Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΠΑΜΠΙΝΑ ΚΟΝΤΕΑ η κύπρια τραγουδίστρια έχει μία από τις ωραιότερες φωνές στο σύγχρονο έντεχνο τραγούδι – ένα φωνητικό ταλέντο, που μπορεί να αφήσει εποχή και όχι απλώς να μας κάνει να νοιώσουμε καλύτερα μέσα στην καραντίνα

Η προσφορά της Κύπρου στο ευρύτερο ελληνικό τραγούδι είναι τεράστια. Από την εποχή του Μιχάλη Βιολάρη, του Δώρου Γεωργιάδη και της Άννας Βίσση, μέχρι την πιο πρόσφατη της Αλέξιας, του Αλκίνοου Ιωαννίδη και του Μιχάλη Χατζηγιάννη, η μεγαλόνησος μάς τροφοδοτεί συνεχώς με ιδιαίτερες και ξεχωριστές φωνές. Μία από αυτές της φωνές, τις εξαιρετικές, είναι και της τραγουδίστριας Παμπίνας Κοντέα.
Η Κοντέα παρότι έχει μια υπερ-δεκαετή πορεία στη μουσική (ένα άλμπουμ της με τραγούδια του Γιώργου Κριμιζάκη είναι διαθέσιμο από το 2009) δεν είναι ακόμη όσο γνωστή θα έπρεπε. Και είναι βασικά οι εμφανίσεις της στην τηλεόραση, όπως τα λίγα τραγούδια που ερμηνεύει, ανά διαστήματα, στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας ρε παιδιά» (πιο παλιά στον Alpha, τώρα στον ΣΚΑΪ), που την έχουν φέρει κάπως πιο μπροστά. 
Παρότι λοιπόν παρακολουθώ αρκετά χρόνια την Παμπίνα Κοντέα δεν είχα γράψει μέχρι τώρα κάτι γι’ αυτήν. Ίσως γιατί περίμενα να την δω να ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά σαν φωνή, σαν ερμηνεία και σαν ρεπερτόριο, ίσως γιατί περίμενα να την ακούσω σε κάποια συγκεκριμένα τραγούδια –παλαιότερων εποχών–, ώστε να βεβαιωθώ για την αληθινά μεγάλη της αξία. Τέλος πάντων, δεν έχουν και πολλή σημασία αυτά. Σημασία έχει μόνον η φωνή και οι ερμηνείες τής Κοντέα.
Φυσικά, ο κόσμος που ακούει την κύπρια τραγουδίστρια, στην τηλεόραση βασικά, και σχολιάζει στα σόσιαλ μίντια και στο YouTube, παραμιλάει! Διαβάζεις απίστευτα λόγια και επαίνους, που εν πολλοίς είναι αιτιολογημένοι. Κάποιοι έχουν φθάσει στο σημείο να την αποκαλούν ακόμη και «νέα Μοσχολιού», ένας «πολύ βαρύς» χαρακτηρισμός οπωσδήποτε, αλλά δεν έχουν άδικο!

Η συνέχεια εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου