Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

THE LEGENDARY FLOWER PUNK progressive από την Ρωσία

Ρώσοι προγκρεσιβάδες είναι οι Legendary Flower Punk, με το Wahi Wu [Tonzonen Records, 2020] να αποτελεί την πιο πρόσφατη δουλειά τους (και πέμπτη στη σειρά, αν κρίνω από τα στοιχεία που παραθέτει το discogs).
Βασικά μέλη των Legendary Flower Punk είναι οι Kamille Sharapodinov κιθάρες, κρουστά, Mike Lopakov μπάσο και Nick Kunavin ντραμς, ενώ στην συνολική προσπάθεια συνδράμουν και καμμιά δεκαριά επιπλέον φιλοξενούμενοι σε ηλεκτρονικά, σύνθια, πιάνο, σαξόφωνα, κιθάρες, φλάουτα και κρουστά (δεν εμφανίζονται, φυσικά, όλοι αυτοί μαζί, αλλά κατά τόπους, αναλόγως με τις επιμέρους απαιτήσεις των tracks). Επίσης να πω πως σε ένα track, το “Aki Kaurismäki”, ακούγεται και sample από μια ταινία του γνωστού φινλανδού σκηνοθέτη (και τόσου αγαπημένου στην Ρωσία), την Hamlet liikemaailmassa του 1987.
Το ύφος των Legendary Flower Punk δεν είναι εύκολο να το περιγράψεις. Το progressive τους παρότι μπορεί να έχει κάποιες από τις ρίζες του χωμένες στο παρελθόν (στους Yes ας πούμε ή και στους Genesis, αλλά μην φανταστείτε τίποτα «μπλεγμένα» και «δύσκολα» tracks), στην πράξη είναι σύγχρονο. Δεν θα το έλεγα, μάλιστα, ούτε καν αναβιωτικό – έτσι όπως ακούγαμε, εννοώ, το new progressive στα χρόνια του ’90. Το άκουσμα θέλω να πω είναι αρκούντως σύγχρονο, ακόμη και με beat ενίοτε, με τα πλήκτρα και τις κιθάρες να κάνουν καλή και πρωτότυπη, στο μέτρο του δυνατού, δουλειά, ενώ τα ρυθμικά σχήματα και οι μελωδίες δεν είναι αμελητέες – αν μιλάμε για κομμάτια σαν το “Azulejo”, το “Aki Kaurismäki” ή το “Trance fusion på Ryska” (τα λέει όλα ο τίτλος).
Ένα αρκετά ενδιαφέρον γκρουπ είναι οι Legendary Flower Punk, που μπορεί να μην ενθουσιάσει τους παλιομοδίτες progsters, αλλά έχει, ασυζητητί, πράγματα να πει.
Επαφή: www.tonzonen.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου