράτος μπ__ρδελο κ καθηστε σπίτι να περάσει κάπως γιατί αν κολλήσετε τον ιό θα πεθάνετε σα το σκυλί στ αμπέλι.


   Stratos Morianos
   Ειδικά αυτός ο Δασκαλάκης που τον έχουν και για ιδιοφυία δεν μου γεμισε ποτέ το μάτι..κάτι νεοφιλελεδικες αρλουμπες και απλουστεύσεις κάνει συνέχεια και υπερπροβαλεται από τα γνωστά μέσα.. Τι να πω δεν μου μοιάζουν να συμβαδίζουν αυτά που λέει με τη φήμη του..

   Vassilis Serafimakis
   Ο Κ. Δασκαλάκης αμφιβάλλω εάν έχει νεοφιλελεύθερες απόψεις στα οικονομικά (αλλά οπωσδήποτε έχει φιλελεύθερες - που δεν είναι το ίδιο). Και το λέω αυτό επειδή σε μία διάλεξή του είχε καταφερθεί, αυτός ένας Μαθηματικός, με το τακτ βεβαίως ενός σοβαρού επισήμονα, κατά της μανίας να μοντελοποιούνται τα πάντα στα Οικονομικά Μαθηματικά δηλ στην Οικονομετρία.
   Με τον τρόπο του κατήγγειλε όσους ερωτεύονται τα μοντέλα τους, τα οποία, είπε ο Δασκαλάκης, έχουν βέβαια χρησιμότητα αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή και μετριοπάθεια στην κατασκευή τους. Μίλησε γιά το απρόβλεπτο, γιά την έλλειψη τυπικής λογικής (ratio) στις ανθρώπινες επιλογές, γιά την ανάγκη να αποδεχόμαστε την σύνθετη ή χαοτική φύση πολλών καταστάεεων, κτλ. Δεν έχει την αλαζονική σιγουριά που έχει ο νεοφιλελεύθερος.
   Αν είπε λοιπόν κάτι γιά την τρέχουσα κρίση, εγώ προσωπικά θα το ακούσω με προσοχή.

   Dimitris Metaxas
   Πολλα απο τα μέτρα που πέρνονται στην Ελλαδα κ παγκοσμιως ηρθαν για να μείνουν.

   Διαγραφή
 6. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Μητσοτάκης σε βουλευτές της ΝΔ: Δώστε το 50% του μισθού σας για τον κορονοϊό<<"...

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Το ίδια γελοία και επικίνδυνη αξιωματική αντιπολίτευση...
  https://www.tanea.gr/.../syriza-ypoxreotiki-kai-oxi.../
  ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση μισθών βουλευτών - ΤΑ ΝΕΑ

  Hermis Kefalas
  Μιλας σαν την Λιάνα κ θα σε κράξουν.....

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Έχει δίκιο η Κανέλλη. Εδώ δεν θα με κράξει κανείς.

  Hermis Kefalas
  το γνωρίζω :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ο Όρμπαν είναι εδώ. Μαζικά μέσα σε διατεταγμένη υπηρεσία..."...

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  https://tvxs.gr/.../xrysoxoidis-kala-ekanan-ta-mintia-kai...
  Χρυσοχοΐδης: Tα μίντια μεγέθυναν συμπεριφορές ελάχιστων πολιτών, αλλά καλά έκαναν

  Lampros Papalexis
  Αν του πεις κάτι για το δέντρο του θα φταίς τώρα;

  Βασιλης Στρατιωτης
  Συγγνωμη για το θαρρος, θα προτεινα να διαβασθει η.αναρτηση της προσφατης συνεντευξης του κ. Ιωαννιδη, καθηγητη μεταξυ αλλων στο Stantford,κ ενα σωρο αλλους τιτλους, επι του θεματος, τ ν απαγορευσεων στο.admachina.gr,κατατοπιστικοτατο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή