Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

YELLOW BOX τεύχος #16 (Οκτώβριος / Νοέμβριος, 2022)

Το νέο τεύχος του ηχο-μουσικού περιοδικού Yellow Box βρίσκεται στα περίπτερα. Κοστίζει 6,90 Ε και κατά βάση είναι αφιερωμένο στο Audio Video Show Black Box, μια γιορτή για τον ήχο, την εικόνα και την μουσική, που ήδη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 5 & 6 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel, Λεωφ. Αλεξάνδρας 10. Στο τεύχος υπάρχει πλήρης αναφορά στην εκδήλωση, στις σελίδες 16-18, όπως και στις προσφορές / κληρώσεις που σχετίζονταν μ’ αυτήν.
Από ’κει και πέρα, και πάντα στο πρώτο τμήμα του περιοδικού, και όπως καταγράφονται στο εξώφυλλο, υπάρχουν άρθρα για τον ελληνικό υβριδικό τελικό ενισχυτή dual mono hARt Lab Tune Three (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος), για τον ολοκληρωμένο ενισχυτή τάξης D FIM Audio TK005 D (επίσης Δημήτρης Σταματάκος) και για τα ηχεία δαπέδου με bass reflex ProAc Responce DT8 (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός).
Φυσικά στις σελίδες του νέου Yellow Box θα βρεις πάμπολλα θέματα και reviews για ποικίλες συσκευές... και να μερικές απ’ αυτές: ολοκληρωμένο ηχοσύστημα JBL L75ms (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος), ενεργά, ασύρματα ηχεία βάσης-ραφιού Triangle Borea BR03 BT (γράφει ο Γιάννης Δρακόπουλος), ασύρματα-ενσύρματα ακουστικά Focal Bathys (γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης), ενισχυτής ακουστικών, πρoενισχυτής Cambridge Audio DacMagic 200 (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός) κ.ά.
Φυσικά, η ύλη του περιοδικού επεκτείνεται και στο δεύτερο μέρος, με τα βασικά θέματα, και όπως αυτά προβάλλονται στο εξώφυλλο, να αφορούν στην τραγουδίστρια Ελένη Δήμου (συνέντευξη στην Βάσια Παρασκευοπούλου), στην επίσης τραγουδίστρια Εύα Κοτανίδη (συνέντευξη στην Βάσια Παρασκευοπούλου), στις ταινίες του Sergio Leone (γράφει η Μαρία Τσακίρη), όπως και σε μιαν αναφορά στο ρεμπέτικο τραγούδι (από τον Κωνσταντίνο Κίτση).
Από κει και πέρα υπάρχει το “Jazz & Rock Corner (γράφω, εγώ, reviews για jazz και rock δίσκους, ελληνικούς και ξένους), τα “Audiophile CD Corner” και “Audiophile LP Corner” (γράφει ο Θοδωρής Μπαφαλούκας), το κείμενο του Νίκου Τζαβέλλα το σχετικό με τις επανεκδόσεις του καταλόγου της Blue Note από την Tone Poet Records, το κείμενο του Jonathan Rosenberg γύρω από το πώς αντιμετωπίστηκε η κλασική μουσική στην περίοδο του ψυχρού πολέμου, το άρθρο της Μαρίας Τσακίρη για τον bluesman Robert Johnson, ένα δικό μου κείμενο για τους γερμανούς krautrockers Neu!, με αφορμή τα 50 χρόνια από την έκδοση του πρώτου δίσκου τους, συν τα «κινηματογραφικά θέματα» για την ταινία “M*A*S*H” (1970) του Robert Altman κ.λπ.
Ένα χορταστικό τεύχος, για ακόμη μία φορά από το Yellow Box, το καλύτερο ηχο-μουσικό περιοδικό, που κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα.
Επαφή: www.yellowbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου